sâmbătă, 3 ianuarie 2015

Ganduri scurte, pe marginea unei scrisori

Gandurile de astazi, sau poate de ieri si chiar mai vechi ma "chinuiau" intr-un fel, dar nu atat incat sa ma inspire. M-a inspirat, insa, o scrisoare pe care am gasit-o printre sursele mele de informare (http://www.stiripesurse.ro/diaspora-a-explodat-scrisoare-deschisa-pentru-klaus-iohannis-solicitare-de-urgen-a.html) si pe care o redau integral, spre stiinta, informare si, de ce nu, meditare la inceput de an:

"Stimate domnule Președinte,
Românii din Diaspora care urmăresc îndeaproape evenimentele politice din România sunt neplăcut surprinși și profund dezamagiți de numirea în funcția de consilier personal a domnului Mihai Răzvan Ungureanu.
După cum scriam în scrisoarea anterioară, publicată la data de 19 nov ac și care vă era adresată, "Românii din Diaspora nu vă încredinţează un cec în alb: dimpotrivă, românii au ales, pe 16 noiembrie 2014, un președinte de la care se așteaptă să respecte, în primul rând, Constituția și legile țării și care să reașeze țara noastră acolo unde îi este locul, printre națiunile demne și respectate ale acestei lumi; o ţară care nu își pune pe tavă, tuturor corporațiilor, resursele şi care nu este un stat furnizor de materie primă şi mână de lucru ieftină."
De aceea, nu putem decât să reacționăm ferm la nerespectarea asigurărilor date de dvs în campania electorală, conform cărora veți milita împotriva proiectelor distructive pentru mediu și în detrimentul țării noastre - sub toate aspectele - promisiuni pe care devine evident că tindeți să le încălcați, prin numirea la Palatul Cotroceni, în funcția de consilier personal, a unei persone care s-a declarat susținător ferm al proiectului de la Roșia Montană ("Roșia Montană este o prioritate, înseamnă locuri de muncă. Nu sunt ecologistul de vârstă nouă, care brusc și-a reinventat identitatea politică. Mă interesează locurile de muncă, investițiile străine. "- declarație a dlui Mihai Răzvan Ungureanu, apr. 2012) și al exploatării gazelor de șist ("Cine se împotriveşte exploatării gazelor de şist face, voit sau nevoit, jocul Federaţiei Ruse, inclusiv pe teritoriul României"- declarație la tv, începutul anului 2014).
Vă reamintim că dl Mihai Răzvan Ungureanu este cel care a fost nevoit să părăsească funcția de Prim-Ministru după numai 78 de zile, în urma unei moțiuni de cenzură fără drept de apel și după ce acumulase un uriaș "capital" de antipatie din partea populației.
Tot el este cel care a renunțat la moștenirea Fundației Gojdu, în valoare de circa un miliard de dolari, pe care a cedat-o, în mod inexplicabil, Ungariei, în timpul mandatului său de Prim- Ministru.
Numirea dlui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de consilier personal este o sfidare la adresa celor care au stat ore în șir la coadă pentru a va vota, mare parte din cei care au stat la cozile imense fiind implicați activ în campaniile de salvare a Roșiei Montane și Certejului, cât și în campaniile de informare/ conștientizare a impactului distructiv și ireversibil al explorării/ exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice, pe teritoriul țării noastre.
Noi, românii din Diaspora, am votat cu speranța de a avea într-adevăr o Românie nouă, cu politicieni noi și onești și am fost surprinși să vedem din nou, numiți în funcții cheie în cadrul aparatului de stat, personaje pe care ni le doream ajunse definitiv la groapa de gunoi a istoriei. Nu putem accepta ca promisiunile dvs din campanie să fie deja încălcate, prin numirea într-o funcție atât de importantă, fie ea și onorifică, a unui personaj cu un astfel de trecut.
Cu speranța că vocea celor care v-au votat va conta în alegerile pe care le faceți, așteptăm decizia dvs de revocare din funcție a dlui Mihai Răzvan Ungureanu".

Cum nu ma substitui analistilor si specialistilor in materie care, deja, si-au prezentat punctul de vedere si cum nu mi-am propus sa discut nici despre acesta, punctul lor de verede, gandurile de astazi s-au "miscat" inspre inceputuri cand, idealist-utopic ii adresam fostului presedinte cateva mesaje care se regasesc chiar la debutul blogului meu. Si cum nu vreau sa ocup prea mult spatiu in aceasta postare, trebuie sa precizez ca este "Mesajul al doilea" din acea prima postare introductiva.

Ce doream, insa, sa subliniez este ca desi "istoria ne invata ca oamenii nu invata nimic din istorie", se pare ca nici "ai nostri" nu vor sa invete.

Iar exemplul divizarii regatului Israel, dupa domnia lui Solomon ar trebui sa fie cunoscut de cineva care isi propune sa fie un ALTFEL DE PRESEDINTE, inteles si tratat ca atare, ca potential pericol la neluarea in calcul a promisiunilor facute (nu o explic eu, caci sunt destui care trebuie sa o faca din sau in afara "suitei" prezidentiale, teologi - daca au fost "luati in calcul", sau laici.)

Si mai doream sa subliniez ceva, dar mi se pare irelevant acum, dupa ce "ei s-au vazut cu sacii in caruta", dar merita:

22. Nu va mai incredeti, dar, in om, in ale carui nari nu este decat suflare: caci ce pret are el?
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/isaia/2/22)

Sunt tare curios cum vor "evolua" lucrurile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu