luni, 2 octombrie 2017

Doua ... spete

As fi ramas, inca, inactiv aici incercand sa-mi concentrez gandurile spre ceea ce vreau sa las spre cunostinta nepotilor mei. Doua spete ma determina, insa, sa spun cate ceva. Nu pentru ca nu pot sa tac ci pentru ca, asa cum spunea Aristotel, "mai prieten imi e adevarul". Care adevar, chiar daca supara, trebuie promovat, sustinut si aparat mai ales acum, cand trecem printr-o grava si majora criza existentiala.

Prima speta este referendumul catalan, recent incheiat si mult mediatizat. 
Nu stiu daca ne preocupa prea mult pe noi dar stiu ca ne manipuleaza si, din pacate, ne deformeaza privirea spre libertate si democratie prin dezinformare.
Trec peste referinta Comisiei Europene si peste faptul ca a fost declarat ilegal de Curtea Constitutionala a Spaniei. Ma opresc doar la cifre: am inteles ca participarea a fost doar 43 la suta!
Ding!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cum poate fi validat, intr-o democratie cu traditie, ceva la care participa DOAR 43 la suta dintre votanti?
Daca la noi se poate, pentru ca suntem, inca, o democratie debusolata dar nu s-a putut in anumite momente "cheie", iar mai marii lumii chiar s-au implicat in treburile noastre interne atunci cand nu am atins pragul participarii, am ramas mut in fata "spetei catalane". Pentru ca, daca e democratie, atunci trebuie respectate niste principii, iar principalul principiu este VALIDAREA VOTULUI.
O MINORITATE NU POATE DEVENI MAJORITATE DECAT DACA SUNT ALTE INTERESE LA MIJLOC!
Restul e treaba juristilor, aparatorilor drepturilor omului samd.
Altfel, un precedent periculos se naste si ne pandeste. Si, dupa cate inteleg, VIITORUL NU VA SUNA DELOC BINE!

A doua speta este o dezbatere la care am participat si voi participa si priveste plaiul si planul mai apropiat noua, cotidianul mioritic.
Am facut o referire pe FB dar vreau, aici si acum sa o dezvolt deoarece mi se pare ca, trecand peste toate relele care ne inconjoara, uitam esenta problemei neputand, astfel, sa vedem padurea din cauza copacilor. Padurea nebuna, plina de pericole, uscaturi, putregaiuri si tot ce a mai ramas, postdecembrist, in ascunjisurile sale impenetrabile, din cauza de miopie si uitare.
Pentru ca, dupa peste un sfert de veac de bajbaieli inconsistente ne invartim, debusolati, TOT in jurul unui singur subiect al vinovatiei din trista si trecuta (credem noi) perioada comunista, securitatea. Si nu doar simplii cetateni, asa ca mine ci persoane importante care, din pacate, dupa decembrie 1989 au uitat mult prea multe legate de cine, ce si cum "se faceau cartile" in comunism.

Pentru toti cei interesati, cu ceva timp in urma mi-am prezentat aici, pe acest blog, situatia si pozitia in episoadele "Scantei din uitare". Si nu voi reveni la acele aspecte.
De aceea mi-am propus ca, prin aceste randuri, sa readuc in atentie, pentru trista amintire, cateva repere.

Primul este o biografie care spune totul despre modul in care comunismul a transformat oamenii https://ro.wikipedia.org/wiki/George_Lesnea in care se regaseste "imnul" care spune totul despre perioada in discutie:
„Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare
E-n pruncul din leagăn
Și-n omul cărunt,
E-n viața ce veșnic nu moare.”

Al doilea este reperul cel mai cel pe care, din pacate, trebuie sa mi-l asum si eu, caci l-am sustinut, atunci cand a fost introdus intr-un imn de Cenaclu, pentru ca asa se putea canta superbul "TRAIASCA ROMANIA!". Nu are sens sa redau acele versuri.
Cred ca doar cineva complet dezorientat nu poate sa inteleaga ce a fost si ce a insemnat, atunci, Cenaclul Flacara.

In fine, pentru ca nu am avut acces la arhive, dar se gasesc destule referinte in mediul online, las un link interesant spre cercetare, pentru a se vedea cine era Cel Mai Tare din Parcare, cum spuneam noi odata, adica C.C. al P.C.R. (chiar daca perioada este mult inaintea Revolutiei):
http://www.arhivelenationale.ro/images/custom/image/Pdfuri/DANIC_Fonduri_si_colectii/Fond_C.C._al_P.C.R._Sectia_Administrativ_Politica.pdf.
Caci asa cum spuneam si cu alta ocazie si cum se poate vedea din documentul sus-mentionat si armata si militia si procuratura si securitatea samd, au fost cateva "obiecte" de folosinta spre buna derulare si "implementare" a politicii partidului unic al "clasei muncitoiare", PCR. Si sa nu uitam ca, dupa "victoria"  victoriei Revolutiei din decembrie, s-a transmis clar semnalul ca N.C. "„a întinat” „numele Partidului Comunist Român” şi „memoria celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului în această ţară”. (https://mariusmioc.wordpress.com/2008/12/16/ion-iliescu-au-intinat-numele-partidului-comunist-si-memoria-celor-care-si-au-dat-viata-pentru-cauza-socialismului-in-aceasta-tara-tvr-22-decembrie-1989-video/).

Restul e ... istorie. Cu documente si date concrete care, cel putin pentru mine, la aceasta ora nu mai inseamna mare lucru. Dupa aproape 28 de ani de bajbaiala revansarda prin intunericul rosu. 
Caci raul a fost facut atunci cand, ajunsi la putere, liderii Revolutiei furate de politruci, nu de securitate, au confiscat adevarul si, cel mai grav, au minimizat, daca nu eliminat PUNCTUL 8 AL PROCLAMATIEI DE LA TIMISOARA.

Q.E.D. 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu