Asa, ca simplu cetatean care urmareste si el "mersul evenimentelor" am intrat, prin radio mai intai, in contact cu stirile care par sa zguduie nu numai U.E. ci si lumea intreaga.
Trecând peste toate analizele, pro sau contra si peste speculatiile "la prima mana", mi se pare ca se ignoreaza si ignoram cu totii ceea ce au as numi ACEASTA PROBA DE DEMOCRATIE. Caci ce altceva ne-a demonstrat recentul referendum britanic decat o proba de democratie?
Ascultând vaietele si suspinele pro-unionistilor versus propaganda anti m-am vazut pus in postura celui care, in U.E. fiind, s-a trezit ca odata, mai demult, asupra lui si a noastra au tabarat "democratiile adevarate" (?), când cu un referendum transat la "masa verde" cu parfum de imixtiune externa. Si m-am gandit cat de diferita poate fi democratia, vorba bancului atunci pus in pagina si, ulterior, reluat. Si iata ca acum, când poporul a hotarat, e drept cu o diferenta minima, altceva decat se asteptau "mai marii", lectia sa fie greu digerabila.
Dar ma intreb: cine este de vina?
Nu cumva ceea ce afirma un lider contestat vizavi de marile trusturi, de politica din ce in ce mai rapace a bancilor sau de politica sociala a devenit atat de viral incat englezii au spus "STOP"?
Si, in profunzime, nu cumva faptul ca U.E. devine "pentru unii muma, pentru altii ciuma" duce la ceea ce se afirma tot mai des, de astazi, PERICOLUL DEZMEMBRARII?
Nu intru in polemica. Modul in care Statele Unite Europene s-ar fi dorit o contrapondere la "restul lumii" poate fi analizat si interpretat in fel si chip.
Cu toate acestea, o analiza in profunzime nu poate exclude ceea ce releva un anume articol din zona de informare spirituala ("Alfa si Omega", "Semnele Timpului"). Si acesta poate fi o proba pentru cei care doresc sa aprofundeze "speta".
Problema si, din nou, întrebarea este: mai avem timp sa ne gândim si la ... proba finala ?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu