joi, 6 august 2015

Despre ... realitatea cruda (147)

Cu sinceritate, mi-ar fi placut sa continui gandurile dupa ultima postare, mai ales ca am cam lasat in aer explicatia legaturii dintre calatoriile in exterior si articolul pe care l-am redat prin copy-paste. Dar nu pot, din mai multe motive din care astazi voi expune doar unul.

Ma opresc insa doar la reamintirea "experientei Danemarca" despre care mi se pare ca am mai scris si anterior, pentru a puncta ceea ce mi-a ramas pe suflet ca relevanta pentru renumele pe care ni l-am facut in lume.
Iar cazul, pe care-l cunosc cei peste douazeci de "cursanti", dintre care doar vreo 6-7 aveau pasapoartele "albe", se refera la intamplarea de pe feribot, la intoarcerea spre Copenhaga, dupa fenomenala "dezlantuire" de la ducere.
Caci asa cum marea majoritate a celor care "au ras" la propiu masa cu bunatati a bufetului suedez, la ducere ca mai apoi sa fie bagati la tarc si umiliti, la intoarcere, erau plimbati prin toate colturile lumii, dar ne-au facut de ras asa si "titratii" din fotoliile de alesi si numiti ai democratiei noastre originale, umblati prin toate colturile lumii ne umilesc in fata acesteia, dand frau liber imaginatiei si aprecierilor de genul "voi sunteti zdraveni la cap?".

De aceea am ramas, parca fara cuvinte. Prea mare similitudinea.

Dar nu asta este subiectul care m-a condus spre gandurile de astazi, desi se leaga.

Pentru ca urmaresc diferite bloguri si site-uri de socializare nu pot sa nu observ, ca orice om care se doreste informat, batalia acerba pentru audienta, campaniile mediatice de informare si dezinformare si, nu in ultimul rand, asalturile tot mai acide pentru influentare si, din pacate de demigrare. 
Nu vreau sa comentez nimic din ceea ce s-a scris, deja in presa si mediul virtual.

Vreau doar sa exprim punctul meu de verere pe care, cu siguranta, il impartaseste un numar mare de persoane: desi se pare ca mergem intr-o directie buna, nimic nu este bun in tot ceea ce facem si se face.
Nu mi-a trebuit mult timp sa inteleg acest adevar. Insa mi-a trebuit ceva timp sa-l constientizez.

Asa ca nu ma mira cotidianul mioritic.
Sunt date legi care interzic citarea anumitor persoane dar nu se face nimic pentru interzicerea pornografiei si trivialitatii de tot felul, inclusiv in mediul virtual, legi care protejeaza "castele" dar ne fac, ca popor sa parem "alienati mintal". Si exemplele ar putea continua.

Ma mai opresc la o singura "cestiune de importanta" care mi-a sarit in ochi, asa ca la sfarsit de postare. Se bate, acum, moneda pe "speta jurnalistilor sechestrati". Dar, surpriza: pentru aflarea adevarului dosarul in cauza trebuie desecretizat. Si ducandu-ma inapoi, cu zeci de ani in urma, cand o crima nu a putut fi rezolvata din cauza de secretizare si s-a facut referire, expres la speta in cauza cand cu "aflarea adevarului despre Revolutie", ma intreb: vom stii noi, vreodata, adevarul despre noi?

Probabil. dar eu zic cu siguranta, nu.
Si iarasi spun, asa trebuie sa fie.

Citatul cu care inchei, redat prin copy-paste dintr-o sursa pe care nimeni nu ma poate opri sa o folosesc, este cat se poate de concludent. Pacat ca sursa in cauza nu este luata in consideratie. Dar si acest lucru este ceva foarte normal in "epoca contemporana". Iar asta este cauza tuturor relelor.



"1 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. 
2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, aroganţi, blasfemiatori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, lipsiţi de sfinţenie,
3 fără afecţiune, neînduplecaţi, acuzatori, neînfrânaţi, sălbatici, neiubitori de bine,
4 trădători, nechibzuiţi, încrezuţi, iubitori mai degrabă de plăceri decât de Dumnezeu,
5 având doar o formă de evlavie, dar negându-i puterea. Îndepărtează-te de astfel de oameni!" 

(http://ro.bibleserver.com/text/NTR/2 Timotei3)

Si realitatea cruda, dar adevarata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu