sâmbătă, 9 mai 2015

De ziua ... noastra

„Speranţa nu înseamnă faptul că aştepţi ca totul să îţi mergă bine, ci faptul că faci ca totul să aibă un scop.” — Vaclav Havel

Nu sunt foarte multe de spus atunci cand sarbatoresti pe cineva. 
Un "La multi ani!" spus din tot sufletul valoreaza mai mult decat o mie de cuvinte perfide si fatarnice.

Sarbatoarea de astazi, insa m-a facut sa butonez mai mult "externul" chiar daca engleza mea lasa de dorit. De ce? Pentru ca sunt mai multe evenimente sarbatorite si se merita a fi avute in atentie. 
Ma opresc doar la doua.

Am vazut o sarbatoare deosebita in parada militara de la Moscova. Si chiar daca este o disputa intre Est si Vest (alfabetic luat) despre data Zilei Victoriei, in afara demonstratiei de forta pe care am vazut-o prin tehnica expusa (inceputa cu legendarul, de acum T-34-85) m-a impresionat, ca la orice parada efortul uman depus de blocurile militare care au defilat si, normal fanfara. 

Am vizionat, apoi o emisiune care ar trebui sa ne intereseze pe toti, "EUROPA MEA". Si mi-am adus aminte cum, cu cateva zile in urma, intervievata facea, la radio de data aceasta o remarca pe care o redau doar din memorie "acum putem circula si noi romanii cu clasa I". 
E frumos ca avem atatea si atatea posibilitati prin apartenenta noastra la marea familie europeana dar stau si ma intreb, ca simplu cetatean de la talpa tarii (cum sunt, de altfel majoritatea romanilor oropsiti, mintiti, manipulati si dezinformati) ce te faci cand nu ai cu ce sa-ti cumperi biletul pentru clasa I-a sau chiar a II-a (din UE)? Incerci sa fentezi, traditional cu "nasu", sa "prinzi marfarul" sau ramai acasa, in "cercul tau stramt" si refuzat de elitele care, ca-n orice organizare umana au impartit lumea in exlusivisti si ... restul plebei (mai ales pentru cei proveniti din lumea a...)?
Astept, cu nerabdare referendumul din U.K. 

Si pentru ca raspunsurile si previziunile sunt domeniul specialistilor, sper sa se poata implini, si pentru noi romanii ceea ce o melodie lasa sa se inteleaga ca vrem, noi de fapt:

Vreau o țară ca afară
Să nu mă tragă nimeni pe sfoară
Vreau o capitală goală
Poate așa se mai spală
Vreau să fiu eu președinte
Să arunc cu, cu, cuvinte
Buzunarele să nu doară
Vreau o țară ca afară!

(Vreau o țară ca afară) x4

Vreau o țară ca afară
Să nu ne țină nimeni pe bară
Vreau o țară sănătoasă
Că degeaba e frumoasă
Pe stadioane și-n ședințe
Toată lumea are semințe
Totul este într-o doară
Vreau o țară ca afară!

(Vreau o țară ca afară) x4

Vreau o școală ca afară
Vreau șosele ca afară
Vreau spitale ca afară
Vreau o viață ca afară
Vreau o țară ca afară
Vă spun pentru ultima oară
Vreau o țară zâmbitoare
Asta e prima schimbare
Să avem cu toții de toate
Să ne ceară viză cei din State
Să fim cea mai tare țară
Și restul pe dïnafară!

(Vreau o țară ca afară) x4

Versuri de la: http://www.versuri.ro/

LA MULTI ANI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu