miercuri, 17 aprilie 2019

Cand dezastrele nu sufera comparatii

Asa cum spuneam si anterior, pozitii si supozitii, cantece si descantece curg pe proaspata "speta franceza", polaritatile dovedind multe, in incalcita lume plina de contraste in care traim

O fi secolul XXI spiritual sau nu va fi deloc, o fi interesante sau importante comparatiile "speta" vs orice, de la razboi la distrusa "Casa Vasile Alecsandri" din Bacau sau Cazinoul din Constanta (evidentiere a locatiei strisct alfabetica), depinde de fiecare dintre noi cum interpretam si ne raportam la coridianul concret.

Astazi, dupa ce am parcurs, din nou, cateva zeci de postari in domeniu, ma gandesc la faptul ca, asa cum spunea un exeget odata, iar nu invatam nimic din istorie. Iar istoria recenta ne-a demonstrat ca atunci cand interesele converg, banii curg. Cand interesele diverg....

Si pentru a nu cauta prea mult, va recomand sa revedeti "Razboiul lui Charlie Wilson". Si sa cititi un materialele interesante din mediul virtual si nu numai, din care redau, prin copy-paste, doua pasaje relevante, cu sublinierile corespunzatoare, in caracter si redare:

"Charlie Wilson este un congressman din Texas obisnuit cu petrecerile si distractiile. El este convins de catre Joanne Herring, o bogata texana, sa se implice in finantarea afganilor in razboiul contra Uniunii Sovietice, care tocmai ii invadase. Alaturi de prietenul lor, agentul CIA Gust Avrakotos, cei doi calatoresc si realizeaza aliante intre pakistanezi, afgani, egipteni, traficanti de arme si ... o dansatoare din buric. Succesul lor a fost teribil, reusind sa creasca fondurile de la 5 milioane la peste 1 miliard de dolari, fiind astfel decisivi in decizia sovieticilor de a-si retrage trupele."
(https://carturesti.ro/film/razboiul-lui-charlie-wilson-charlie-wilson-s-war-110209)

si

"Administraţia Carter aprobă doar un sprijin redus de 500.000 USD pentru „ajutor nemilitar”.
(https://adevarul.ro/international/statele-unite/povestea-charlie-wilson-caz-manual-razboiului-informational-1_590059195ab6550cb8904752/index.html)

Cu siguranta mi se va imputa ca am scos textele din context. 

Dar tocmai de aceea le-am scos: pentru a evidentia ca dezastrele nu sufera comparatii. 

Asa ca, las pe fiecare dintre cititori sa gaseasca contextul, fiind dezastre si dezastre!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu