luni, 25 iunie 2018

Atat (iarasi si din nou)!

Am vazut zilele acestea ce inseamna tavalugul dezinformarii si manipularii grosiere care, poate nu ne dam seama, are un singur scop: dezbinarea noastra. Si nu judec iesirea in strada si manifestarea care, in esenta are semnificatia ei dar care reprezinta, daca nu intelegem, pata pentru lipsa participarii la alagerile de toate felurile pe care Constitutia ni le pune la dispozitie pentru a trai in democratie si libertate. Nu judec nici implicarea unor institutii ale puterilor separate ale statului care, conform aceleiasi Constitutii trebuie sa fie impartiale, in politicul mioritic si nici imixtiunile externe care, nefericit, se pare ca numai in "eterna si facinanta Romania", dupa cum bine au implementat emanatii postdecembristi, au succes.

Astazi m-am gandit ca trebuie tras un semnal de alarma pentru tot ce s-a intamplat, in speranta ca asa ceva nu se va mai intampla. Iar semnalul se adreseaza postacilor de si din orice fel si media aservita indiferent caror interese si inseamna un principiu de baza pentru viata oricarei entitati: UN CITAT SCOS DIN CONTEXT, NASTE UN PRETEXT!

ATAT! Fara multe comentarii!

Iar punctul de referinta vizeaza un discurs rupt si manipulat atat de brutal pentru ca nimeni sa nu inteleaga nimic, dar toti sa se revolte. Iata-l (si pentru corectitudine am evidentiat prin marime si rosu ce viza interventia cu pricina, iar cu albastru si alt caracter, ce insemna acea salvare TOTI IMPREUNA):

„Nu vreți să curățăm această țară, să fim curați și noi, să fie curată și justiția, să fie curată și presa, să fie curat și mediul de afaceri? Fiecare ban câștigat să fie rezultatul trudei asumării efortului și respectării legii? Să nu ne suspectăm unii pe alții că ne vânăm, să vânăm mai degrabă lupi și mistreți, nu cerbi, doar pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii. De aceea, dragii mei, noi susținem aceste modificări și noi susținem o reformă a justiției așa cum susținem o reformă a clasei politice și o reformă a presei, și o reformă a activității sindicale și patronale și o reformă a viziunii în privința omului de cultură. Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând. Dacă spunem că justiția este infailibilă și că noi toți ceilalți greșim, nu o să ajungem nicăieri” (https://youtu.be/9RiM5Pv51qk)

Si-mi pun o singura intrebare, atat: cu-i foloseste ceea ce se foloseste?

Un comentariu: