Am pus caderea in ghilimele nu pentru ca sunt de acord cu unele postari care spun ca totul este "apa de ploaie", ci pentru a evidentia relevanta unei anume stari care a scapat analistilor. Parerea mea.
Caci, despre adevaratele cauze ale aceastei caderi este posibil sa nu ajungem sa cunoastem adevarul adevarat, asa cum nu se cunoaste adevarul adevarat despre multe alte evenimente inscrise, deja, in cunoscuta, analizata si nerezolvata "Teoria Conspiratiei la romani" care ne bantuie pe noi inca din decembrie 1989.
Dar eu nu mi-am propus, acum si aici, sa ma substitui analistilor de tot felul, specialistilor si decidentilor in acest caz.
Eu mi-am propus, asa cum am precizat de la inceput, sa evidentiez ceva care nu-l acuza pe cetateanul Mihai Florian Coldea, dar nici nu-l apara.
De ce nu-l acuza?
Pentru ca, daca se ajunge sa se studieze toate articolele aparute in speta, se va vedea ca acest cetatean, mediocru la invatatura si rezultate anterioare penetrarii mediului intelligence, dupa ce a beneficiat nu numai de relatii de rudenie si de puternica sustinere a unei anume categorii spirituale, cu relatii in U.S.A., a ajuns produsul unei sau unor minti si conjuncturi care, cel putin pe plaiul nostru mioritic, au demonstrat ca somnul natiunii si al ratiunii naste monstri.
Astfel, invers acelor de ceasornic, actualul presedinte, care la momentul aparitiei doar a unor presupuse suspiciuni, ar fi trebuit sa-l puna la colt si sa-l demita, nu a schitat nici un gest, decat postfactum, este ultimul vinovat (sau primul?). NB: dar ce au discutat, tet-a tet cei doi si ce mesaj "pac la Rasboiu' i-a transmis "impricinatul" cu siguranta nu vom sti. Si cine poate rezista la santaj, in democratia noastra originala?
Apoi, fostul presedinte care s-a jucat, cameleonic, cu destinele unui popor si si-a asigurat spatele punandu-si in functii cheie "uneltele" credincioase (ca sa nu spun slugi) este si mai vinovat, datorita modus operandi prin care a adus Romania si pe romanii obisnuiti la stadiul de vasali puterilor si mai ales finantelor occidentale.
Parlamentele din perioada celor doi susamintiti sunt si mai vinovate.
Aici ii dau dreptate unui jurnalist cu care, asa cum am mai spus, eu nu prea am fost de acord. Analizand speta la o emisiune unde participa vinerea, respectivul jurnalist ne-a lasat o monstra de democatie cand a descris modul in care "serviciile" sunt controlate de parlamentele occidentale. Spunea domnia sa (si redau strict din memorie) " pai in SUA, cand seful CIA sau FBI este chemat in fata comisiei Senatului, le cam tremura fundul respectivilor. La noi nu doar ca este invers, dar sa vezi ce sluj se face in fata unor ofiteri care ar trebui sa tremure doar cand pentru ca sunt chemati in parlament".
Cred ca alte comentarii nu-si au rost.
In fine, primul presedinte (autopus si ulterior ales) mi se pare ca este cel mai vinovat.
Pentru ca in anii in care a condus s-a pus la punct aparatul care, ulterior, avea sa promoveze acele practici duse la extrem de succesori (mai putin de cel "invins de Securitate"), chipurile pentru apararea democratiei, cand realitatea a demonstrat ca totul s-a facut pentru apararea intereselor personale ale noilor ciocoi cu bodygoard.
Nu degeaba realizatorii celebrei pelicule "Ticalosii" incheie filmul cu momentul de interes, studiu de caz al democratiei noastre originale, redat si pe
https://ro.wikipedia.org/wiki/Ticalosii_(film_din_2007) :
"Dezgustat de comportarea abuzivă şi ticăloasă a clasei politice, Didi Sfiosu, „eroul de la baricade”, organizează la groapa Glina o înmormântare simbolică a Revoluţiei Române. El îşi lasă acolo articolele vestimentare purtate la Revoluţie (bandoul şi fularul)."
Poate fi vinovat cetateanul Coldea (apropo, om fi dat examen impreuna la Academie?) ca s-a comportat atat de "uman" in atingerea unor tinte la care nici nu a visat? Uman nu. O demonstreaza "precedentul", cu un exeplu de mare clasa, protectorul sau, "comandantul". De nava, nu?
Si tutusi este vinovat si ceva il acuza.
In mediul in care a trait si crescut, este imposibil sa nu fi auzit, de multe ori
ca: "Frica de Domnul este scoala intelepciunii, si smerenia merge inaintea slavei."- (Prov.15:33)
si ca:
"Mandria merge inaintea pieirii, si trufia merge inaintea caderii." - (Prov.16:18) (http://www.ebible.ro/)
Chestiune care il obliga.
Cu atat mai mult ca, asa cum am citit pe undeva, a frecventat cel putin doua persoane din judetul Arad cu puternice relatii in randul evanghelicilor "de peste lac" (nu dau nume, curiosii sa gaseasca singuri!).
Acum, eu nu vreau sa fac analiza acestor relatii si nici macar cat de "patruns" era cetateanul Coldea de importanta cunoasterii versetelor de mai sus.
Vreau sa spun ca, doar in lumina acestor relatii dar si din implicarea sa profesionala, ar fi trebuit sa cunoasca macar un caz care sa-l puna pe ganduri, arhicunoscutul "WATERGATE SCANDAL". Cu interesanta biografie a unui "protagonist" care, la fel, ar fi trebuit nu numai cunoscuta. Visata.
Mai ales de un general cu 4 stele din SRI: https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Colson
Cum pe Wikipedia in limba romana nu am gasit referinte, am facut traducerea cu Google rezultand un material care necesita corecturi. Cine este doritot, poate continua.
Eu redau doar cateva fragmente. Relevante.
"Charles Wendell "Chuck" Colson(10.șaisprezece.1931-4.douăzeci și un.2012) a fost un evanghelic lider creștin care a fondatPrison Fellowship și breakpoint . Înainte de a convertirea la creștinism, el a servit în calitate de consilier Special pentru presedintele Richard Nixon 1969-1973.
O dată cunoscut sub numele de președinte al lui Nixon "omul satar" , Colson a câștigat notorietate la înălțimea scandalului Watergate , pentru a fi numit ca fiind unul dintre Watergate Seven , și a pledat vinovat pentru obstrucționarea justițieipentru încercarea de a defaima Pentagon Papers pârât Daniel Ellsberg . [1] În 1974, el a servit șapte luni în federal închisoarea Maxwelldin Alabama ca primul membru al administrației Nixon să fie încarcerați pentru cheltuieli Watergate legate. [2]
Colson a devenit un creștin în 1973. Convertirea lui la mijlocul vieții la creștinism a declanșat o schimbare de viață radicală , care a dus la fondarea lucrării sale de bază non-profit Prison Fellowship și un accent pe viziune asupra lumii creștine de predare și instruire. Colson a fost, de asemenea, un vorbitor public și autorul a mai mult de 30 de cărți. [3] El a fost fondatorul și președinte al Chuck Colson Centrul pentru Christian Worldview, care este "o cercetare, studiu, si centrul de networking pentru creștere într - o viziune asupra lumii creștine", și include zilnic radiofonice Colson lui, breakpoint , auzit la mai mult 1.400 de puncte de vânzare din statele Unite (și continuă să fie difuzat în ziua de azi, cu un panou alternativ de la Centrul Colson). [4] [5]
Casa Albă a taxelor
În 1968, a servit ca Colson consilier la republican candidat la președinție Richard Nixon cheie Comitetului pe probleme lui. [10]
La 6 noiembrie 1969, Colson a fost numit în calitate de consilier Special pentru presedinteleNixon. [10]
Colson a fost responsabil pentru invitarea grupurilor de interese speciale private de influente în Casa Albă procesul de elaborare a politicilor și de a câștiga sprijinul lor pe probleme specifice. Biroul său a servit ca presedintilor de legătură de comunicații politice cu muncă organizată , veterani , fermieri , ecologiști , organizații industriale, grupuri de cetățeni, și aproape orice grup de lobby organizat , ale cărui obiective erau compatibile cu Administratiile.Personalul Colson s-au extins liniile Casa Albă de comunicare cu circumscripții organizate prin organizarea de întâlniri prezidențiale și trimiterea Casei Albe comunicatelor de presa de interes pentru grupuri. [10]
În plus față de legătura sa și îndatoririle politice, responsabilitățile Colson au inclus: efectuarea de misiuni speciale pentru președinte, cum ar fi elaborarea de briefuri juridice cu privire la anumite aspecte, revizuirea numirile prezidențiale, și sugerând nume pentru Casa Albă liste de oaspeți. De asemenea , activitatea sa a inclus majore de lobby eforturile cu privire la aspecte cum ar fi construirea unui antibalistice rachete sistem, presedinteluivietnamizare programului, precum și propunerea de repartizare a veniturilor administrației. [10]
"The" Evil Genius "de o administrație Evil"
Ardezie revista scriitor David Plotz descris Colson ca "om greu lui Richard Nixon, afișarea " geniul rău "al unei administrații rău." [11] Colson a scris că el a fost "valoros pentru președinte ... pentru că am fost dispus ... să fie nemilos în obținerea de lucruri de facut". [12] Richard Nixon Casa Albă șef al Statului Major HR Haldeman a descris ca Colson presedintilor "lovit om." [13] Acesta este , probabil , din partea casei când se citește în comparație cu descrierile Colson care piper lucrarea Rolling Stone corespondente Afaceri Politice Naționale, Hunter S. Thompson în timpul perioadei.
Colson autorul 1971 memo listare oponenților politici majore lui Nixon, cunoscut mai târziu caList dușmanii lui Nixon . O remarcă usturătoare că "Colson ar merge pe propria bunică, dacă este necesar" mutant în pretenții în știri, care Colson se lăudase că va rula peste propria lui bunica pentru a re-ales Nixon. [12] Într - un 13 februarie 1973, conversație, Colson a declarat Nixon că el a avut întotdeauna "un pic prejudecată." [14]
(https://translate.google.ro/translate?hl=ro&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Charles_Colson&prev=search)A cunoscut-o sau nu, e treaba lui. Dar e vinovat, daca a ignorat-o. Pentru ca, trecand peste un alt avertisment care putea sa-l cunoasca din relatia cu cei doi susamintiti (care spune, parafrazat ca nu toate lucrurile planuite sunt bune), intre "vorbele noastre de intelepciune" se spune ca "ulciorul nu merge de multe ori la apa" si ca "azi esti sus, maine esti jos!".
Astfel, lasand pe ceilalti sa judece "speta", gandurile mele se indreapta tot spre cetateanul Mihai Florian Coldea, cu un indem spre cunoastere, pe care il transmit din toata inima pentru un viitor linistit
"Oamenii dedati la rau nu inteleg ce este drept, dar cei ce cauta pe Domnul inteleg totul." - (Prov.28:5)"(http://www.ebible.ro/)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu