miercuri, 29 octombrie 2014

Astazi doar ... copy-paste

Pentru ca de o buna bucata de vreme ni se tot "vehiculeaza" sume cu multe zerouri in mai multe spete, dintre care doar in TREI ne-am ales cu o "gaura" de aproape 1.500.000.000 euro (zic si eu ca intr-o comedie  faina ... UN MILIARD CINCI SUTE DE MILIOANEEEE), m-am oprit din "gandit", caci si gandurile par a ingheta la o asa batjocura care ne macina si ne ocupa tot timpul, pentru ca traim in Romania.

Dar ma intreb: o fi si pe alte meleaguri asa? Si iarasi: daca nu era in vizorul F.B.I. actuala "speta" ar mai fi "transpirat", asa cum s-a intamplat in cazul Microsoft? Si inca: dar cei de la Microsoft chiar nu stiau ce spaga se va "implementa" in Romania?
Nu-si mai au rost nici intrebarile, asa ca ma opresc la ... copy-paste, pentru a reda cateva citate, fara frontiere, care reflecta, din plin  "binefacerile" de care ne bucuram, ca simplii cetateni, in democratia originala romaneasca in speta ... SARACIEI LUCII la care ne supun, cu buna stiinta si premeditat alesii, numitii si, transpartinic, clica lor de "baieti destepti", de pe sursa  http://cuvintecelebre.ro/subiecte/bani/:

„Banul este un servitor bun, dar un stăpân rău.” — Alexandre Dumas

„Banii îți aduc medicamente, dar nu-ți aduc sănătate; cunoștințe, nu și prieteni; servitori, nu și fidelitate.”— Henrik Ibsen

„Un om înțelept trebuie să aibă banii în cap, nu în inimă.” — Jonathan Swift

„Cel care crede că banii rezolvă orice problemă poate fi bănuit de faptul că rezolvă orice problemă pentru bani.” — Benjamin Franklin

„Banii, în lipsa inteligenței, sunt periculoși.” — Napoleon Hill

„Banii adunați te slujesc ca un sclav sau îți poruncesc ca un domn.”— Horațiu

„Banul este cea mai sigură piatră de încercare a firii omenești.” — Vasile Alecsandri

„Zeul la care se-nchină toți este banul.” — Honoré de Balzac

„Când e voba de bani, toți sunt de aceeași religie.” — Voltaire


Si pentru ca nu mi-am propus sa fac un "studiu de caz" pe aceasta tema, vreau sa inchei cu cea mai relevanta evidentiere a acesteia, cu "dedicatie" pentru toti sustinatorii "inocentilor" imbogatiti postdecembristi de tipul celor din "spete", macar pentru a-i confrunta cu adevaratul lor stapan: 

19 Nu vă strângeţi comori pe pământ, unde le mănâncă moliile şi rugina şi unde le sapă şi le fură hoţii;19 Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura.
20 ci strângeţi-vă comori în cer, unde nu le mănâncă moliile şi rugina şi unde hoţii nu le sapă, nici nu le fură.20 Ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura.
21 Pentru că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.21 Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta.
22 Ochiul este lumina trupului. Dacă ochiul tău este sănătos, tot trupul tău va fi plin de lumină;22 Luminatorul trupului este ochiul; de va fi ochiul tau curat, tot trupul tau va fi luminat.
23 dar dacă ochiul tău este rău, tot trupul tău va fi plin de întuneric. Aşa că, dacă lumina care este în tine este întuneric, cât de mare trebuie să fie întunericul acesta!23 Iar de va fi ochiul tau rau, tot trupul tau va fi intunecat. Deci, daca lumina care e in tine este intuneric, dar intunericul cu cat mai mult!
24 Nimeni nu poate sluji la doi stăpâni. Căci sau va urî pe unul şi va iubi pe celălalt; sau va ţine la unul şi va nesocoti pe celălalt; nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui Mamona.24 Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni, caci sau pe unul il va uri si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.
http://www.ebible.ro/biblia/paralel/cornilescu-ortodoxa/matei/6/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu