marți, 11 august 2015

Scurt despre o lectie ... (de) morala

In aceasta atat de fireasca perioada de patimi, intre atatea spete "de impact" asupra cotidianului si printre atatea luari de pozitie si comentarii am ramas la un simplu gand prins, perfect intr-un scenariu si o interpretare de exceptie despre o stare care urma sa apara peste vreo 40 si ceva de ani.
Redau, din memorie ceea ce se puncta in "Operatiunea monstrul" : "cat mai avem de luptat asupra noua insine" (sau cam asa ceva cred ca spunea marele Toma Caragiu criticand, chipurile risipa, dupa ce fusese "umilit" la "pescuit").

Iar gandul se continua si ma indreapta spre o lectie cu si despre morala pe care incerc sa o inteleg in tot tavalugul acesta de informare si dezinformare.

Negasind insa "suport" in democratia noastra originala, ma intorc la aceeasi Cartea a Cartilor unde ni se preda o extraordinara lectie (de) morala:"45 Omul bun scoate ce este bun din vistieria bună a inimii lui, dar cel rău scoate ce este rău din inima lui cea rea." (http://ro.bibleserver.com/text/NTR/Luca6)Care cred ca depaseste toate ... incercarile altora de a da lectii. Cu tot contextul ei.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu