vineri, 6 octombrie 2017

A la guerre, comme a la guerre

Ca traim in era unui razboi mai periculos si mai perfid ca oricare altul, doar naivii o pot nega alaturi de cei care, facand asta ca mod de existenta, trag si manevreaza nu doar sfori ci constiinte intru folosul celor care-i platesc spre beneficiul lor.

Prin ce se caracterizeaza noul razboi?

Mai intai prin globalizare. Nu mai exista un singur inamic, deoarece toata lumea este inamic cu toata lumea. De la nord la sud si de la est la vest, campul operativ-tactic este plin de tinte si potentiali dusmani, fie ca au fost odata aliati fie ca nu.

Apoi, prin dimensiunea factorului tehnic. Nu se mai trage cu armament usor si nci nu se mai bombardeaza. E simplu sa intre in actiune elemente de ultima generatie ale razboiului electronic pentru a nu se mai intelege om cu persoana si, astfel, a se exploata succesul prin arme conventionale.

Urmeaza partea cea mai surprinzatoare, dar nu pentru surprinderea beligerantilor ci pentru a celor care cred ca pacea va domni infinit si de aceea propovaduiesc iubirea, chiar fie ea si "pe tunuri": componenta informationala. Prin manipulare, dezinformare si intoxicare se obtin mult mai multe succese, sau succesuri (dupa forma nerecomandata a substantivului neutru), decat prin clasica propaganda si subversivele infiltrari cu spioni de mare anvergura.

In fine, dar nu acoperind exhaustiv intreaga problematica, prin lipsa nevoii de personal specializat. Acesta se gaseste, din plin, pe statele de plata guvernamentale amice sau inamice, fara a mai fi nevoie de o "rezerva de cadre" care sa acopere golurile care nici nu mai exista, din moment ce fiecare slujeste cat mai bine si cat mai corect "statul alfa". Si-si doreste, din toata inima sa o faca!

NB!
Am uitat sa precizez: amestecul de fraze s-a nascut si m-a coplesit dupa cum ne-a coplesit, sau nu, pe fiecare dintre noi "marele adevar" al oualor. Sau cu ouale?
O simpla joaca nevinovata de si cu cuvinte!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu