luni, 29 aprilie 2013

"Credinta fara fapte este moarta"

Teoria si practica se influenteaza totdeauna reciproc, din faptele oamenilor se poate vedea ce gandesc, iar din parerile lor se poate spune de mai inainte ce vor face.Johann W. von Goethe

Am gasit un citat cu talc pentru momentul care m-a determinat astazi sa postez, cel cu Premierul care afirma: "Eu zic să ne ocupăm de guvernare, rescrierea istoriei este treaba domnului Băsescu."

Nu ca as avea ceva cu Premierul. Mie, personal, mi se pare o personalitate pu-ternica, care stie ce vrea si isi urmeaza, cu succes, traiectoria pe care si-a ales-o si asumat-o.

Dar facand acea afirmatie in Saptamana Patimilor, nu pot uita ca dumnealui si guvernul pe care il conduce, face acelasi lucru pe care il ridiculizeaza: rescrie istorie. Adica continua ceva inceput de aproape douazeci si cinci de ani, fara nici o remuscare: pauperizarea continua a poporului care l-a sustinut si l-a propulsat acolo unde este ca sef al executivului. Si spun aceasta pentru ca nu pot uita PROMISIUNILE NEONORATE, modificarile fiscale tot mai apasatoare pentru marea masa a populatiei si a micilor intreprinzatori si, nu in ultimul rand, mentinerea si sustinerea avantajelor economico-financiare ale stipendiei politice (intre altele, am urmarit un serial interesant si instructiv despre "Oamenii care au modelat America". Interesant, pentru ca a prezentat modul in care marii oameni de afaceri americani au luptat si riscat pentru a-si mari averile si instructiv, deoarece si-au realizat vi-surile FARA AFACERI PAGUBOASE pentru STAT), chiar daca a facut publice acele salarii nesimtite ale unor persoane care, daca ar fi corecte si cinstite, ar refuza salarii de 188.000 lei/luna, in conditiile in care SITUATIA POPULATIEI este tot mai DEZASTROASA. 
Chiar ma intreb, ce au facut ACESTIA pentru ROMANIA ca sa merite acele salarii? Intrebare retorica, din moment ce Premierul, dupa alegeri, nu a clintit un deget pentru remedierea tuturor greselilor facute de guvernarea anterioara pe care o blameaza.

Si, pentru ca suntem la inceputul Saptamanii Patimilor, nu pot uita un episod din viata Mantuitorului pe care-l redau din Sfanta Scriptura, prin copy-paste, pentru a evidentia, tocmai, nevoia de A SE FACE CEVA CONCRET PENTRU IMPLINIREA REPARATIILOR PROMISE:

"Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei. Şi a zis lor: Scris este: "Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!"





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu