marți, 4 noiembrie 2014

Astazi ..."garbage"

„Șarpele e odios nu pentru că mușcă, ci pentru că se ascunde ca să muște.” — Nicolae Iorga

Repet citatul pentru ca in acest mediu viciat, infestat si afectat de ura, mizeria care inca mocneste, ca puroiul unui buboi in asteptarea spargerii, ma duce cu gandul mai mult spre ceva care ar fi trebuit ingropat pentru vecie decat spre o democratie reala.

Ca o fi sau nu democratie, o vor stii urmasii urmasilor nostri care, intr-un viitor pe care li-l doresc plin doar de impliniri, vor avea ce analiza, pe bune, daca lumea nebuna in care vor trai se va debarasa de tot acest gunoi pe care noi, in prezent, il tot caram dupa noi din patru in patru ani (sau cinci, ca in cazul de fata).

Ce m-a determinat sa-mi mai redau din ganduri, in aceasta tulbure si neprietenoasa toamna? Mizeria.

Mizeria unor functionari publici care, indiferent din ce motive, au facut sa fie terfelita, din nou, imaginea Tarii peste hotare.

Mizeria unei campanii electorale deplorabile, unei clase politice viciate si unei implicari neconstitutionale in toata murdaria care a insotit-o.

Mizeria generalizata care paralizeaza Tara pentru ca niste "baieti destepti" sa-si poata implini vizul postdecembrist de imbogatire, fara frontiere, transpartinic, doar pentru a demonstra, cui oare, ca traim intr-o democratrie originala.

Iar in acest context am asistat la o alta mizerie, media.

S-au anuntat rezultatele finale ale primului tur. Toate posturile au transmis exact procentajele primite, mai putin unul. Cel care prezinta diferenta ca si cum ar fi curat zece procente.

Acum, ca nu conteaza acolo cele cateva firimituride sutimi, nu-i o tragedie.
Mizeria mare este ca, asa cum s-a folosit manipularea ca si in urma cu zece ani, la fel se intampla si acum. Si asta miroase, de la o posta a diversiune.

Si pentru ce? Sau pentru cine?

Interesant este ca nu intelegem ca prin cel plasat al doilea la recentul scrutin s-a distrus U.S.L.-ul, a disparut P.N.L.-ul si, probabil, se pregateste ceva si mai si, daca tinem cont de "filiera" nemteasca.

Dar daca tot aveam nevoie de un neamt care sa ne conduca, de ce nu ne aducem aminte ca avem unul, mult mai bun si mai important decat K.W.J., chiar daca nu are "pcr-ul" la A.M.&co.

Iar aceasta ignorare a realitatii romanesti este tot o mizerie.

Mai conteaza, insa, din moment ce tot suntem intr-o campanie de popularizare a Tarii cu fonduri U.E.?

Conteaza, caci in mizeria politicii mioritice, frumoasa campanie de popularizare s-a transformat in cea mai mare mizerie pe care o traim postdecembrist, sub sloganul "DIN ZORI SI PANA-N SEARA, DEZBINAM O TARA!" .

Si asta este adevaratul ..."garbage" care ne sugruma.

PS. Scuze pentru greseli. E vacanta si ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu