miercuri, 5 februarie 2020

Romania bancului prost facut?

In zorii democratiei noastre mioritice circula un banc, pe care incerc sa-l redau din memorie:

"Se spune ca dupa trecerea la "nou", in Parlamentul nostru se discuta planul prin care tara sa renasca. 
Unul dintre alesi a venit cu o idee legata de modul in care S.U.A si-a propus sa ajute renasterea Japoniei dupa al doilea razboi mondial, dar sa o si controleze pentru a nu se mai intampla vreun atac surpriza ca cel de la Pearl Harbor.
Spunea el:
- Stiti ca dupa razboi, Japonia a fost aproape desfiintata. Dar americanii, democrati si altruisti s-au gandit sa ajute si sa controleze tara respectiva. Si ce-au facut? Au zis sa le dea tehnologia pentru construit autoturisme, ca tot n-o sa ajunga sa intreaca productia lor. Si japonezii au ajuns in cativa ani primii in constructia de autoturisme.
S-au gandit, apoi, sa le dea tehnologie pentru produs petroliere. Si Japonia a construit supertancuri, unul distrugand chiar un dig de care s-a lovit.
Au venit, apoi, cu ideea de de a-i controla prin intermediul IT. Si japonezii i-au depasit si aici.
Concluzia, spune alesul, este sa declaram razboi S.U.A., acestea sa ne invinga si apoi sa ne ajute si pe noi cum au ajutat Japonia. Si astfel, vom renaste!
- De acord, au spus mai marii de la putere!
Dar ce ne facem daca-i BATEM NOI PE AMERICANI?"

Mi-am adus aminte de acest banc in urma lucrului bine (?) facut de astazi, cu autodemolarea guvernului PNL!

Acum, ca planul Puterii a fost, de la inceput, distrugerea si, prin aceasta, asigurarea disparitiei PSD, este clar. Si nu comentez aceasta strategie politica. Doar imi pun intrebarea: care a fost rolul de mediator al celui neafiliat politic, conform Constitutiei?
Dar cum chestiunea tine de o alta Romanie, cea NORMALA, las problema pentru spete normale.

Acum, cu bancul, ma gandesc la variante si presupuneri!

Astfel, daca totul decurge normal, dupa "normalul" fostei puteri, recent debarcata, dupa parcurgerea pasilor pentru ajungerea la alegeri anticipate, prin mobilizarea electoratului propriu si al diasporei, votul masiv va fi dat acesteia si in Parlament se va produce revirimentul: majoritatea mult visata.
Daca...

Dar scenariul, indiferent cat de bun poate fi scenaristul, poate suferi numeroase ajustari, modificari, complatari. Mai ales la regie!

Si aici intra in joc tradarile caracteristice, aliantele de conjunctura si, nu in ultimul rand, interesele care-si vor spune cuvantul cat mai devreme.
Pentru ca, nu-i asa, cei care au manipulat in permanenta echilibrul s-au numit U.D.M.R. si minoritati, si acum deja se pun la cale subscenarii care poate nu au fost luate in calcul (sau au fost?) iar "disidentii", oportunistii si frondistii se asteapta la "cascavalul" de rigoare. Plata, insa, o va face poporul!
Asa ca...

Deci, daca, c-asa-i traditional, socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ si la prima propunere de premier, majoritatea actuala accepta si se formeaza un nou guvern PSD-UDMR-minoritati, ce se alege din scenariul "bine facut"? O noua runda de razboiaie intre palate? O noua reintrare in anormalitate cu lupta surda pentru putere, mai ales ca s-au facut atatea mutari de "partid" in treburile "de stat"?

Nu mai vorbesc de problemele legate de bugetul deja aprobat, legile deja promulgate si, nu in ultimul rand, alegerile care bat la usa rapid, rapid. 

Asa stand lucrurile, ma intreb si eu, ca simplu cetatean: daca "variabilele normalitatii lor" devin variabile ale anormalitatii, nu ramanem doar cu un banc prost facut, la trei luni de la acea "debarcare" cu surle si trambite?

Un banc prost, pentru ca daca atunci pesedistii au votat impotriva fostului lor premier Dancila, acum nu cred ca va dori vreunul sa piarda, ca asa vrea cineva, toate avantajele oferite de un loc in Parlament. Si, sa fim seriosi, alesii au avantaje destule, nu?

Mai am o nedumerire, vizavi de acest banc prost facut!

Ma gandesc ce gandesc partenerii nostri occidentali si in special cei din NATO. 
Daca in U.E. e degringolada normala dupa valul Brexit, cu NATO, partener strategic, e alta problema. Seriozitate, principii, strategii de viitor samd!

Sau poate nu, daca tinem cont ca totul a plecat de la un banc, in aceasta postare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu