duminică, 1 aprilie 2018

Ganduri de ... 1 aprilie

Ma bucura aparitia unui nou partid pe esicherul politic mioritic. In felul aceste, cu adevarat, stangile nu vor mai sti ce fac dreptele (sau viceversa) iar contribuabilul si mai debusolat, va intelege ca nu este raspuns la greaua intrebare "eu cu cine votez?".

Ma bucura desecretizarea protocoalelor SRI. Caci, daca ne luam dupa "teoria conspiratiei" acestrea, alaturi de "Protocoalele Sionului", vor contribui la clarificarea tuturor neclaritatilor existente pe mamapond vis-a-vis de noua ordine mondiala si, cu siguranta, vor devoala toate spetele care au condus la scufundarea Romaniei din perioada "marilor succesuri" si pana la stingerea "razboiului celor 2 roze" (daca s-a stins tema interesanta a "binomului"). Si mai ales, ma bucura sa aflam de ce ele au fost "pecetluite" atunci cand "economia duduia" prefigurand grava criza care a lovit intreaga lume, dar pe noi nu.

Ma bucura schimbarile de tot felul in institutii care, pana acum, ar fi trebuit sa faca, postdecembrist, lumina pentru a avea si noi acces la "capatul tunelului luminat". In felul aceste vom intelege mai bine ca "rotirea cadrelor" nu era o chichita oarecare ci un mod de pregatire pentru ceea ce va urma intre sa se intample doua semne de exclamare, "mai animalule!" si "Romania lucrului bine facut!". Romania, tara tuturor posibilitatilor!

Ma bucura eliminarea ineptiilor guvernamentale care dovedeau, cel putin pana acum, ca invatamantul romanesc face prosti, daca-mi amintesc, cat de cat, "prestatia" unui fost specialist in navigare si "navigatie". Ele au lasat loc unui slogan "muncitorec', NOI NICI NU MUNCIM, NICI NU GANDIM PENTRU TARA CI DOAR PENTRU BUZUNARELE NOASTRE! In felul acesta stim, cel putin, ca nu ne fura strainii, cum prea des se aude in media, fara nici un impact in zona destinata apararii natiunii si vom putea, deci, sa-i alegem incontinuare pe cei care, conform zicere, parafrazat, "vin ai nostri, pleac-ai nostri, noi tot vom muncii ca prostii!:.

Si ma mai bucura, inca, o sumedenie de spete interne si, de ce nu, externe, care ne fac viata mai frumoasa si insuportabila pentru ca "traim in Romania anormalitatii mileniului trei:. De la "subventii" pentru cei care se libereaza, intern la contracte ineficiente (pentru tara) extern, totul nu poate sa ne bucure. Iar ultima gaselnita, a spionilor estici care ne "preseaza", nu poate decat sa ne lumineze in intunericul decembrist in care "armata a tras in aer, securitatea si militia au tras in aer iar revolutionarii au tras aer in piept!". Dar asta este doar o certificare a perenitatii "turismului" pe plaiurile noastre si a faptului ca, asa cum spun Lavoisier: " nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma!".

Si ca sa inchei, ma bucura ca aceste ganduri de 1 aprilie au putut sa descreteasca frunti!
Dar, parafrazandu-l pe toparceanu...
" ...cand stiu c-o sa va-nghita realitatea mizerabila,
Ma apuca o tristete incomensurabila!.

PS: imi cer scuze pentru inevitabilele greseli de redactare. Sunt ...contra timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu