luni, 3 august 2015

Foarte scurt la ... inceput de saptamana (150)

„Să te schimbi și să te schimbi în bine sunt două lucruri total diferite.” — Proverbe germane (http://cuvintecelebre.ro/subiecte/schimbare/page/2)

Un gand scurt s-a "itit" in aceasta dimineata, dupa ce mi-am "facut tema", adica am citit cele cinci pasaje despre care explicam anterior. Si asta ca urmare a faptului ca mi-am aruncat ochii pe stirile din mediul virtual, asa la intamplare, la care s-au alaturat si comentariile acide dinainte vizavi de un concediu pe care, normal si l-a luat persoana cu cea mai inalta functie in stat. Acest gand se refera la uriasa capacitate umana de a se schimba. Dar nu in bine.

Pornesc de la ultima "speta" si vad cum, incetul cu incetul, balonul de euforie se dezumfla, dupa ce se intelege ca orice s-ar face pe dulcele nostru plai, situatia ramane neschimbata. Si asta imi aduce aminte de o intalnire unde se facea comparatia Romaniei cu un cos plin cu mere bune si unul stricat. Cu consecintele de rigoare. 
Dar nu ma mira "starea natiunii" cand imi amintesc cum s-au schimbat, radical niste oameni, un oras intreg acum aproape doua mii de ani, intr-un context mult mai important decat cel al democratiei noastre originale.

De aceea revin si la stirea recenta dupa care cineva, un lider cu importanta in politica, se punea, deja contra aceleiasi persoane sus amintite, din aceasi "structura politica", intr-o speta cu impact pentru aceeasi democratie originala romaneasca. Nu fac nici o referinta, detaliile se gasesc in media.

M-au pus, deci pe ganduri cameleonicele stari prin care suntem gata sa trecem, ori de cate ori INTERESUL NOSTRU PERSONAL pare vizat si am gasit, pe site-ul cu pricina, un citat care mi s-a parut mai mult decat reprezentativ pentru cotidianul pe care-l traversam acum si aici. Si m-a mai pus pe ganduri nevoia, ignorata tot mai mult, de schimbare in bine pe care o respingem din cauza de ... EU.

Asa stand lucrurile, m-am gandit cat de schimbator sunt si eu. De aceea m-am oprit si am ramas la ceea ce am inceput anterior in postarile mele, o constanta de la care mi-am propus sa nu ma abat sau sa ma schimb, relevata in aceeasi Carte a Cartilor:

"16 Nu vă lăsaţi duşi în rătăcire, fraţii mei preaiubiţi!
17 Orice dăruire generoasă şi orice dar desăvârşit este de sus, coborând de la Tatăl luminilor, la Care nu există schimbare sau umbră din pricina mutări".
(
http://ro.bibleserver.com/text/NTR/Iacov1)

Dar despre asta ... va urma.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu