sâmbătă, 7 mai 2016

Doua mesaje cu ... relevanta

Un vechi prieten mi-a transmis, prin "distributie" un mesaj, anunt cu relevanta nu numai pentru ceea ce, punctual, ne macina sanatatea fizica si in special psihica prin tot ceea ce ne bombardeaza, informational, cotidianul ci pentru tot ceea ce inseamna trairea in Romania (si nu numai, daca ma gândesc la toate suferintele prin care trec cei despartiti din cauza de ... "democratie").

Am preluat acest mesaj si-l pun si eu in aceasta pagina, cel putin din doua motive.
Primul este legat de insasi mesajul cu pricina si nu are un public tinta.
Al doilea, mai personal, are o tinta sigura: cei care, ca si mine, astepata ceva iar asteptarea ... macina (si aici ma gândesc la tragediile care au urmat anului 2010, daca ne mai aducem aminte).

Iata-l:

"Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde conştienţa.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.


O respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod normal din nou.


Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.


Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.
Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viata unei persoane!!!…


Multa lume inca nu stie….!!! Distribuiti va rog…"

(http://adrianbilanici.ro/cum-sa-supravietuiesti-unui-infarct-miocardic-cand-esti-singur-distribuie/)

Mi-am insusit si eu aceasta "lectie" cu relevanta, caci asa-i de la o anumita varsta si incerc sa fiu pregatit. Si cum pregatirea trebuie sa fie completa, nu pot ignora un alt mesaj cu relevanta pe care-l postez dintr-un singur motiv, cum am mai facut-o si cu alta ocazie:


 "1. (O cântare a treptelor.) Îmi ridic ochii spre munţi… De unde-mi va veni ajutorul?
2. Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul.
3. Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte nu va dormita.
4. Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.
5. Domnul este păzitorul tău, Domnul este umbra ta pe mâna ta cea dreaptă.
6. De aceea nu te va bate soarele ziua, nici luna noaptea.
7. Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.
8. Domnul te va păzi la plecare şi la venire, de acum şi până în veac."
(http://www.ebible.ro/biblia/romana-diacritice/cornilescu/psalmi/121/)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu