luni, 27 mai 2019

Cand "evolutia"....

Tot rasfoind mediul online, plin de materiale de tot felul, de la analize la pamflete si injurii, mi-am dat seama ca foarte putine mijloace media au prezentat "speta" in care am fost si noi implicati ieri, alegerile europarlamentare. Si, dupa multe cautari, cum am gasit o analiza, am postat-o pe pagina mea de FB, pentru relevanta si, eventual, aducerea la realitate a pocesului pe care l-am parcurs ca cetateni ai UE. Iat-o si aici, ca sursa:

https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/alegerile-europarlamentare-2019-rezultate-scrutine-tari-ue-1136124#highlight-1136124-1

Pentru ca nu sunt specialist in domeniu, las analistilor "placerea" de a ne prezenta ce avantaje si dezavantaje avem ca urmare a faptului ca, intre cei peste SAPTE SUTE de parlamentari europeni, sunt si treizeci si ceva de europarlamentari romani si mai ales care va fi "evolutia" lor, tinand cont ca, deja, intre contracandidatii aflati pe primele locuri a inceput lupta pentru sefie.

Am pus evolutia intre ghilimele din doua motive.

Mai intai, pentru ca sunt curios ce traseu va avea fiecare dintre cei votati de alagetori sa reprezinte Romania. Traseu profesional, fireste, cu afilierile si conexiunile corespunzatoare, in perspectiva ajungerii la conducere a "dreptei" sau "stangii" (ordine alfabetica) europene. Aici ma gandesc si la modul in care va fi SLUJITA TARA SI POPORUL si nu vreun interes de alta natura.

Si daca am ajuns la "alta natura", sunt curios ce "evolutie" vor avea alesii nostri in declaratiile de avere, tinand cont de cateva precedente nu tocmai favorabile (cele descoperite si facute public).

Asa stand lucrurile, departe de a nu ma interesa situatia interna, ma opresc si la "speta" care a produs primul cutremur major postdecembrist, prin schimbarea de paradigma politica.

Cu o constatare!

Parintii si inaintasii nostri ne-au lasat cateva invataturi de bun simt, intre care si actualul principiu "CUM ITI ASTERNI, ASA DORMI"
Acesta, langa multe altele, intre care si "atentie la "opritor"" (degetul mare adica, cel care nu te lasa sa-ti bagi toata mana in sac), ma conduce la gandul ca nu doar trezirea poporului a facut posibila schimbarea de pozitii pe esicherul politic ci si nepieritorul principiu "CE-SI FACE OMUL CU MANA LUI, NICI DRACU' NU DESFACE".

Iar ca sa fiu si mai aproape de realitatea interna, nu pot sa uit ca am urmarit de-a lungul anilor de democratie originala romaneasca, ca simplu cetatean, cum, plini de infatuare, dar una masochista, liderii fostului partid no.1 pana ieri, au transpus in practica daca nu pe toate cele de mai sus, in sens invers, rau, distructiv bineinteles, cel putin ultimul proverb, chiar si cu conotatia lui cea mai peiorativa.
Fara sa se gandeasca la urmari, desi precedente au existat, unul fiind dat de fostul primar al Bacaului, in 2004.

Ca ulterior cel care i-a luat locul a sfarsit tot ca "impricinatul zilei", este alta poveste. Care tine, insa, tot de evolutie. 

Dar a noastra, de data aceasta, ca democratie postdecembrista, fara ghilimele!

PS: cu scuze pentru micile greseli inerente!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu