sâmbătă, 13 decembrie 2014

Despre ... bucurii

„Fără zgârcenie, jaf, invidie și nedreptate... Iubirea și bucuria vor domni pe pământ.”
Ilarie Voronca (nume original Eduard Marcus, n. 31 decembrie 1903, Brăila – d. 8 aprilie 1946, Paris) a fost un poet evreu român de avangardă, promotorul revistelor 75 HP și Integral și al mișcării integraliste. A mai semnat sub pseudonimele Alex Cernat și Roneiro Valcia.


"E lung pamantul, ba e lat", asa isi incepea poetul frumoasa "Nunta Zamfirei", minunat exemplu de iubire si de bucurie. Si ce bine era asa.

Astazi Pamantul este, pentru unii dintre noi dar mai ales pentru "alesii si numitii" politicii mioritice, mult prea scurt si prea ingust si de aceea starea "de bine" pe care ne-a "inoculat-o" cineva, manipulant, este presarata de zgarcenie, jaf, invidie si nedreptate. Din partea LOR pentru popor.
Starea aceasta de fapt este dovedita nu numai prin recentele "spete" cu vizite, mascati, ridicari si retineri de tot felul (corecte, daca ne gândim la cat s-a "supt" in acesti douazeci si cinci de ani de democratie originala romaneasca) ci si prin cutremurele, fara grade Richter, din sfera aceluias politic, fara deosebire de coloratura sau orientare. Si nu in ultimul rand, de jocurile si scenariile subterane care se fac, chiar daca noi, simplii cetateni, visam ca totul este O.K., mai ales dupa victoria surprinzatoare a outsider-ului profesor-primar devenit, prin vointa majoritatii, viitorul nostru presedinte.

Nu comentez situatia, pentru ca nu mi-am propus-o, "speta" fiind analizata si disecata de specialisti in materie mult mai abilitati decat mine. Nu pot uita, insa, prestatia unui alt profesor care, in expunea punctului sau de vedere in aceasta "speta", undeva, amintea de tragica umare, pentru Romania, a "implinirii" majoritatii votului. Chestiune de discutat.
Dar uitandu-ma la tot ce ma inconjoara, politic bineinteles si vazand cata "vigoare" au capatat cei care pana la ultimul tur erau cu "un picior in groapa", mi-am amintit ca vom incepe o alta 'epoca" decat cea a "traitului bine" si anume cea a "lucrului bine facut".

Sa fie aceasta schimbare un  motiv de bucurie?

Poate ca da, dupa cat de "bine" am trait mai ales in ultimul "cincinal" de "adanci prefaceri democratice" si de indatorare mai ceva ca-n "epoca luminii".
Sau poate ca nu, daca ma gândesc ca politicul mioritic are, traditional, o consecventa in a NU INVATA NIMIC DIN ISTORIE.

De aceea, amintindu-mi de sloganul castigator, "ROMANIA  LUCRULUI BINE FACUT", ma bucur ca pot aduce inaintea presedintelui ales un mic cadou de sarbatori, un margaritar de intelepciune care, tot poate, ii va determina si pe apropiatii si consilierii sai sa uite, macar in acesti viitori cinci ani, de zgarcenie, jaf, invidie si nedreptate si sa lase loc Iubirii si Bucuriei pe acest minunat plai numit ROMANIA.

Il redau tot prin copy-paste, chiar daca el ar fi trebuit cunoscut, mai ales pentru o campanie care a fost, din multe puncte de vedere, pe langa acesta:

"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentruca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna."
2 Timotei 3:16,17
 
 
 
Adevarata bucurie, implinirea acestui "margaritar de intelepciune", nu-i asa?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu