miercuri, 29 aprilie 2020

Antiperspirantul!

Ca orice persoana care se respecta, folosesc antiperspirante. Unele cu bila, altele tip spray. Unele mai scumpe, altele mai ieftine, dupa buget!

Cum traim intr-o societate in care ne respectam reciproc, consider că si ceilalti participanti la "viata cetatii" o fac. Acest fapt il descoperim, cel mai bine, atunci când folosim mijloacele de transport în comun sau stam la coada. Bine, nu in conditii de pandemie!
Unii, poate cei mai mulți, au un cult pentru curatenie si fac din asta o competitie. Care se resimte mai ales cand, în locurile sus mentionate, dar si in aer liber, senzorii olfactivi sunt "atacati" de finețea sau duritatea ingredientelor folosite. Bineinteles ca exista si o serie de persoane care, beneficiind de o anume structura anatomică, pun in valoare doar calitatea săpunului folosit.
La fel cum exista si reversul medaliei, persoane care ori sunt dezavantajate de o transpirație continua, ceea ce nu le poti imputa sau, mai rau si de nedorit, folosesc antiperspirante, dar sunt in totală opoziție cu apa si săpunul. Acestea din urma, oricat ai incerca sa le eviti, iti lasa nu doar o stare necorespunzatoare ci si un gand hamletian: e ceva putred acolo!

S- intamplat ca in mai multe cazuri sa evit o implicare politica. Asa mi-am propus si asa am facut, postarile mele pe blog avand alte "tinte".
Astazi, totuși, nu am mai putut lasa gândurile sa zburde doar pe like-uri, scurte intervenții sau, pur si simplu, distribuiri. Astazi mi s-a parut ca am întâlnit, după atata timp, persoana care mi-a "mutat nasul", prin duhoarea resimțită ca dovadă de necuratie. Dar nu necuratie trupească, pe asta as reusi sa o inteleg, compatimesc si, de voie de nevoie, sa o accept.

Necuratie la care ma refer, ca un simplu cetatean, își are sorgintea in ceea ce, de vreo treizeci de ani suportăm si se numeste politicul mioritic.

O stire bomba a concentrat atentia media si spatiului virtual prin impactul negativ asupra sentimentului pe care, cred, fiecare dintre noi, cetatenii onesti, il avem vizavi de ceea ce inseamna TARA NOASTRA!
Nu mi-am propus acum si aici sa inbtru in polemica pe tema. Nu mi-am propus nici sa critic vreo formatiune politica. Am facut-o cu alte ocazii si cine este curios, poate intra pe blog si revedea postarile mele!

Astazi am fost ingrozit de buboiul crescut in democratia noastra originala, furuncul adanc inradacinat in politicul mioritic infectat, postdecembrist, nu doar de spiritul antiromanesc manifestat atat de crunt la inceputul anilor '90 cat, mai ales, in jocul murdar al alesilor care, de treizeci de ani, nu-si urmaresc decat scopurile proprii, de inavutire, uitand ca ei TREBUIE SA SLUJEASCA TARA SI POPORUL!
De ce?

Simplu! De aproape o saptamana se stie bine, in birourile secrete, cum a afirmat "pe sticla" Presedintele, de un blat intre partidele puterii si vesnica beneficiara a sforariilor politice, ca plata pentru sustinerea majoritatii parlamentare, UDMR. Strategii acestui blat au calculat perfect momentul, pentru ca nu se poate intreprinde mai nimic pentru blocarea acestuia. Tacit, deci, adica "pe burta", un proiect de repercursiuni anticonstitutionale, care vizeaza siguranta nationala, a fost aprobat si trimis forului deciional.
S-a mai procedat asa si cu alte proiecte doar ca acelea nu vizau teritoriun national, nici incalcarea grosolana a Constitutiei. Sau, poate tocmai ca nu s-a vazut cate din ele au incalcat Constitutia, a permis acest blat?
Dar nu cred ca are vreo relevanta acest lucru.

Relevant si strigator la cer este ca TIMP DE SASE ZILE NU A TRANSPIRAT NIMIC, nu s-a spus un cuvant despre aceasta "speta"!!!!!!!

Nu au stiut nimic serviciile de informatii? Greu de crezut, din moment ce, conform atributiunilor neclasificate, vreo TREI au competente pe teritoriul national Nu mai vorbesc de celelalte care, credem sau nu, au inclusiv sarcini de aparare a Constitutiei.
Nu a stiut media? Greu de spus, mai ales ca presa are, nu-i asa, surse si surse si isi demonstreaza "independenta" functie de interese care nu tin de siguranta nationala.
Nu au stiut "palatele" indriduite cu administrarea treburilor interne ale statului?
Tare frica imi este ca au stiut, dar au asteptat un moment favorabil politic.
Un joc perfid si incalificabil, daca ne intoarcem la ceea ce si cine spune Constitutia ca este SUVERAN!

Acum, ca Presedintele a iesit si a criticat, pe buna dreptate, atentatul la siguranta nationala, e OK. Ca PSD-ul a afirmat ca nu va vota in Senat proiectul este iarasi OK. Nu este OK pozitia UDMR si a celor care ataca, inca, Constitutia, dar acestia stiu ca acum, mare lucru nu se poate face, din cauza de stare de urgenta. Acuze si retractari, varientari si devieri politice caracteristice inceputului democratiei noastre, dar suspecte dupa cei 30 de ani de implementare conduc spre alte intrebari si framantari normale pentru contribuabilul de buna credinta. Fara rezultate sau clarificari, tinand cont de cat de ORIGINALA este aceasta democratie!

Cum peste aceasta amestecare de intrebari fara raspuns si interventii politice fara veridicitate pluteste o pacla de incalcituri si compromisuri, grea si urat mirositoare, senzatia pe care o am, ca simplu cetatea, este ca CEVA E PUTRED IN ROMANIA! 

Iar izul se raspandeste din ce in ce mai mult, indiferent cat de mult si de calitate antipersiprant ar incerca puterile separate ale statului sa foloseasca pentru "ascunderea acestuia sub pres". Cu sau fara reclama!

PS: din pricina mirosului, nici corecturi nu mai pot face textului!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu