sâmbătă, 25 iulie 2015

Despre satisfactie ... fara satisfactie (159)

"Dragutilor ... daca n-ai fost la Sing-Sing ti-ai ratat cariera. Eu am stat acolo doar pentru a fi primit in randul "clasicilor" in viata" - dl Niculesco, in "Icoana facatoare de minuni" din seria "BD ..."

Redat doar din amintire, citatul celebrului maestru Fintesteanu, dintr-o comedie care face parte din filmele pe care le urmaresc oricand, mi-a fost sugerat de o stire primita fara satisfactie.

In general nu ma bucura necazul nimanui. Asa m-au deprins vremurile actuale desi realitatea ar trebui sa demonstreze contrariul.
O schimbare totala despre care trebuie sa relatez cu siguranta, dar cu alta ocazie, caci pana intr-un anumit punct din viata si eu am fost unul dintre cei care sunt in stare sa treaca "peste cadavre" pentru atingerea scopurilor proprii.

Insa, auzind ieri despre o anume speta cu un fost ministru, senator si consilier prezidential PDL-ist, am cam cazut pe ganduri.
Nu pentru speta in cauza nici pentru activitatea unei anume structuri cu atributii in combaterea coruptiei la nivel inalt si nu numai. Speta demonstreaza, ca si in alte cauze ca in Romania, ca peste tot in lume, coruptia si traficul de influenta sunt transpartinice.

Pe mine m-a pus pe ganduri satisfactia cu care politicienii mioritici, caci ma opresc numai la spatiul nostru, isi proiecteaza, traseaza si construiesc adevaratele "edificii biografice" din care NU TREBUIE sa lipseasca "cazarea" la "beciul domnesc". Ca si cum aceasta stare face parte din normalitatea mioritica si "da bine" la CV.
Ca intr-o comedie este normal sa se prezinte si o atare speta, nu este nici o problema. Dar stau si ma intreb, ca simplu cetatean, nu s-a prea extins comedia si in cotidianul politic mioritic postdecembrist?
Sau tocmai pentru ca realitatea romaneasca postedecembrista este privita de majoritatea politicienilor nostri drept o mare comedie, se intampla ceea ce se intampla.

Scriu aceste randuri fara nici o satisfactie.
Nu l-am cunoscut personal pe domnul in cauza, desi pasii ni s-au intersectat mai ales cand respectivul urca pe treptele afirmarii la un anume cotidian local.
Dar m-a pus pe ganduri grotescul comediei, cu atat mai mult cu cat dumnealui, aflat pe "cai mari" in guvernarea de trista amintire, s-a aratat un vajnic aparator al libertatii, dreptatii, echitatii si democratiei in regimul pe care l-a servit cat se poate de bine si convingator. Inclusiv cu influenta pe care o avea. PDL-ul & co.

Am, totusi, o satisfactie.
Undeva, in Cartea Cartilor se spune:

"Omul bun obţine bunăvoinţă de la DOMNUL, dar El condamnă pe cel cu intenţii rele." (http://ro.bibleserver.com/text/NTR/Proverbele12/2)

Iar daca ar tine si toti pretendentii la CV-uri cu "parfum de ...racoare" cont macar de aceasta invatatura, satisfactia ar fi si mai mare.

Dar asa ... 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu