luni, 19 ianuarie 2015

Iar un ... REMEMBER

“Daca nu poti zbura, atunci alearga, daca nu poti alerga, atunci mergi, daca nu poti merge, taraste-te. Indiferent ce faci, trebuie sa mergi mai departe.” 
Azi, in SUA, sarbatorim ziua lui Martin Luther King Jr., simbolul luptei impotriva rasismului. ‪#‎CivilRightsMovement‬, ‪#‎MartinLutherKing‬
(https://www.facebook.com/bucharest.usembassy?fref=photo)

Asa cum spuneam si cu alta ocazie, lumea isi aduce aminte de "MARII" sai doar in anumite ocazii. Iar "speta" de astazi este exemplul cel mai relevant.

Din fericire, l-am "elogiat" pe celebrul pastor, luptator pentru drepturile omului in mai multe postari in care i-am prezentat "scanteile" care, pana la urma au dus la schimbari profunde in tara sa de origine.

Astazi, rememorand cele petrecute in anii copilariei mele, cand nu am inteles ce si cum se poate intampla cu unul care se "opune curentului", dar care a mobilizat mase enorme prin "visul sau", ma gandesc cati dintre "ai nostri patrioti" sunt in stare sa lupte si ei, asa cum amintea citatul de la inceput, pentru un vis aproape inabusit, dupa 25 de ani de  democratie originala romaneasca. Pentru ca se intampla, iata, ca multe sperante sa inceapa a pali iar politicul mioritic sa-si intre in normalul dambovitean, chiar daca asteptarile erau de cu totul alta factura.

Am tacut putin, nu pentru ca nu as fi avut ce spune ci pentru ca, inscriindu-ma in acelasi citat, trebuie sa "ma tarasc" pentru a merge mai departe, intr-o perioada in care, tot mai mult, se accentueaza depresia si tot ce urmeaza.
Dar pentru mine si familia mea, ziua de astazi nu a fost cea mai fatidica si mai depresiva, cum s-a tot vehiculat la radio ci una normala, care ma obliga sa ma tarasc pentru a-mi castiga existenta care, dupa 50 de ani, in Romania libera si democrata, pare o loterie si nu numai.
De ce?

Pentru ca mai astept, inca, sa implineasca anume promisiuni care, din fericire pentru mine, nu m-au facut sa-mi pierd simtul realitatii.

Asadar, ramane acest "remember" pentru personalitatea deosebita care a fost Martin Luther King si un motiv de meditare pentru toti conducatorii nostri, de la Primul la ultimul, prin ceea ce respectivul pastor nu numai a propovaduit ci a si trait pana la capat (si chair daca ma repet, este spre folosul multora):



Psalmii 15

1. (Un psalm al lui David.) Doamne, cine va locui in cortul Tau? Cine va locui pe muntele Tau cel sfant?

2. - Cel ce umbla in neprihanire, cel ce face voia lui Dumnezeu si spune adevarul din inima.

3. Acela nu cleveteste cu limba lui, nu face rau semenului sau si nu arunca ocara asupra aproapelui sau.

4. El priveste cu dispret pe cel vrednic de dispretuit, dar cinsteste pe cei ce se tem de Domnul. El nu-si ia vorba inapoi daca face un juramant in paguba lui.

5. El nu-si da banii cu dobanda si nu ia mita impotriva celui nevinovat. Cel ce se poarta asa, nu se clatina niciodata.

(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/psalmi/15/)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu