sâmbătă, 27 decembrie 2014

Despre ... o alta nevoie

"Cine caută adevărul îşi asumă riscul de a-l găsi."
Isabel Allende Llona, (născută în Lima, Peru; 2 august 1942), este o scriitoare chiliano-americană. Allende, ce a scris în stilul realismului magic, este considerată a fi una dintre primele scriitoare de succes din America Latină.

Zilele acestea am avut timp mai mult de cautari. Mai ales pe net, unde se gasesc o sumedenie de subiecte, mai mult su mai putin interesante si, de ce nu, de impact.

Cele legate de comemorarea a 25 de ani de la acel decembrie insangerat nu m-au atras in mod deosebit si asta nu din cauza incalcelilor pe care unii inca le fac pentru a nu se afla adevarul ci, pentru ca am trait pe viu si cu pistolul la cap, momentele cele mai relevante, din cauza de ... tergiversare si, nu-i asa, prea multa ambiguitate la intrebarea "cu-i apartine Revolutia Romana?" (http://adevarul.ro/news/eveniment/adevarul-live-ora-1600-cui-apartine-revolutia-romana-invitatul-ioan-talpes-dezvaluiri-exclusivitate-html).

Nu m-au atras nici "monitorizarile" media legate de subiectul fierbinte al activitatii presedintelui ales si consider ca deja suferim de prea multa schzofrenie politica daca nu intelegem ca "alea au fost aruncate" (zarurile, adica din vechiul dicton "ALEA IACTA EST"). Pentru mine totul este clar si, chiar daca nu i-am acordat votul, stiu ca am un Presedinte ALTFEL, asa sper , care sa se inscrie in linia acelei "declaratii incendiare", conform media, pe care a facut-o unul dintre cei mai controversati vectori de imagine ai momentului (cine este Ioan Mihai Pacepa?).

Nu mai vorbesc de toate analizele si scenariile legate de dorinta "animalica" pentru putere. Caci ce altceva poate insemna patima continua pentru daramare, cand Tara are nevoie, acum, de cu totul altceva decat de revansardism si capitalism de jungla? Nu m-au atras si in acest sens, tocmai am lasat ca subiect de meditare ultimele doua postari care, oricum nu intereseaza pe nimeni.

Asa m-am oprit asupra Sursei cele mai importante a momentului, Biblia sau Sfanta Scriptura, pentru ca asa si trebuie in aceste zile.
Citind si rasfoind in ea, am gasit un indemn care se potriveste perfect, ca o manusa, cu citatul de inceput si cu cotidianul nostru mioritic:

"Cumpara adevarul si nu-l vinde, intelepciunea, invatatura si priceperea."
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/proverbe/23/)

Un "mecanism" pe care democratia noastra originala nu l-a "implementat" inca.

Iar confirmarea am primit-o astazi dimineata cand, dupa lectura de rigoare, am deschis Facebook-ul sa-mi salut familia de departe si prietenii.
Redau integral ce am gasit acolo, fara nici un alt comentariu decat cel pus intr-o postare in care ma intrebam despre o ..."intrebare nespusa?":

"Într-un editorial postat pe ziardecluj.ro, ziaristul Liviu Alexa aduce în atenția publicului o ipoteză incredibilă: elicopterul s-ar fi prăbușit din pricina unei neglijențe a pilotului care voia "să se distreze".

În materialul postat de Liviu Alexa, acesta menționează: "Pilotul comandor Petre Cătuneanu s-a jucat efectiv cu elicopterul, practică des întâlnită la Constanta. Mai pe șleau, ajuns deasupra luciului de apa de la Siutghiol, Cătuneanu, cu 2000 de ore de experienta pe acel elicopter, a vrut sa ii amuze pe colegii de echipaj si, prin manevre pe care le mai incercase deja, facute prin balansarea elicopterului foarte aproape de luciul lacului, să ridice apa si să facă valuri spectaculoase, "cascadorie" impresionantă pe care, iar ăsta e un alt adevar trist, au mai încercat-o și alții în trecut. Au trecut atâtea zile si nimeni nu s-a întrebat de ce, cu vizibilitate perfectă si cu aparat functional, oamenii aia au căzut în lac. Uite, de aia. În spatele lui Cătuneanu, se afla Ginel Cracanel, cu mai putine ore de zbor, si pe care Cătuneanu vroia să îl impresioneze".

Acesta continuă: "Surse foarte serioase din SMURD Constanta si ROMATSA m-au asigurat ca ăsta e purul adevar, pe care nu o să îl vedeti niciodată rostit public".

În 15 decembrie, un elicopter SMURD care se întorcea din misiune s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din Constanţa, toate cele patru persoane aflate la bord - medicul Laura Vizireanu (39 de ani), asistenta Gabriela Harton (38 de ani), care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani) şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 de ani) - pierzându-şi viaţa. Elicopterul transportase un pacient cu embolie pulmonară de la Tulcea la Spitalul Judeţean din Constanţa şi se întorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, unde alimentase cu combustibil."

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/pilotul-facea-valuri-elicopter-smurd-.html)

Si nu se naste intrebarea normala: ATUNCI CE TREBUIE SCHIMBAT IN ROMANIA ?








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu