joi, 12 septembrie 2019

Tot despre ...date

Astazi mi-am propus sa vorbesc despre altceva decat despre politica, motivationare, dezvoltare samd. 
Mi-am propus sa antamez problema relatiilor!

A, nu va speriati! Nu ma voi referi la relatiile de cuplu sau familiale, nici la relatiile de munca, nici despre...

A, despre asta era: relatiile in trafic!

Experienta unuia care parcurge zilnic vreo 250-300 km intr-un trafic anormal poate da de gandit. Oricum, eu sunt fan "FII TREAZ LA VOLAN!".

Dar sa revin...!

In drumurile mele intalnesc dese si inegalabile manifestari relationale de trafic!
Bunaoara, deunazi, mergeam frumos pe banda a doua, civilizat, cu vreo 55 km/h. In fata mea, un coparticipant la trafic ma bloca la 45-50 km?h. Cum banda din stanga, a treia care-va-sa-zica, era libera, am semnalizat si am intrat pe aceasta. Tot cu 55. Ca un facut, cel care mergea in fata meq, cum s-a sesizat, a si bagat 60, sa nu cred ca pot sa-l depasesc. Cum trebuia sa "fac stanga", l-am lasat sa se duca cu viteza lui, am semnalizat si m-am inscris pe traiectoria dinainte stabilita!

Dar altii, care fac slalom, ba stanga, ba dreapta, fara sa semnalizeze, nici nu stiu care le este traiecorie. Cum altfel cand, intr-o intersectie, aflandu-se pe prima banda, vireaza brusc la stanga si viceversa!

Ca masinile "bengoase" nu au semnalizare, e clar. Nu doar o singura data, dar chiar astazi o coparticipanta la trafic, intr-un BMW de ultima generatie, mi-a "taiat fata" intr-un sens giratoriu, de pe banda unu de mers. Noroc ca, treaz la volan, imi fac mereu un plan A, sau B, sau C sau....cum sa circul pentru a ajunge in siguranta acasa!

Sunt un simplu cetatean. Obisnuit, adica. Nu am nici Mercedes, nici BMW dar nici Bentley sau Maserati. Inchipuiti-va cand tu mergi cu viteza legala si, SF, trece pe langa tine unul cu o "posesiune" din cele enuntate, cu viteza dubla decat cea permisa. Si nu-i nici un echipaj prin preajma! O folosi la ceva?

Fara exceptie, cand urc in autoturismul personal imi cuplez castile. Pot folosi, astfel, telefonul fara a contraveni legilor. Iar acesta suna, caci serviciul pe care-l am impune contacte cu mai multe persoane. 
Traiesc, insa, un cosmar: marea majoritate a coparticipantilor la trafic conduc cu "marea descoperire a tehnicii" in mana, ca sa nu spun in fata ochilor. Barbati si femei, batrani si tineri parca sunt hipnotizati de "unealta" aducatoare de accidente. Caci, chiar daca ai mai putine pedale de actionat, atentia tot ti-e distrata de o postare, un email sau, de ce nu, un film. Cazuri sunt cu miile facute public, cu accidente mortale in direct.
In gandul meu, chiar nu se poate face nici o inventie care sa blocheze telefonul la pornirea motorului?

Si cate nu as mai putea povesti, din peregrinarile mele prin judet si prin tara!

Dar ma opresc. Nu vreau sa obosesc!
Si asa e vorba despre ceva ce tine de data...de nastere!

Pai cum sa nu tina, atata timp cat tot ce se intampla si pe sosele tine tot de "cei sapte ani de acasa"?
Adica de educatie care, daca nu e, sunt cruci pe marginea drumului, morminte de tot felul, regrete eterne si familii distruse!

Dar...s-auzim numai de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu