luni, 25 iulie 2016

Despre ... cautari

Mi-am propus sa astept si incerc sa cred ca ma pot tine de cuvant. Dar nu pot sa nu caut.

A, nu caut pokemoni.
Am vazut nebunia care a cuprins aceasta lume nebuna, nebuna, nebuna (vorba vechii comedii din 1963, cu mari actori intre care si Spencer Tracy) care, parca, inebuneste si mai mult. Ca o paranteza, nu-mi dau seama cat de autisti pot deveni cei pe care anume psihologi ii avertizeaza in legatura cu jocul dar imi dau seama cat de mult se imbogatesc cei care profita de acest "produs" si potentialele sale viitoare persoane cu dizabilitati.
Dar asta e chestie de capitalism si nu ma pot pronunta intr-un domeniu atat de alambicat si complicat unde s-au "pierdut" mult prea multi profesionisti in materie, mai vechi sau mai noi.

Nu caut nici dedesupturi.
Se vehiculeaza atatea si atatea variante, unele pertinente in legatura cu situatia prin care trece societatea occidentala, mai ales prin prisma recentelor atentate (sau a atentatului-continuu care marcheaza, parca sfidator, ecuatia democratiei si libertatii impuse prin "repartitie") incat si aici statutul meu de simplu cetatean ma obliga sa trag mai mult concluzii. Descifrarea dedesupturilor este apanajul "specialistilor".

In fine, nu mai caut nici interpretari. Ale prezentului dar mai ales a viitorului.
Imaginea pe care mi-am format-o de ceva timp se regaseste in ceea ce am spus mai sus despre comedia amintita dar si in tot ce am postat in ultimul timp. Pentru prezent. Cat priveste viitorul, tot asa.
Ce ma surprinde, insa este cum anume mari personalitati, cu greutate, ale timpului se lasa atat de mult influentate si sunt chiar determinate sa judece lucrurile cu unitati de masura diferite. Nu intru in detalii. Mediul online prezinta, perfect speta. Pentru cine vrea sa se documenteze.
Si-mi pun întrebarea: daca ai "o problema" cu o anume profetie si o iei in calcul cu foarte mare atentie cum o poti ignora pe cealalta, la fel de evidenta ?

De aceea ma intorc la ... cautari. Pentru ca si eu caut, totusi ceva.
Poate indefinit pentru multi cautatori de pokemoni, de dedesupturi, de strategii si planuri combatante samd dar perfect tradus si definit pentru cei care au nevoie de altceva decat de nebunia acestei lumi.

Conform indemnului:
"Căutaţi mai întâi Împărăţia (lui Dumnezeu) şi dreptatea Lui, şi toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra" (http://www.ww.bibleserver.com/text/NTR/Matei6

Este o cautare mai mult decat benefica. ESTE CAPITALA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu