miercuri, 2 mai 2018

Gand de ...mai

Multe postari ne indeamna sa fim, in acest inceput de mai, mai...buni, curati, credinciosi s.a.m.d. Si au dreptate, caci e nevoie de MAI MULTA SCHIMBARE IN FIECARE DINTRE NOI, daca vrem sa mai putem trai asa cum, mai mult ca oricand, gasim sfaturi mai mult sau mai putin ...corespunzatoare.

Dar nu m-am gandit sa fac eu mai mult decat au facut altii, mai competenti si mai abilitati decat mine.

Astazi m i-am propus doar cateva ganduri pe baza unui ...cantec de 1 mai.

Caci, nu-i asa, se spune: "rade iarasi primavara".
Care primavara, ca situatia este atat de schimbata, ca dupa iarna vine vara. Cu consecintele pe care le simtim fiecare, pe pielea noastra.

"Peste campuri, peste plai". Versuri frumoase, care semnifica mult mai mult decat acum pot insemna desele terenuri parasite, pline de deseuri si "dovezi de civilizatie" mioritica.

"Veselia umple tara, c-a venit Intai de Mai!". Normal, ca am scapat de defilarile acelea obligatorii si, cupland zilele oferite de guvernanti, putem petrece o minivacanta pe cinste. In special "saracii" bugetari si cei care au patroni mai "relaxati". Pentru restul, ca orice sarbatoare bugetara, se desfasoara la serviciu.

Ei, si-acuma e acuma, ca de-aici porneste gluma!

Caci muncitorii, care mai sunt si cat au mai ramas, daca au ramas, nu stiu daca mai sunt infratiti cu taranii care, oricum, au alte perspective si mijloace de existenta.
Dar la gratare si la petrecerea zilei la iarba verde, sigur sunt. Si nu exista deosebire profesionala. caci, nu-i asa, libertate nu inseamna doar paine si circ ci si gratar, bere si mici, unele oferite "moca" din belsug, pentru ca vin alegerile.

Si as putea continua cu analiza versurilor Mariei Rantes. Dar nu asta mi-am propus in conditiile in care, am facut si alta data referire la importantele opere ale nemuritorului nostru Ciprian Porumbescu, Una chiar legata de modul in care o anume compozitie muzicala este imnul unei alte tari!

Ma gandesc acum, la acest inceput de mai, care erau versurile adevarate scrise tot de compozitor. Daca nu, macar cele asemanatoare ale unui alt mare scriitor roman, Vasile Alecsandri.

La ele ma gandesc! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu