duminică, 9 noiembrie 2014

De ce?

De ce am tacut pana acum? Pentru un simplu motiv: se doreste o constructie (sau reconstructie) sau ... cum se vrea ea sa se numeasca. 

Pentru asta ies oameni in strada, se nasc patimi furtunoase si se arunca cu invective sau, mai rau, se instiga.
Am tacut meditand la ceva care trece peste patimile politice mioritice, ceva care ar merita mai multa atentie din partea tuturor. Si meditez, in continuare, sperand ca ratiunea sa faca loc pasiunii.

Acesta este subiectul meditatiei de astazi (redat in intregime, cu sublinierea de rigoare):


1 (O cântare a treptelor. Un psalm al lui Solomon.) Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte.1 (Un psalm al lui Solomon. O cantare a treptelor.) De n-ar zidi Domnul casa, in zadar s-ar osteni cei ce o zidesc; de n-ar pazi Domnul cetatea, in zadar ar priveghea cel ce o pazeste.
2 Degeaba vă sculaţi de dimineaţă şi vă culcaţi târziu, ca să mâncaţi o pâine câştigată cu durere; căci preaiubiţilor Lui El le dă pâine ca în somn.2 in zadar va sculati dis-de-dimineata, in zadar va culcati tarziu, voi care mancati painea durerii, daca nu v-ar da Domnul somn, iubiti ai Sai.
3 Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El.3 Iata, fiii sunt mostenirea Domnului, rasplata rodului pantecelui.
4 Ca săgeţile în mâna unui războinic aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe.4 Precum sunt sagetile in mana celui viteaz, asa sunt copiii parintilor tineri.
5 Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă.5 Fericit este omul care-si va umple casa de copii; nu se va rusina cand va grai cu vrajmasii sai in poarta.
http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/psalmi/127/

Si mai meditez la o intrebare: de ce se exclude aceata sursa din "ecuatia" politicului mioritic, cand peste tot se face exces de ... religiozitate?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu