sâmbătă, 4 august 2012

Uimitoarea "ARTIMETICA" a lui ARTURO UI

ARTURO UIVa mai amintiti personajul ? 
"În timpul ultimului război mondial, în anul 1941, Bertolt Brecht a scris o piesă de teatru, meditație filozofică asupra caracterului evitabil al răului, indiferent cât de virulent. Figura principală este Arturo Ui, gangster din Chicago, alter ego al dictatorilor, atunci fiind vizat Adolf Hitler atunci, oricine alcineva în alte timpuri și conjucturi" afirma un distins analist liberal, Lucretiu Tudoroiu, pe blogul  binele.ro. Titlul reflectiei se baza pe o speranță și un îndemn care rămâne valabil și astăzi: Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita !


Nu mi-am propus, astazi, analiza operei respective si nici relevarea caracterului malefic al reprezentantului raului, ci sa punctez o caracteristica INEDITA  a unui personaj contempo- ran, pe cat de inedit, pe atat de controversat: uimitoarea sa abilitate ARTIMETICA. Pentru ca, intr-o conjunctura atat de confuza si controversata cand, dupa ce prin hotii si tertipuri legislative, actuala opozitie si-a subordonat tot spectrul puterii si si-a asigurat ascensiunea netulburata spre CASCAVALUL National, acum striga din toate puterile "HOTII", mizand pe faptul ca reprezentantul lor cel mai iubit (de ei) si HULIT ( de popor) "A FOST ALES !" (asa si-a justificat respectivul apetitul distructiv pentru defetism si razbunare). Pentru aceasta, se tot arunca pe piata cifra de la alegerile din 2009 : 5.275.808, prin care a fost declarat castigator actualul justitiar.


Astazi (sau mai bine zis, ieri), la iesirea "pe sticla", dupa indelungata "rumegare" a "greu digerabilei " ofense pe care i-a adus-o CCR, prin solutia data (culmea, tocmai celui care A RECUNOSCUT CA NUMAI CURTEA VA DA VERDICTUL CORECT), cetateanul in cauza uita ca la testul suprem, al sustinerii populare, a primit un vot de neancredere de la 7.403.836 romani (cifra luata de pe site-urile media deoarece, oficial, trebuie sa mai asteptam pentru a vedea CINE A FOST MAI HOT).


Presupunand ca la Academia Navala ( fostul Institut de Marina), pe care cetateanul in cauza a absolvit-o, matematica ocupa un loc foarte important ( si asa este, dupa cunostinta mea), nu stiu cum astazi, dupa acel test, nu-i  este clar ca 5.275.808 nu este egal cu 7.403.836 (vorbim numai de voturi exprimate, nu de speculatii si dedesupturi partinico-politico-obediente).  Totusi, am comis o eruare (mea culpa): am uitat pe cei 943.375 votanti pentru, la referendum.
Refacand, astfel, calculul rezulta, in final: 6.219.183 la 7.403.836.
PUR ARITMETIC.


Din pacate, calculele ARTIMETICE ale lui ARTURO UI n-au nimic comun cu matematica.
Pentru el - si pentru acolitii sai -


                       80 este egal cu 170 (in parlament)


                                                  iar

          6219183 este mai mare ca 7403836 (la votari)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu