marți, 5 mai 2015

Despre ... o bucurie

"Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte. " (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/proverbe/14/12)

Ma bucur.

Dar nu pentru motivele de bucurie gasite pe facebook (caci, doar ca exemplu singular, daca platesc impozite nu inseamna ca si am un loc de munca) si nici pentru ca ministrul finantelor si-a inteles ..."competenta" in impozitarea bacsisului.

Ma bucur pentru ca s-a intamplat ca noul campion mondial la snooker sa fie cel care l-a invins pe "Racheta" Ronnie, Stuart Bingham "campionul bunului simt" (http://www.gsp.ro/sporturi/altele/campionul-bunului-simt-stuart-bingham-a-cistigat-campionatul-mondial-de-snooker-dupa-o-finala-plina-de-tensiune-cu-shaun-murphy-449302.html).
Si de aceea, la ceas de seara reiau ceea ce incepusem ieri, dar sub o cu totul alta forma.

Subiecte de interes par sa ne astepte in aceasta perioada, de la numiri cu "dichis" la dezvaluiri de senzatie si de la dezbateri furtunoase si motiuni (cu sfarsit asteptat ?) la "tragedii" in amor la nivel inalt.

Pe mine, insa m-a pus pe ganduri o analiza interesanta facuta printr-o paralela la care, probabil nimeni nu s-a gandit, aderarea noastra la U.E. vs intrarea in zona Euro si un articol interesant gasit, intre multe altele in mediul online.

Ascultand analiza si aducandu-mi aminte de modul in care "atrageam" impreuna cu colegii fonduri PHARE, prin anii '95 nu m-a surprins afirmatia care, de fapt caracterizeaza neputinta de a ne alinia democratiilor adevarate si reale. Sau mai bine zis, motivul pentru care nu putem intra "in aceasta lume": facem parte dintr-o familie mare si bogata dar, din nefericire ne comportam, prin actiunile sau inactiunile politicienilor nostri, doar ca niste servitori ai acestora (chestiunea legata de accesarea si atragerea de fonduri).
Ca suntem vasalii altora, nu mai are importanta din moment ce si la "case mai mari" se practica jocul "la doua capete" (detalii in zona externelor, pe agerpres.ro).

Cat priveste articolul, pe care nu pot sa nu-l semnalez, m-a facut sa ma gandesc la ceea ce ne asteapta vizavi si de citatul de la inceput. Nu-l redau integral deoarece este amplu, ci doar sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-20071314-zmeul-deja-poarta-romania-doarme-linistita.htm.

Cum nu sunt specialist in domeniu, dar am avut "norocul" sa lucrez, putin ce-i drept si in domeniul "drumuri si poduri", imi aduc aminte cam ce se vahicula, in subsidiar despre preturi, "facilitati" si comisioane. Dar cum materialul mi se pare de impact, am trecut peste amintirile de acum cincisprezece ani si m-am "focusat" pe actualitate. Si pe adevarul desprinsa chiar din mesajul pasajului de la inceput.

Ar mai fi multe de spus dar ma opresc doar la randurile incepute ieri.

Caci daca la snooker a castigat "CAMPIONUL BUNULUI SIMT", in meciul politicului nostru mioritic acest bun simt nici macar nu mai este amintit.

Cineva se intreba, cu dreptate de ce in Senat nu s-a dorit a se vota ziua de 10 Mai ca zi speciala.
Raspunsul s-ar putea gasi chiar in acel bun simt pe care multi dintre parlamentarii mioritici l-au exclus din ecuatia numita democratia originala romaneasca inscriindu-se, astfel in ceea ce, cu "dedicatie" cineva a facut o descriere perfecta a actualitatii romanesti, punandu-se pe pelicula "TICALOSII".

Iar daca cineva se intraba cat de moral poate fi cineva care, in postura de amant bantuit de gelozie, confunda functia publica cu mosia personala, raspunsul este "NICI CAT NEGRU SUB UNGHIE".

Asa am ajuns si la citatul de la inceput care, desi are mult mai mult substrat ar trebui sa-i trezeasca pe toti "moralii" politicului nostru mai ales pentru ca aici se pare ca bunul simt exista dar lipseste cu desavarsire (in spete care de care mai edificatoare, inclusiv cu iz penal). Caci toate caile, mai mult sau mai putin ascunse le pot parea bune politicienilor dar, fara dubii ele se transforma, intr-o zi intr-un bumerang devastator. Si mortal pentru cariera (exemple sunt cu duiumul).

Dar ma bucur, chiar in aceste conditii.
Odata pentru "campionul bunului simt" si apoi, dar nu la urma pentru ca am inteles mesajul avertismentului "Pildelor lui Solomon" si nu numai.
Care ar trebui studiate de toti politicienii, indiferent de departajarea care-i separa macar de "ochii lumii" (curat moral!).


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu