miercuri, 27 iulie 2016

Tot despre ... cautari

Pentru ca vreau sa raman in acelasi registru (chiar daca "gândind romaneste" as avea ce antama pe ici, pe colo) astazi am ceva ... in continuare.
Asteptand intr-un service o anume reparatie auto (nu-i fac reclama, doar punctez ca este ... exorbitant in ceea ce priveste adaosul cu care mareste preturile pieselor) am cautat printre revistele mai vechi, puse la dispozitie "clientului care plateste salariile" (asa suna o "avertizare" a conducerii) ceva cu care sa-mi trec timpul mai usor. Nu am vrut sa stresez mecanicul care, de altfel, s-a miscat foarte repede. Si am gasit un banc, aproape asemanator cu cel lasat mai demult, cel cu soarecele, vaca, pisica si morala perfecta pentru lumea in care traim, pe care voi incerca sa-l redau prin copy-paste, fireste dintr-o "sursa" online:

"Un cal deprimat se tolaneste pe jos si nu mai vrea pentru nimic in lume sa se mai ridice. Stapanul disperat, nereusind sa-l convinga sa se ridice, cheama veterinarul. Acesta, sosit imediat, examineaza animalul si zice:
“E foarte grav, singura solutie sunt aceste pastile pe care i le vei da cateva zile; daca nu reactioneaza, trebuie eutanasiat.” Porcul aude totul si fuge la cal:
“Ridica-te, ridica-te, altfel se sfarseste rau!!!”
Dar calul nu reactioneaza si da incapatanat din cap.
A doua zi, veterinarul vine din nou sa vada efectul pilulelor:
“Nu reactioneaza. Mai asteptam o zi, dar cred ca nu sunt sperante!“
Porcul auzind, fuge din nou la cal:
“Trebuie sa te scoli, altfel vei pati mari necazuri!” Dar calul, nimic.
A treia zi, constatand lipsa progreselor, veterinarul ii cere stapanului:
“Du-te dupa carabina, a venit timpul sa-l scapam pe bietul animal de chinuri!”
Porcul fuge disperat la cal:
“Trebuie sa reactionezi, e ultima ocazie, te rog, astia sunt gata sa te omoare!!!”
Calul se ridica, se scutura, face cateva miscari de dans, o ia la fuga in galop si sare cateva obstacole. Stapanul, care tinea mult la calul sau, foarte fericit ii spune veterinarului: “Multumesc mult, esti un medic minunat, ai facut un miracol! Trebuie neaparat sa sarbatorim evenimentul ! Haide iute sa taiem porcul si sa facem o masa mare!!!”
Morala: Vezi-ti mereu de treburile tale!!!"

(http://www.bzc.ro/bancul-zilei-calul-si-porcul-16928)

Meditând nu doar la morala, mi-am adus aminte de un alt indemn spre cautare pe care-l ignoram, marea majoritate si, din pacate il pervertim intr-o "invatatura" cu totul contrara scopului pentru care a fost facut acesta la vremea sa, desi el este la fel de actual si in anul de gratie 2016:

 "7 Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide!
8 Căci oricine cere primeşte; cel ce caută găseşte, iar celui ce bate i se va deschide.
9 Cine este omul acela dintre voi care, atunci când fiul său îi cere o pâine, să-i dea o piatră?
10 Sau care, atunci când acesta îi cere un peşte, să-i dea un şarpe?
11 Aşadar, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru Care este în ceruri va da lucruri bune celor ce I le cer!

 12 Tot ceea ce aţi dori deci să vă facă vouă oamenii, faceţi-le şi voi la fel! Căci în aceasta este cuprinsă Legea şi Profeţii."
(http://www.ww.bibleserver.com/text/NTR/Matei7)
 
Si ma gândesc cum ar fi lumea daca am cauta ca "treburile fiecaruia dintre noi" sa insemne aplicarea in viata de zi cu zi a pasajului evidentiat?
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu