sâmbătă, 12 octombrie 2019

R.D.P.!!!

O reclama des utilizata in Constanta se refera la taxiul repede, care te serveste perfect atunci cand ai nevoie. Ceea ce se afla in titlu nu este o greseala de inlocuire a literelor, RPD. Sa ma explic!

Cat timp traim, invatam. De la unii, mai mult, de la altii, mai putin Doua exemple am in minte si vreau sa le las, aici, inainte de a traduce expresia din titlu.
Primul, arhicunoscut si utilizat, este sintagma traditionala "masoara de doua ori si taie odata!". A fost folosita si este, nu doar de croitori ci, cred, de majoritatea meseriasilor si specialistilor din diversele domenii economice dar si de alta natura. Pentru ca, nu-i asa, mai bine sa fii pregatit pentru pasul urmator decat sa gresesti si sa nu mai poti indrepta lucrurile.
Al doilea exemplu, tot o expresie, mi-a ramas in minte de pe vremea cand eram, asa cum am mai spus-o, intr-un alt domeniu si, profesional, o persoana cu functie importanta ne-a avertizat "atunci cand documentati ceva, documentarea sa fie beton!". Adica, spunea el, nimeni sa nu va poata bloca, intoarce sau contesta documentarea respectiva. 

Am ales aceste doua exemple pentru ca, vrem sau nu vrem, in vremuri de criza si mai ales criza politica, experientele acumulate anterior pot ajuta la depasirea problemelor. Si cum liderii mai in varsta s-au lovit, cu siguranta, cel putin de unul dintre cazuri, ar fi fost de preferat sa se manifeste ca adevarati specialisti in domeniul in care au excelat si sa transpuna in viata politica acumularile de care au avut parte. Iar cei mai tineri, sa invete si sa-si modeleze comportamentul politic in concordanta cu specificul celor cu care rezoneaza. 

Cum din ceea ce am vazut pana in prezent imi dau seama ca nu se poate intampla ceva asemanator cu ce am gandit mai sus si cum, traditional, tinta este doar STATUL PE JILT nu si ce urmeaza dupa, reiese clar ca nici cei in varsta, nici cei tineri nu au invatat nimic din tot trecutul zbuciumat cu care a fost obligat sa se confrunte beneficiarul sederii acestora in functii, ca alesi si numiti, poporul suveran. 

Si atunci, stand stramb si judecand drept, ma intreb daca in loc de "Romania lucrului bine facut" nu am ajuns sa traim in ROMANIA DILETANTISMULUI POLITIC (R.D.P.)?

Raspunsul va veni, cu siguranta, intr-un timp forte scurt, in noiembrie curent!

S-auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu