vineri, 31 octombrie 2014

De ... final

„Sublimul prieteniei înseamnă mai puţin să mori pentru un prieten într-o împrejurare răsunătoare, cât să te sacrifici pentru el zilnic, neştiut de nimeni.” — Stendhal

Pentru ca inca o pagina din "eterna si fascinanta" noastra politica mioritica se incheie astazi, pregatindu-ne pentru ceea ce va fi ... mai bun (sau mai rau), pentru ca, inca, nu am intalnit nici un candidat care sa spuna adevarul (asa cum ar fi trebuit), adica "NU MA ALEGETI PENTRU PROMISIUNI!" (utopie) si pentru ca, din nou, ar trebui clarificata, odata pentru totdeauna dilema "JUCATOR vs MEDIATOR", conform Constitutiei (dar cine are interes sa o faca), ma gandesc la ce va fi in viitor, nu pentru mine ci pentru copiii copiilor mei.

Si pentru ei, ca si pentru toti urmasii urmasilor nostri (eeei, unde este Delavrancea - prin nepieritorul Calboreanu si replica "Moldova nu-i a mea!") las o binecuvantare care, poate peste ani, se va dovedi mai presus de nume, interese, contacte, servicii samd (conform imbarligatei democratii originale romanesti) si mai de folos decat toate promisiunile din lume.

1 (Către mai marele cântăreţilor. Un psalm al lui David.) Să te asculte Domnul în ziua necazului, să te ocrotească Numele Dumnezeului lui Iacov,1 (Un psalm al lui David; mai-marelui cantaretilor.) Sa te auda Domnul in ziua necazului si sa te apere numele Dumnezeului lui Iacob.
2 să-ţi trimită ajutor din locaşul Său cel sfânt şi să te sprijine din Sion!2 Trimita tie ajutor din locasul Sau cel sfant si din Sion sa te sprijineasca pe tine.
3 Să-Şi aducă aminte de toate darurile tale de mâncare şi să primească arderile tale de tot! (Oprire)3 Pomeneasca toata jertfa ta si arderea de tot a ta bineplacuta sa-I fie.
4 Să-ţi dea ce-ţi doreşte inima şi să-ţi împlinească toate planurile tale!4 Dea tie Domnul dupa inima ta si tot sfatul tau sa-l plineasca.
5 Atunci noi ne vom bucura de biruinţa ta şi vom flutura steagul în Numele Dumnezeului nostru. Domnul să-ţi asculte toate dorinţele tale!5 Bucura-ne-vom de mantuirea ta si intru numele Dumnezeului nostru ne vom mari. Plineasca Domnul toate cererile tale.
6 Ştiu de acum că Domnul scapă pe unsul Său şi-i va răspunde din ceruri, din locaşul Lui cel sfânt, prin ajutorul atotputernic al dreptei Lui.6 Acum am cunoscut ca a mantuit Domnul pe unsul Sau, cu puterea dreptei Sale. Il va auzi pe dansul din cerul cel sfant al Lui.
7 Unii se bizuie pe carele lor, alţii pe caii lor; dar noi ne bizuim pe Numele Domnului Dumnezeului nostru.7 Unii se lauda cu carutele lor, altii cu caii lor, iar noi ne laudam cu numele Domnului Dumnezeului nostru.
8 Ei se îndoaie şi cad; dar noi ne ridicăm şi rămânem în picioare.8 Acestia s-au impiedicat si au cazut, iar noi ne-am sculat si ne-am indreptat.
9 Scapă, Doamne, pe împăratul şi ascultă-ne când Te chemăm!9 Doamne, mantuieste pe imparatul si ne auzi pe noi, in orice zi Te vom chema.
http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/psalmi/20/

Iar de ... final de campanie electorala si ca moment de meditare pentru citatul de la inceput!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu