sâmbătă, 19 ianuarie 2013

Scurte ganduri pentru ... OBRAZ(nici)

"Aschia nu sare departe de trunchi."


Cateva informatii media, auzite ieri la un post oarecare de televiziune, m-au facut sa ma gandesc la nimicnicia romaneasca, reprezentata de "marii oameni de afaceri autohtoni", atat din mediul privat dar mai ales din SISTEMUL BUGETAR.

Nu as fi abordat aceasta tema daca referirile priveau strict mediul privat de afaceri, fara nici o conexiune cu bugetul statului. 

Dar cand, intr-un trecut foarte apropiat, se batea moneda pe acele "pensii nesintite" ale militarilor, iar altor categorii socio-profesionale li se ofereau, pe tava, avantaje pentru "bunele servicii" in slujirea intereselor "de partid si de stat" (in statul sluj) si in anul de gratie 2013 unii bugetari deja se gandesc cum sa umileasca, prin salariile impertinente pe care si le propun, populatia saracita de taxele si preturile care, oricum, le umfla buzunarele, nu pot decat sa redau un proverb romanesc, usor modificat, dar relevant:

OBRAZUL GROS DE SORICI, CU MULTA CHELTUIALA SE INTRETINE !

Acest gand se potriveste si altor bugetari mofturosi si nerusinati, "intretinuti" de banii nostri, ai saracilor si umilitilor natiunii dar si vajnicilor afaceristi cu miliarde si loc importanat in "topul bogatanilor romani", dar "incartiruiti" in vilele de vis ale RAPPS-ului pentru ca, saracii, n-au avut posibilitatea sa-si cumpere un apartament, din salarul minim pe economie pe care si l-au declarat la Fisc.

Si ma intreb, ca un simplu contribuabil care incearca sa nu ramana dator statului, ce obraz si ce pozitie morala mai au guvernantii nostri care promit una si, in realitate, nu sunt in stare sa-si indeplineasca nici macar acele promisiuni profesionale, ca sa nu le amintesc si pe cele electorale, morale? 

Dar cum traim intr-o epoca a valorilor total rasturnate, nu mai gasesc un raspuns corect. Caci, din nefericire, epoca contemporana a non-valorilor este mai reala decat visele si sperantele noastre, utopice, in coma profunda si iremediabila.

Ca asta-i Romania Libera de astazi !

PS: scuze pentru micile neatentii de redare.
Un comentariu:

 1. Va rog a remite aceast memoriu urgent catre SIE deasemenea
  catre Presedintele Romaniei, Guvern, DICOT, Parlament.

  DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM DAN VOICULESCU REMIS SIE SI FBI !
  LA ORIZONT UN URIAS SCANDAL INTERNATIONAL !

  The Foreign Intelligence Service, or Serviciul de Informaţii Externe (SIE
  Director TEODOR VIOREL MELEŞCANU
  Stimate Domn Melescanu
  Ma numesc Horvath Robert Deva Sunt cetatean roman ( deasemenea cetatean american si permanent rezident al Japoniei ) Sunt de meserie cineast, absolvent IATC Bucuresti -Cinematografie. Sunt jurnalist specializat in terorism si trafic ilegal de armament.
  Considerati aceste randuri ca o nota oficiala. Am incercat de multe ori sa am o comunicare cu serviciul dumneavoatra dar fara rezultat.
  Am scris memorii , le-am postat pe internet dar fara niciun rezultat.
  Chiar saptamana aceasta m-am adresat consulatului din New York ca si Ambasadei Romaniei in SUA. Corespondenta cu aceste institutii poate fi asesata pe blogul meu personal http://devanewyork.blogspot.com/
  In anul 2010 in memoriul meu adresat consulului Parjol scriam de rezultatul
  unei anchete personale.....TRIMITEREA PRIN ROMANIA A GIROSCOAPE
  PENTRU IRAN. Citam din denuntul meu pe aceiasi tema adresat catre serciciul de investigatie american
  Cititi memoriul meu http://devanewyork.blogspot.com/2010/12/document-senzational-in-premiera.html.
  MENTIONEZ CA AUREL FRATILA A FOST EXTRADAT CATRE SUA. Se pare ca autoritatle americane au aratat mai multa atentie cazului ....in timp ce cele romanesti l-au lasat liber..... sa-si continue aactiunile teroriste.
  In aceste zile am facut un memoriu similar catre serviciile specializate americane . Am denumit noua ancheta mea personala DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM DAN VOICULESCU. Fiind vorba de o amenintare evidenta la securitatea nationala va rog a-mi acorda o intalnire cu reprezentantul SIE la New York. Nu neg ca eventualul refuz poate avea consecinte penale.
  Mentionez ca am trimis memorii oficiale similare guvernului si presedintelui Romaniei.
  Robert Horvath Deva
  Presedinte Devartes Film International
  New York Tokyo

  RăspundețiȘtergere