Nu stiu daca enumerarea mai are sens, atata timp cat nu doar pe Facebook s-au facut referiri la ultimele tragedii care au zguduit societatea romaneasca. Si nici la ce ar folosi.
Pentru ca, asa cum spuneam anterior, in toate conducerile puterilor separate ale statului vinovati sunt doar "de la mine in jos".
Cum nu vreau sa analizez competentele posturilor, nu intru in polemici.
Gandul de astazi s-a concentrat pe patimile care au marcat evenimentele de trista amintire.
Miscarile anti-responsabili, polarizarea societatii, atacurile pro si contra, toate au urmat tragediilor si incapacitatii celor implicati de a-si autoanaliza nereusitele.
Cu masurile ce se impuneau.
Cand, insa, responsabilitatea se distribuie doar DE LA MINE IN JOS, DECI FARA MINE, ramane un semn mare de intrebare care, nefericit, se traduce prin ajungerea la o alta tragedie si apoi la alta si asa mai departe.
Suntem in plina campanie de manifestare a patimilor dupa Caracal dar, ca de obicei, asistam neputinciosi la aceeasi nenorocita "implementare" a masurilor. Caci, CSAT-ul se va intruni doar marti, au fost cateva demiteri in MAI si doar atat.
E weekend si trebuie respectate drepturile salariatilor, mai ales a celor bugetari.
Dar cate nu se respecta in perioada asta plina de patimi: drepturile ne-omului, drepturile infractorului, drepturile autoritatilor depasite si dezinteresate si orice alte drepturi care protejeaza incompetenta si, din pacate, conexiunile absconse.
Pentru ca, la fel ca intotdeauna cand a trebuit sa se ajunga la raspunsuri evazive si la masuri de fatada, s-a intamplat identic.
O fi din cauza grelei mosteniri? Posibil.
Eu cred, insa, ca toate aceste aspecte sunt legate de aceleasi patimi, la romani, numai ca in sensul celalat.
Patimile puterii. Care nu au nimic a face cu poporul, societatea civila, tara ci doar cu interesele personale si de grup care, normal, trebuie satisfacute ca plata a accederii la putere.
Astea da, patimi, nu?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu