joi, 6 noiembrie 2014

Parerea mea

„Nu judecați oamenii după cei cu care se adună. Și Iuda avea amici ireproșabili.” — Ernest Hemingway

De la un timp tot repet citatele de inceput. Motivul este lesne de inteles: se potrivesc contextului. Iar citatul de astazi se "asorteaza" perfect, ca o manusa, cu "speta" care incita cel mai mult politicul mioritic si nu numai, turul doi al prezidentialelor.

Apropo, ce "sansa uriasa" pe presedintele american confruntat, acum, cu o opozitie puternica in parlamentul! Chiar, cum va fi "coabitarea"?
Dar sa revin.

Din capul locului vreau sa precizez ca nu am votat cu nimeni altul decat cu domnul Melescanu iar in turul doi nu as vota cu nici unul dintre candidati. Nu doar pentru ca ar fi atat de bine "cimentati" in citatul de la inceput ci pentru ca prezinta, din punctul meu de vedere, cateva "hibe" care pot fi, cu siguranta, exploatate prin manipulare si dezinformare.

Si cum fiecare candidat este aparat sau "disecat" dupa cum se pozitioneaza media pro sau contra, iar mediul virtual, asa cum preciza o personalitate in materie de democratie (daca am retinut bine), a devenit al doilea camp de lupta electoral, departe de mine sa fac, acum si aici, apologia unuia sau altuia dintre pretendentii la fotoliul suprem al statului.

Daca ar fi dupa mine, as alege un alt criteriu de "selectie", mult mai simplu dar si mai eficient. Il redau, prin copy-paste, chiar daca-l scot din context. Iata-l:

2 - Cel ce umblă în neprihănire, cel ce face voia lui Dumnezeu şi spune adevărul din inimă.2 Cel ce umbla fara prihana si face dreptate, cel ce are adevarul in inima sa,
3 Acela nu cleveteşte cu limba lui, nu face rău semenului său şi nu aruncă ocara asupra aproapelui său.3 Cel ce n-a viclenit cu limba, nici n-a facut rau impotriva vecinului sau si ocara n-a rostit impotriva aproapelui sau.
4 El priveşte cu dispreţ pe cel vrednic de dispreţuit, dar cinsteşte pe cei ce se tem de Domnul. El nu-şi ia vorba înapoi dacă face un jurământ în paguba lui.4 Defaimat sa fie inaintea Lui "el ce vicleneste, iar pe cei ce se tem de Domnul ii slaveste; cel ce se jura aproapelui sau si nu se leapada,
5 El nu-şi dă banii cu dobândă şi nu ia mită împotriva celui nevinovat. Cel ce se poartă aşa, nu se clatină niciodată.5 Argintul sau nu l-a dat cu camata si daruri impotriva celor nevinovati n-a luat. Cel ce face acestea nu se va clatina in veac.
http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/psalmi/15/

Si asa am sa fac. Parerea mea!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu