vineri, 2 ianuarie 2015

La inceput de an

Deja este a doua zi din noul an si, pentru ca "trecerea" este si un moment de bilant si analiza si, de ce nu, de noi "hotarari", ma gandesc tot mai mult ce poate fi mai important in acest an.

Citind, ca de obicei, ceea ce ne prezinta spatiul online, fara "reclamele" tabloide, incerc sa-mi definesc "scopul" care sa ma motiveze in acest an. De ce? Din simplul motiv ca, depasind toate bucuriile si necazurile trecute, simt nevoia de ceva mai mult decat pana acum, mai ales ca nepotul meu incepe, deja, sa puna intrebari mai de profunzime.

Ce-mi propun, asadar, la inceput de an nou?

Am tot stat si m-am gandit si in noaptea trecerii dintre ani si ieri, in prima zi, ce ar fi mai important in viata noastra.
Raspunsuri si exemple am gasit in nenumarate locuri si pe nenumarate site-uri, dar cel mai relevant raspuns, la care ma opresc, l-am gasit tot in Cartea Cartilor. Si l-am luat ca atare, fara nici un alt comentariu, caci comentariile se gasec tot online, in multele interventii ale celor indriduiti cu asa ceva, predici care merita citite atat de simplii cetateni, ca noi cat si de "emanatii" puterilor separate ale statului, alesi si numiti pana in cele mai inalte functii (si recomand cu caldura site-ul de pe care, prin copy-paste, redau de cele mai multe ori mesajele de "impact", http://www.ebible.ro/).

Doua pasaje mi-au fost sugerate astfel, trecand peste multele altele cu relevanta si mi-am propus ca anul acesta sa le folosesc ca motto pentru 2015, daca va ingadui Dumnezeu sa ajung la un nou "bilant" de sfarsit de an.

Mai intai, un indemn pe care-l postez pentru toata lumea:

"13. Sa traim frumos, ca in timpul zilei, nu in chefuri si in betii; nu in curvii si in fapte de rusine; nu in certuri si in pizma;"
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/13/13)

Iar ca sa pot ajunge aici, ma opresc la aceasta "sugestie":

"1. Ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi si nu se asaza pe scaunul celor batjocoritori!"
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/psalmi/1/1)

Desi mi-am propus sa nu fac comentarii, nu pot incheia fara sa spun ca vom avea un an mai bun doar daca toti cei sus-amintiti, alesi si numiti se vor gandi mai mult la semnificatia celor doua pasaje si le vor transpune in viata lor publica si privata (chiar daca, pentru asta vor avea nevoie si de altfel de consilieri).

Un an binecuvantat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu