luni, 18 mai 2015

Despre ... plangeri

„Dacă i-am mulțumi lui Dumnezeu pentru ce a făcut pentru noi, n-am mai avea timp să ne plângem.”— Richard Wurmbrand (http://cuvintecelebre.ro/citate/autori/richard-wurmbrand/)

Am redat citatul de mai sus cu caracterele cele mai mari pentru a-i evidentia relevanta in cotidianul nostru mioritic in care...

Presedintele se plange de ... (media si nu numai sunt pline de exemple).
Premierul se plange tot de ... (idem eadem idem).
Identic si la fel majoritatea (caci sunt si exceptii care confirma regula) alesilor si numitilor nostri politicieni si guvernanti, reprezentanti ai puterilor separate ale statului.

M-a "focusat" spre aceste ganduri un material gasit pe facebook si caruia nu-i redau decat titulatura si sursa: http://www.nasul.tv/exploziv-deutsche-welle-analiza-devastatoare-dna-nu-a-atins-nici-cu-o-floare-adevaratii-exponenti-ai-puterii-oculte-pe-acest-pat-germinativ-a-ajuns-klaus-iohannis-presedinte/.

Nu vreau sa-l comentez si nici sa ma intreb de ca se incepe, deja devoalarea celui care a produs acea "mare schimbare" anul trecut. Pe mine m-a interesat o singura fraza, care spune totul, se afla la finalul materialului,"Răspunsul, adevăratul răspuns la întrebarea cum a ajuns Iohannis președinte, nu-l avem nici acum. Dacă sîntem onești cu noi și cu ceilalți, trebuie să recunoaștem asta."si reprezinta, la fel o plangere. A cui, nu mai conteaza din moment ce trebuie sa fim onesti (nu gheorghe gheorghiu-dej) cu noi insine in faptul ca se adevereste, poate la un plan mult superior decat il putem intelege noi ca „politica nu are principii. Are numai interese.” — Octavian Paler  (http://cuvintecelebre.ro/citate/autori/octavian-paler/)

Urmarind, asadar plangerile si nemultumirile interne si, nesurprinzator internationale m-am oprit la citatul de inceput rostit de o personalitate care a fost, la propriu CU DUMNEZEU IN SUBTERAN si care a lasat o marturie, prin viata pe care a dus-o si pe care multi ar trebui sa o cunoasca, inclusiv cele doua prime personalitati amintite la inceput.

Poate asa s-ar intelege mai bine indemnul si provocarea spre ceea ce lipseste in acest nou mileniu de patimi vechi "Cautati pe Domnul cata vreme se poate gasi; chemati-L cata vreme este aproape." (Isaia55:6)

Si, poate asa nu ar mai fi atatea si atatea ... plangeri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu