miercuri, 1 august 2018

Dar daca...ce-ar fi?

Incerc sa ma dumiresc ce "ie"-n noi, demni urmasi ai celebrei "Miorite" care, de vre-o cateva zile-n-co...ace (cine-o coace), gura nu-i mai tace. Ca m-a adus la limita cu atat de mediatizata placuta de inmatriculare suedeza. Si, deja, ma simt ...siluit.

Nu vreau sa polemizez pe modul in care cadrele Brigazii Rutiere au actionat, dar nu mi se pare normal sa bagi in malaxorul media si nu numai intreaga POLITIE care, daca-mi este permisa "reclama", indiferent daca vrem sau nu, isi face datoria asa cum majoritatea institutiilor statului isi fac datoria. "Padure fara uscaturi nu exista!", spune un vechi proverb.

Asa stand lucrurile si intelegand ca lupta politica, cel putin pe dulcele nostru plan mioritic, nu se poate duce civilizat si responsabil, acceptand din partea opozitiei ca "nu si-a facut temele" la ultimele alegeri locale si parlamentare si a marsat mai mult pe cele prezidentiale (oare de ce?), asa cum ar fi normal intr-o democratie normala, ma intreb ce-ar fi  sau dar daca ....

Un joc de cuvinte poate provoca ceva? Este responsabilitatea mea sau a statului sa cunosc o anumita legislatie atunci cand sunt interesat de "o speta"? Este o actiune personala sau o "soparla" pregatita pentru a induce o anume stare? SAMD....

Deci, jucandu-ma doar (fara nici un fel de intentie) dar avand in memorie cateva mici "intamplari" internationale, ma intreb:

In Suedia as fi lasat sa circul cu numarul de inmatriculare: MUIEL NS, sau FUCKI S, sau MUIED S?

In Germania mi s-ar permite sa circul cu masina inmatriculata FIDIU CD sau HUREP LD sau DEEPA D?

Prin Franta m-ar lasa sa ma plimb avand ca numar de inmatriculare MERDEU MP sau CULP S?

Sau in U,E., in general, cum as circula cu MUIEP PE, sau TOGETIT UE?

Si ma opresc. 
Cu o singura completare si sugestie: o fi conducerea PSD tinta ironiilor si a tirului opozitiei de orice fel dar... focusati-va pe aceasta!
Nu bagati in aceeasi oala pe toti oamenii care cred ca poate exista si o stanga democrata si care chiar si-au manifestat aversiunea fata de abuzurile facute.
Sa nu uitam ca, postdecembrist, nu prea am avut, decat cu cateva exceptii, verticalitate politica si asta fara frontiere sau deosebiri doctrinare.

Aaaaa, aici e buba: e usor sa dai intr-o sigla, ca nu te poate contra nimeni. Pe ...persoana fizica e mai c...complicat, nu?
Q.E.D.! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu