joi, 9 octombrie 2014

Despre ... greseala

„Șiretenia și perfidia sunt resursele oamenilor care nu au destulă minte pentru a fi cinstiți.” — Benjamin Franklin

Cu sinceritate, nu ma mai intereseaza nici dezbaterile pro sau contra presedinte si nici cele electorale. La fel, nu ma mai intereseaza daca autorul "Apelului catre lichele" face sau nu campanie electorala cum nici ca o foarte acerba si frenetica sustinatoare a cuiva isi "renega" sustinere (pentru conformitate, http://epochtimes-romania.com/video/gabriel-liiceanu-sprijina-campania-monicai-macovei-program-politic-frumos-ca-un-basm---154 si http://octavpelin.wordpress.com/2014/10/08/basista-carnatara-andreea-pora-atac-fara-precedent-la-dementul-traian-basescu/).
S-a "fasait" deconspirarea si s-a acidulat lupta pentru un "ciolan" care nu ar trebui sa insemne nimic, atata timp cat cea mai inalta functie in stat (nu statul degeaba) nu confera, conform Constitutiei, nici un avantaj ci prezinta numai obligatii, responsabilitati de slujire a POPORULUI SUVERAN care asa, tot actualei Constitutii, isi alege "managerul".
La toate astea nu ma mai gandesc de mult, cam de cand am inceput sa inteleg toata gogomania numita democratie originala romaneasca.

Ceea ce mi-a impulsionat gandurile de astazi si, evident, la ce ma gandesc acum, este o "scrisoare" gasita pe net, in timp ce-mi completam informatiile cotidiene, scrisoare care se intituleaza astfel: "It’s not you, it’s me"
(http://mstefan.svbtle.com/its-not-you-its-me).

Nu vreau sa comentez si nici sa-mi dau cu parerea in "speta", asa cum am vazut ca au facut alti vizitatori ai site-ului "sursa" (https://ro.stiri.yahoo.com/cum-se-desparte-un-tanar-romann-de-tara-sa--scrisoarea-de-nemultumire-care-a-devenit-virala-pe-internet-120104237.html) cu toate ca as avea ce spune.
Vreau, doar, sa evidentiez si sa continui ultima postare pentru ca, tragic (sau comic ?), tot vorbim despre o alta lume, o alta civilizatie, o alta stare decat cea traita in "negrul comunism" (era rosu, de fapt), infieram dictatura care nu ne-a dat voie sa ne afirmam adevarata noastra identitate uitand ca, de aproape douazeci si cinci de ani, ne tot chinuim sa gasim "luminita de la capatul tunelului" si nu reusim. Asta nu pentru ca tunelul in care orbecaim pare, pentru noi romanii, infinit ci pur si simplu pentru ca viziunea conducatorilor nostri este una fara lumina.

Si este adevarat, nu TARA este vinovata pentru asta ci cei care au condus-o si o conduc postdecembrist.

Asa stand lucrurile, am cautat "sursa greselii si am gasit-o in aceeasi Carte a Cartilor din care, prin copy-paste, redau chintesenta:
22 Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;22 Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat.
23 dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!23 Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult!
(http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/matei/6/)

Dar ei nu au de unde sa stie acest lucru, din moment ce sunt ori liber cugetatori, ori agnostici ori, simplu si "eficient", prea bine ancorati in pilele, cunostintele si relatiile secolului 21, secol in care morala, credinta si memoria, conform unui citat al celei mai importante personalitati a TARII, sunt considerate ceva perimat, desuet, atipic pentru un mileniu atat de "emancipat".

De aceea, oricati candidati vor fi analizati, oricate incercari de sprijin pentru unii sau altii se vor "savarsi", atata timp cat intunericul din ei nu va fi eliminat si inlocuit cu LUMINA, zbaterea va fi zadarnica iar finalul se va subscrie finalului "scrisorii" interesante pe care o aminteam ceva mai inainte.

Nu e asta greseala fundamentala a stagnarii noastre?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu