marți, 19 februarie 2019

De pe Wikipedia preluate

Citind cateva articolle aparute pe o pagina pe care o urmaresc pe FB si urmarind si comentariile corespunzatoare "adiacente" (defect profesional), am ramas uimit de virulenta unora, in conditiile in care autorul postarii a facut, clar, precizarea "sursei". Si cum tot "defectul" profesional m-a indemnat sa ma clarific, mai intai pe mine, pentru a putea prezenta un cat de mic comentariu, m-am apucat sa caut pe Wikipedia despre Yoram_Hazony.

Cum nu am gasit mare lucru in romaneste, am "cerut" traducerea din engleza, rezultand ca un prin material o scurta biografie pe care o redau, prin copy-paste, fireste, fara nici o corectare (sugestie pentru cei interesati).

Succes la intelegerea textului si a postarilor din speta!

"Yoram Hazony este un filozof israelian, un savant biblic și un teoretician politic. Este președintele Institutului Herzl [1] din Ierusalim. Hazony este cunoscut pentru fondarea Centrului Shalem din Ierusalim, în 1994, și a condus-o prin acreditarea sa în 2013 ca Colegiul Shalem , primul colegiu de arte liberale din Israel.
Cartea Hazony Virtutea naționalismului (Cartea de bază, 2018) a fost selectată ca Cartea Conservatoare a Anului pentru anul 2019. Filozofia sa de Scripturi Evreiești [2] (Cambridge, 2012) a primit al doilea premiu PROSE pentru cea mai bună carte în teologie și religie de la Asociația Americană a Editorilor.

Biografie [ edita ]

Hazony a obținut licența de la Universitatea Princeton în studiile din Asia de Est în 1986, iar doctoratul său. de la Universitatea Rutgers în filosofia politică în 1993. În timp ce un junior la Princeton a fondat Princeton Tory , o revistă pentru gândire moderată și conservatoare. [3] Locuiește în Ierusalim împreună cu soția sa, Yael Hazony (Princeton '88). Ea sa născut Julia Fulton, iar cuplul sa întâlnit la Princeton. Cuplul are nouă copii. El este fratele mai mare al autorului David Hazony . Sa născut la Rehovot, Israel în 1964.
Hazony este directorul proiectului Fundației John Templeton în teologia filosofică evreiască și este membru al comitetului pentru consiliul pentru educație din Israel, care examinează programele de studii generale din universitățile și colegiile din Israel.
El este autorul unui blog web regulat despre filozofie, politică, iudaism, Israel și învățământul superior numit scrisori din Ierusalim . [4] Hazony a publicat articole și eseuri în numeroase ziare și reviste proeminente, printre care New York Times , Wall Street Journal și afacerile americane . [5] [6] [7]
Hazony este un naționalist descoperit și a scris că naționalismul oferă în mod unic "dreptul colectiv al unui popor liber să se autodeprime". [8]

Vederi religioase [ edita ]

Hazony este un evreu ortodox modern . În 2014, a scris un articol în care își expune opiniile despre Ortodoxia deschisă . Hazony a afirmat că se temea că Ortodoxia deschisă acționa ca o cameră ecou ideologică, în care orice opinie neautorizată a fost ridiculizată și înlăturată fără dezbatere. Hazony și-a exprimat îngrijorarea că elementele Ortodoxiei deschise se pare că au hotărât să accepte toate concluziile criticilor biblici academici drept un fapt incontestabil, fără a trece chiar prin mișcările de a investiga dacă aceste concluzii erau adevărate. [9]

Lucrări publicate [ editați ]

Cărți
  • Virtutea naționalismului (New York: Books of Basic, 2018)
  • Dumnezeu și politică în Esther (Cambridge: Cambridge University Press, 2016)
  • Filosofia Scripturii Evreiesti (Cambridge: Cambridge University Press, 2012)
  • Statul evreiesc: Lupta pentru sufletul Israelului (New York: Cărți de bază și Noua Republică, 2000)
  • Filosofia politică a lui Jeremiah: teorie, elaborare și aplicații (disertație doctorală, 1993)
Carti editate
  • Yoram Hazony și Dru Johnson, eds., Întrebarea perfecțiunii lui Dumnezeu (Leiden: Brill, 2018).
  • Introducere în Aaron Wildavsky, Moise ca lider politic (Ierusalim: Shalem Press, 2005).
  • David Hazony , Yoram Hazony și Michael Oren, ed., Noi eseuri despre sionism (Ierusalim: Shalem Press, 2006).
Cărți traduse
  • Iddo Netanyahu, ultima bătălie a lui Yoni: salvarea la Entebbe, 1976, Yoram Hazony, trans. (Ierusalim: Gefen, 2001).
Articole
  • Un imperfect Dumnezeu , New York Times, 25 noiembrie 2012. [10]
  • Naționalismul a avut o reputație proastă. Dar este ceea ce America are nevoie acum , ora, 23 octombrie 2018. [11]

Referințe [ editați ]

  1. "Institutul Herzl - Machon Herzl -" .
  2. ^ "Yoram Hazony - Filozofia Scripturii Evreiesti" .
  3. ^ Dietze, Jane (5 octombrie 1984). "Jurnalul conservator campus nou se străduiește să se apropie de intelectualitate" . Daily Princetonian . 108 (90).
  4. ^ "Yoram Hazony - Gericke despre Biblie și Filozofie" . 7 noiembrie 2013.
  5. ^ Hazony, Yoram (2017). "Liberalismul clasic este conservator?" .
  6. ^ Hazony, Yoram. "Ce este conservatorismul?" .
  7. ^ "Despre mine" .
  8. "În apărarea națiunilor | Revizuirea națională" . Revista națională . 2018-09-13 . Adus 2018-10-29 .
  9. ^ Hazony, Yoram (2014). "Ortodoxia deschisă" . Am fost în acea cameră de multe ori în viața mea. De prea multe ori. Și până acum știu destul de bine. Este o cameră în care există un singur punct de vedere politic corect, pe care toți se așteaptă să-l exprime. O cameră în care cei care se încadrează în linia de partid sunt lăudați mereu pentru că sunt iluminați, neînfricați și dedicați căutării adevărului, în timp ce oricine ridică o îndoială este întâmpinat cu furie și ridicol. O cameră în care cei care ar fi putut să nu fie de acord sau să ceară o întrebare dificilă fac un calcul rapid că nu merită să fie jena publică peste ea și să se retragă în tăcere sau altfel să-și ajusteze opiniile pentru a se potrivi. O cameră despre care se spune că este setată pe vrăjmașii din afară, dușmanii care lipsesc în mod invariabil de orice capacitate de gândire inteligentă, care nu au niciun punct bun de făcut, care, de fapt, nu posedă deloc virtuți recunoscute. Cu alte cuvinte, este o cameră în care cei convinși sunt răsplătiți cu generozitate pentru a fi convinși, necredincioșii sunt presați necontenit să aleagă partea dreaptă sau să se confrunte cu consecințele și scepticii - dacă nu sunt în stare să facă vânătăi serioase - sunt făcuți să taci.
  10. ^ Hazony, Yoram. "Un Dumnezeu imperfect" .
  11. ^ Hazony, Yoram. "Naționalismul a avut o reputație proastă, dar este ceea ce America are nevoie acum" .

Legături externe [ edit ]

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu