"1. Sa stii ca in zilele din urma vor fi vremuri grele.
2. Caci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, neascultatori de parinti, nemultumitori, fara evlavie,
3. fara dragoste fireasca, neinduplecati, clevetitori, neinfranati, neimblanziti, neiubitori de bine,
4. vanzatori, obraznici, ingamfati; iubitori mai mult de placeri decat iubitori de Dumnezeu;
5. avand doar o forma de evlavie, dar tagaduindu-i puterea."
(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/timotei-2)
Am ales acest pasaj biblic pentru ca el reprezinta chintesenta chintesentelor in raul care ni se intampla, intern si international, in acest mileniu provocator si provocant. El explica si detaliaza un alt pasaj al aceluias mare apostol Pavel care, sub inspiratiea Divinitatii a spus, cu o scrisoare inainte:
"10. Caci iubirea de bani este radacina tuturor relelor; si unii, care au umblat dupa ea, au ratacit de la credinta si s-au strapuns singuri cu o multime de chinuri."(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/timotei-1)
Acesta este, de altfel si raspunsul dat prietenului meu care a crezut ca mi-am schimbat optiunea luata acum douazeci si unu de ani. Si pentru a clarifica, odata pentru totdeauna, problema alegerii mele, vreau sa punctez cateva aspecte.
Sunt un credincios care crede cu tarie Cuvantul lui Dumnezeu si incearca sa-l transpuna, zilnic, in viata cea de toate zilele, chiar daca uneori mai si esueaza.
Apoi, cred mai mult in puterea cuvantului si al comunicarii decat in glasul tunurilor.
Ma preocupa si ma inspira exemplele pe care le-au transmis, peste ani, personalitati ca Martin Luther King, Richard Wurmbrand sau Nelson Mandela si nu numai, ca promotori ai luptei pentru libertate si democratie si istoria. Istoria foarte veche si veche dar si cea mai recenta cu referire expresa la doua state, Israel si S.U.A.
Sunt un prooccidental, dar nu asa cum eram la inceputul democratiei noastre, idealist ci asa cum suntem indemnati sa fim, prin CUNOASTEREA ADEVARULUI CARE NE FACE LIBERI. De aceea privesc cu multa rezerva toate "interventiile pentru apararea democratiei" care, din pacate au dus la marile probleme cu care se confrunta azi omenirea, gen "primavara araba" sau cele din imediata noastra vecinatate.
Sunt impotriva folosirii violentei caci asa am invatat din Sfanta Scriptura:
"18. Daca este cu putinta, intrucat atarna de voi, traiti in pace cu toti oamenii." (http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/12)
dar, in acelas timp, nu pot uita remarca unui celebru personaj dintr-un film care spunea "daca trebuie sa te lupti, castiga!". Sunt, de asemenea, impotriva folosirii unor manipulari si dezinformari pentru atingerea unor scopuri meschine.
Si mai sunt inca multe de ... recunoscut in alegerea pe care am facut-o, dar poate, asa cum spuneam si cu alta ocazie, voi continua in viitorul apropiat. Daca voi mai avea ocazia si va ingadui Dumnezeu.
In rest, meditand la tot ceea ce se intampla, mai ales intern in aceste ultime zile, imi dau seama tot mai mult ca Cineva avea dreptate cand spunea
"16. Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.
17. Dumnezeu, in adevar, n-a trimis pe Fiul Sau in lume ca sa judece lumea, ci ca lumea sa fie mantuita prin El.
18. Oricine crede in El nu este judecat; dar cine nu crede a si fost judecat, pentru ca n-a crezut in Numele singurului Fiu al lui Dumnezeu.
19. Si judecata aceasta sta in faptul ca, odata venita Lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele.
20. Caci oricine face raul uraste lumina si nu vine la lumina, ca sa nu i se vadeasca faptele.
21. Dar cine lucreaza dupa adevar vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu."(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/ioan/3)
Sper ca aceste randuri sa clarifice alegerea si pozitia mea acum si in viitor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu