Re: Pentru Anul Nou

Thursday, December 31, 2009 5:02 PM
Domnule Presedinte,

Asa cum am fost alaturi de Dumneavoastra pe intregul parcurs al anului care se incheie, si nu numai, vom fi alaturi si in urmatorul si urmatorii.
Multumindu-va pentru urarile transmise, va dorim multa sanatate, putere si viziune pentru a demonstra ca, intra-adevar, sunteti Presedintele tuturor romanilor.
Ramanem convinsi ca, daca Dumnezeu v-a binecuvantat pentru acest mandat, veti onora increderea pe care v-am oferit-o prin acordarea voturilor noastre.
Anul 2010 sa va (ne) fie plin de impliniri, clarificari si stabilitate si, nu in ultimul rand, precursorul unei perioade de prosperitate pentru tara noastra, atat de mult incercata.
La multi ani !

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Cu stima si consideratie,

Familia Grosu
Valu lui Traian, jud. Constanta
0763.062.360



--- On Wed, 12/30/09, Traian Basescu <traian@basescu.ro> wrote:

From: Traian Basescu <traian@basescu.ro>
Subject: Pentru Anul Nou


Dragi romani,

Am trecut cu totii printr-un an greu. Nu a fost usor.

Peste nevoia de reforma a tarii s-au suprapus atat criza economica mondiala, cat si criza politica romaneasca. Chiar si asa, cu pretul unor sacrificii suportabile, am reusit sa trecem peste acest an greu.

Semnele pe care le avem pentru urmatorul an sunt incurajatoare. S-a terminat criza politica si suntem pe cale sa iesim si din criza economica in anul care vine.
Cred cu tarie ca aceasta criza este si o ocazie pentru noi, romanii. Ocazia de a face acum ce trebuie facut pentru modernizarea tarii si pentru evolutia ei. Acest lucru presupune sa facem anumite sacrificii. Pentru ca schimbarea tarii se poate face doar daca fiecare dintre noi schimbam ceva la noi insine pentru a deveni mai buni, mai profesionisti, mai solidari. Incepand cu clasa politica si pana la nivelul fiecarui roman in parte.

Dragii mei,
Va multumesc ca mi-ati fost alaturi in acest an greu, mai ales in timpul campaniei electorale. Unii mi-ati dat incredere si speranta pentru a continua reformele pe care le-am inceput, altii mi-ati dat o lectie pentru greselile pe care le-am facut. Pentru toti voi fi un presedinte mai bun!

Va invit sa fiti alaturi de mine in continuare.
Animati de aceleasi ganduri de mai bine pentru cei din jurul nostru vom putea sa trecem peste greutati si sa vedem lucrurile bune care ne inconjoara.

Va doresc un An Nou mai bun, in care fiecare dintre noi sa evolueze si la sfarsitul caruia sa putem spune ca suntem mai buni si ca ne este mai bine.

La multi ani! Buni!

Doamne ajuta!

Traian Basescu
Presedintele Romaniei

Re: E timpul sa luptam cu toate fortele!

Domnule Presedinte,

Va multumesc pentru acest mesaj si va asigur de tot sprijinul meu si al familiei.
Este adevarat ca nu am reusit sa fac mai mult decat a sublinia, in toate discutiile avute pe tema alegerilor, importanta participarii si votarii continuitatii modernizarii Romaniei prin sustinerea si impunerea memoriei impotriva amneziei (pentru a-l parafraza pe dl Tismaneanu) si, nu in ultimul rand, a pericolului reprezentat de Marele Circ al Papusarilor din jurul dlui Geoana.
Puterea este acum in mana celor care vor vota si ne dorim ca alegerea sa fie inspirata si de bun augur pentru continuarea reformelor incepute ( si am inca un motiv foarte puternic pentru a nu acorda votul contracandidatului Dvs: aversiune acestuia - dar cred ca, de fapt, este a acelorasi papusari) fata de rezultatele referendumului, lucru specificat de respectivul in dialogul de ieri seara, cand arata ca persoane avizate sunt impotriva unui Parlament unicameral).
Ne pare rau ca nu vom putea fi prezenti in Bucuresti, dar sper sa ne putem putem bucura alaturi de cei care va considera concitadinul lor, si nu numai, locuitorii din Murfatlar.

Dumnezeu sa va dea izbanda !

Cu stima si consideratie,

Grosu Corneliu-Dan
0744.493.008




--- On Fri, 12/4/09, Traian Basescu <traian@basescu.ro> wrote:


Fraților,

Ziua decisivă se apropie. E momentul să fim mai uniţi ca niciodată şi să luptăm cu toate forţele!

Dar înainte de orice, vreau să mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine în această campanie dificilă. Nu ne-a fost uşor să suportăm campania murdară orchestrată cu orice fel de mijloace de oamenii din spatele lui Geoană, moguli şi politicieni disperaţi. Au văzut la Referendum că românii vor reformarea clasei politice. Iar ei, bineînţeles că se opun pierderii privilegiilor. Iar pentru asta fac orice.

Ne-a fost greu, dar am rezistat. Insă acum urmează pasul decisiv. Mobilizarea de duminică. Lupta este foarte strânsă şi niciun vot nu va fi în zadar.

Spuneţi tuturor ce aţi văzut aseară la dezbatere. Am putut vedea cu toţii un Geoană slab, dezorientat, care a recunoscut că miercuri seară l-a vizitat pe mogulul Vântu la doar câteva ore dupa arestarea omului de bază al acestuia, Nicolae Popa, cu ajutorul căruia i-a furat pe români prin FNI. Acest Popa poate fi un martor important al clarificării rolului lui Vântu în furtul FNI.

După această întâlnire compromiţătoare şi prestaţia lamentabilă de la dezbatere a lui Mircea Geoană, PSD-ul este debusolat, este în derivă. Aşa că, în disperare de cauză, cei doi moguli aruncă sondaje mincinoase pe piaţă, într-o ultimă încercare de manipulare.

De fapt, în acest moment, sondajele reale arată că suntem umăr la umăr. Chiar dacă s-au unit contra naturii PSD cu PNL, cu UDMR şi PRM, cu PNG şi minorităti la care se adaugă mogulii Vântu, Voiculescu şi Patriciu cu trusturile lor media, tot nu reuşesc să doboare voinţa de reformare a românilor.

România trebuie să se reformeze, indiferent ce obstacole va întâlni. Haideţi să le spunem celor din jur de nevoia de reformare a statului, de nevoia de reformă în educaţie şi în agricultură, de faptul că instituţiile trebuie să funcţioneze singure şi nu conduse de interesele clientelei politice.

Spuneţi-le tuturor că pe 6 decembrie au de ales între un preşedinte al mogulilor şi un preşedinte al românilor.

Dar până duminică, vreau să mulţumesc astăzi tuturor celor care m-au susţinut. Aşa că vă aştept, pe toţi cei care puteţi ajunge, în Piaţa Revoluţiei din București, la ora 16.00.

Chiar dacă nu veţi putea ajunge azi acolo, ştiu că veți fi cu sufletul alături de mine şi toţi cei care vor fi în Piaţă. Dacă nu puteţi ajunge, veţi putea urmări live pe www.basescu.ro întâlnirea din Piața Revoluției.

Iar pe 6 decembrie, nu uitaţi: luaţi-vă de mâna rudele, prietenii, colegii şi haideţi cu toţii la vot! E o şansă pe care România nu trebuie să o rateze!

Doamne ajută!

Traian Băsescu


Ai primit acest email pentru că te-ai inscris pe www.basescu.ro.

Domnule Presedinte,
Am copiat aceste mesaje, pentru a nu fi acuzat ca fac parte din categoria oportunistilor.
Prin ele, nu vreau decat sa subliniez ca am fost si raman un sprijinitor constant al Dumneavoastra.
Totusi, actuala situatie cu care ne confruntam si incrancenarea pe care ati afisat-o in legatura cu
nevoia impozitarii tuturor veniturilor, m-a determinat sa va scriu aceste randuri, chiar daca nu cred
ca ele vor ajunge la Dumneavoastra.
Sunt un somer in varsta de 54 de ani care, datorita faptului ca pana in anul 1989 a lucrat in
ministerele Apararii si Interne, nu beneficiaza decat de suma modica de 582 ron. Aceasta deoarece
legile in vigoare nu permit alta calculatie. Suma respectiva va fi redusa, conform ultimelor hotarari, cu 15
procente, ramanandu-mi efectiv 494.7 ron.
Din momentul intrarii in somaj, am trimis peste 200 CV-uri, din dorinta de a-mi gasi un loc de munca
prin care sa pot asigura familiei conditii cat de cat umane de existenta. Pana in acest moment nu am
gasit aceasta oportunitate.
Sotia, in varsta de 56 ani, are o pensie anticipata de 500 ron.
Aceasta suma, dupa cum sugereaza pozitia Dumneavoastra, este mult prea mare si trebuie impozitata
cu 16 procente ( deoarece nu a fost redusa de guvern cu cele 15 sugerate).
Vor ramane, astfel, 420 ron.
Daca in aceste conditii de criza considerati ca este omeneste ca doua persoane sa supravetuiasca cu
914.7 ron, va rog sa va puneti in locul nostru si sa incercati sa traiti Dumneavoastra asa, macar o luna de
zile sau, daca nu, cu cei 1082 ron, pe care i-am avea fara nici o reducere.
Domnule Presedinte,
Nu-mi pot permite sa dau sfaturi, in conditiile in care un numar impresionant de specialisti va consiliaza,
dar vreau sa va reamintesc ca, in conformitate cu juramantul depus, ati incheiat ( ca si in mesajele sus transmise) apeland la ajutorul Divin.
Vreau, doar, sa va reamintesc un lucru prea putin luat in considerare in actuala conjunctura socio-spirituala
contemporana: Dumnezeu nu ajuta decat pe cei care-L respecta si-L pun pe primul plan, in orice imprejurare.
Abraham Lincoln, despre care, cu siguranta, ati auzit, a avut un mesaj biblic deosebit, intr-o imprejurare importanta a vietii. A subliniat : " O casa dezbinata impotriva ei insisi, nu poate rezista".
Va rog sa analizati aceasta afirmatie, facuta intr-un context important al istoriei umanitatii si sa o coroborati cu
sloganul pe care l-am primit din toata inima atunci cand v-ati redepus candidatura ( citez din memorie) : voi fi
Presedintele tuturor romanilor.
Daca 10 procente din populatia tarii traieste extraordinar de bine, 20 de procente este multumita dar 70 se zbate sa supravietuiasca, nu credeti ca acest edificiu numit Romania este pe cale sa se naruie ? ( probabil procentele sunt altele, dar marea majoritate este aproximativ reala).
Dezbinarea si divizarea in partide, in aceste momente de grea incercare, nu au ce cauta. Asuprirea celor multi ( dar prosti ) nu va duce decat la adancirea prapastiei pe care, nu-i asa, trebuie s-o acoperim pentru a merge mai departe.
Unde este respectul ( sa nu spun frica ) de Dumnezeul pe care atat Dumneavoastra cat si parlamentarii sau membrii guvernului ( ca de fapt toti functionarii pusi in slujba poporului ) L-ati invocat la investirea in functia pe care ati primit-o ca urmare a votului dat de popor ?
Domnule Presedinte,
Cineva a spus ca istoria ne invata ca oamenii nu invata nimic de la istorie.
Va rog sa nu faceti greseala de a ignora istoria, sau a minimiza acest citat.
Oare nu puteti fi Dumneavoastra omul providential pus la carma unei corabii in deriva, tocmai pentru a o salva?
Trecand peste toate interesele meschine, partinice, cred ca este momentul sa demonstrati ca Dumnezeu va poate - si ne poate - ajuta, cu conditia sa fim uniti si nu dezbinati in noi insine.
Dumnezeu sa va dea toata intelepciunea de care aveti nevoie pentru a ajunge la limanul dorit de toata natiunea: securitate, stabilitate, prosperitate.
Cu tot respectul si consideratia,
cpt.(rez) Corneliu-Dan GROSU
Valu lui Traian, jud Constanta
0763.062.360


Pentru o continuitate si o mai buna intelegere a demersului voi posta, astazi, toate mesajele.
Un vechi proverb, parafrazat in "iepoca" spunea: " Nu lasa pe maine ce poti face astazi. Lasa pe poimaine, poate nu mai trebuie facut".

Va multumesc pentru intelegere !

Mesajul al doilea: 

 
Domnule Presedinte,

Mesajul la care ma gandesc de mai mult timp se refera la ceea ce se intampla in culisele institutiei prezidentiale, cu precadere in sfera sfatuitorilor ( consilierilor) Dumneavoastra. Asa cum am subliniat si la prima mea interventie, sunt convins de profesionalismul, performantele si realizarile acestora si ma bucura sa stiu ca ei sunt un sprijin real pentru indeplinirea dificilei misiuni pe care, Domnule Presedinte, v-ati asumat-o in aceasta perioada deosebit de grea si de dificila.
Totusi, as vrea sa va supun atentie cateva nestemate de intelepciune antica, pentru a va reda, mai apoi, motivul pentru care v-am trimis acest, al doilea, mesaj:

“Mulţimea poporului este slava împăratului,lipsa poporului este pieirea voivodului.”
“Cînd nu este chibzuinţă, poporul cade;dar biruinţa vine prin marele număr de sfetnici.”
“Planurile nu izbutesc, cînd lipseşte o adunare care să chibzuiască,dar izbutesc cînd sînt mulţi sfetnici.”
Căci prin măsuri chibzuite cîştigi bătălia,şi prin marele număr al sfetnicilor ai biruinţa.”

De ce am evidentiat aceste citate ?
Pentru ca ele, desi expuse acum cateva mii de ani, isi pastreaza si astazi veridicitatea.
Ca este asa, o demonstreaza un moment iostoric important din viata unei natiuni atat de controversate si, in acelasi timp, atat de interesante si incitante: Israel.
Pe scurt, istoria antica a acestui stat ii consemneaza pe David si Solomon, ca doi imparati puternici si intelepti care, respectand principiile divine, au reusit sa formeze un stat puternic, intr-o zona plina de dezbinari si conflicte. Prin intelepciune si credinta, au asigurat o dezvoltare infloritoare, transmitand urmasilor principiile pe care sa le urmeze pentru continua prosperitate.
S-a intamplat, insa, ca fiul lui Solomon si nepotul lui David, Roboam, sa uite intelepciunea transmisa de predecesorii sai. In ce a constat acest lucru ?
Fiind solicitat sa indulceasca si sa le usureze viata supusilor sai, acesta s-a consultat atat cu batranii contemporani cu Solomon, cat si cu tinerii  cu care crescuse pe timpul tatalui sau.
Batranii l-au sfatuit sa aduca reforme care sa usureze viata supusilor, subliniind ca acest lucru va produce o slujire vesnica din partea poporului.
Tinerii l-au sfatuit sa puna si mai multe biruri, care sa sigure prosperitate casei impara-testi ( si probabil a lor).
Roboam a nesocotit sfatul batranilor si a aplicat ideile primite de la cei tineri.
Urmarea a fost separarea statului Israel in doua state distincte, cu lupte de aproximativ 65 de ani intre ele si, ulterior, cucerirea acestora de catre alte state, interesate de pozitia geostrategica a acestui teritoriu.
Ca o paranteza, vreau sa subliniez ca am povestit pe scurt aceasta intamplare, fara a subli-nia rolul interventiei Divine.

            Am facut acest mic comentariu cu speranta ca, Domnule Presedinte, aveti cativa “batrani” de buna credinta, cu care sa gasiti cele mai optime solutii pentru depasirea situatiei actuale si, implicit, pentru stoparea alunecarii continue spre ceva imprevizibil.
Va rog, de aceea, tineti cont ca sunteti Presedintele tuturor romanilor, nu numai a catorva interesati de propria soarta. Si ca, vreti nu vreti, trebuie sa fiti constient ca “ drumul spre dezastru e pavat numai de intentii bune ”.
Caci, din pacate, daca marea majoritate a clasei noastre politice se pare ca este lipsita de orice viziune si, uitand ca in aceste momente este nevoie, mai mult ca oricand,  de unitate, se lasa antrenata in dispute distrugatoare pentru tara, sunt, cu siguranta, grupuri de interese care, exploatand adanca dezbinare caracteristic romaneasca, vor face orice le sta in putinta pentru ca Romania sa nu fie ceea ce  trebuie in aceasta zona si in lume.
            Poate este timpul ca cel putin unul din consilierii Dumneavoastra sa se intoarca spre trecut, sa incerce sa uite ca traim in secolul XXI si sa incerce sa descifreze din istorie
ceea ce poate fi actual pentru rezolvarea crizei nationale pe care o traversam (inclusiv modul in care state importante, in situatii de criza, au uitat de controversele interne, si de dezbinarile caracteristice pluripartidismului, pentru prosperitate si siguranta lor nationala). Chiar daca acest lucru inseamna si studierea Sfintelor Scripturi.
Caci de acolo am extras citatele sus mentionate si acolo se gasesc multe raspunsuri la intrebari fara raspuns.

            Va multumesc pentru atentia acordata,

Cu toata stima si consideratiunea,
Corneliu-Dan Grosu

Mesajul al treilea: 

Nevoia de INTELEPCIUNE

Domnule Presedinte,


Intr-o veche cugetare se afirma :
“…  frica de Domnul, aceasta este înţelepciunea; depărtarea de rău, este pricepere”.

Nu vreau ca aceste randuri sa para a propaganda religioasa, sau a prozelitism, dar cred ca in aceste momente, atat de tensionate si traumantizante, ceea ce lipseste intregii noastre clase politice, dar nu numai ei, este INTELEPCIUNEA.

Intelepciunea in ceea ce priveste traiul cotidian.
Intelepciunea in ceea ce priveste dezvoltarea noastra, ca popor.
Intelepciunea in ceea ce priveste sanatatea noastra.
Intelepciunea in ceea ce priveste dezvoltarea economica, sociala, financiara.
Intelepciunea in ceea ce priveste stabilitatea, siguranta si securitatea cetateanului.
Intelepciunea in ceea ce priveste prezentul.
Intelepciunea in ceea ce priveste viitorul.
Intelepciunea in ceea ce priveste directia spre care se indreapta Romania.
INTELEPCIUNEA in toata plenitudinea ei.

Intelepciunea care sa ne faca pe noi, romanii, mai uniti si mai solidari in fata greutatilor si, trecand peste ele, sa ne ajute sa iesim din criza aceasta – indusa, dupa parearea multor specialisti – mai puternici si mai uniti ca niciodata.

Exista, Domnule presedinte, o modalitate simpla si eficienta, in acelasi timp, de a depasi aceasta stare de lipsa: asumarea, de catre Dumneavoastra, a rolului, atat de important, pe care vi-l confera legea fundamentala, Contitutia : cel de MEDIATOR.
Pana acum ati fost perceput, cel putin in comentariile media si cele ale “specialistilor” opozitiei,.ca Presedinte Jucator, Presedinte Judecator, Presedinte Premier sau alte asemenea. In anumite momente ale istoriei noastre recente, aceste roluri au fost, cu siguranta, necesare si ele au caracterizat inclusiv mandatele primului presedinte ales democratic (dar nu la acest aspect vreau sa fac referire).
Ma gandesc ca acum este nevoie ca cineva, conform legii fundamentale, sa se situeze deasupra confruntarilor de partid, a intereselor meschine de repartizare a “feliei de cascaval” dupa algoritmul rezultat de alegeri si sa lupte, efectiv, pentru intoarcerea la morala, cinste, corectitudine si, nu in ultimul rand, la o credinta adevarata in Dumnezeu.

Pentru ca, vrem, nu vrem, trebuie sa acceptam ca fara frica de Dumnezeu, nu va exista morala, cinste, corectitudine, prosperitate, civilizatie s.a.m.d.

Depinde de fiecare dintre cei “sus pusi” ( prin alegeri libere sau numiri) daca va intelege aceasta conditie, sine qua non, a evolutiei ( sau involutiei ) noastre viitoare.
Altfel, juramantul depus la investitura, ramane o simpla parada, prezenta in randul intai  la slujbele religioase importante, o “obligatie” de marketing electoral, iar lectiile despre morala, corectitudine, solidaritate, patriotism- tinute pe sticla, simple bifari intr-o agenda de lucru mult prea incarcata cu satisfacerea propriilor interese in detrimental “interesului national”. Daca si acesta se mai stie care este…

 Cred ca aici, in punearea in practica a rolului conferit de Constitutie, se poate vedea, cu adevarat, rezultatul  conducerii bazate pe intelepciune.

Meditand la toate acestea, Domnule Presedinte, ma  intreb, totusi, de ce s-a introdus in juramantul de investitura, si nu numai acolo, fraza “ Asa sa-mi ajute Dumnezeu “ ?

 Cu toata stima,

Corneliu-Dan Grosu


Ultimul mesaj 

Domnule Presedinte,

            In cele cateva mesaje pe care vi le-am trimis, nu am avut intentia sa critic activitatea Dumneravoastra trecuta sau prezenta ci, prin prisma unui simplu alegator care v-a dat votul, am intentionat sa semnalez cateva aspecte cu conotatii spirituale, care ar fi putut sa deschida o alta perspectiva de abordare a cotidianului romanesc, atat de incarcat de ura, demagogie, falsitate si, nu in ultimul rand, atat de dezbinat dar deosebit de caracteristic spatiului carpato-danubiano-pontic.
Daca mesajele mele nu au ajuns la destinatie, si sunt constient ca dintre miile de mesaje pe care le primiti este posibil ca acestea sa se fi ratacit, credeam ca macar din lecturarea lor de catre consilierii Dumneavoastra se puteau extrage doua sau trei aspecte relevante pentru creionarea unei strategii viitoare, direct aplicabila, de imbinare a principiilor constitutionale in exercitarea functiei prezidentiale cu principiile divine..
Evenimentele recente mi-au demonstrat, insa, ca, de fapt, nu s-a intamplat sa fiti consiliat si cu latura spirituala, pe care o aplica democratiile cu traditie (indiferent de forma de guvernamant), care implica mult mai mult decat simplul juramant depus cu mana pe Sfanta Scriptura.
Desigur, se poate obiecta ca suntem un stat laic, unde separarea bisericii de stat este un principiu constitutional peste care nu se poate trece s.a.m.d. Dar stau si ma intreb cum in democratia cea mai evidentiata si popularizata, chiar si cu disfunctionalitatile ei, S.U.A. unde exista aceeasi tendinta a separarii, presedinti importanti au avut (si probabil au) acele mici-dejunuri cu rugaciune, si nu numai, iar consilierea spirituala are o nota aparte in agenda prezidentiala?

            Dar nu cu acest aspect am vrut sa inchei scurta mea incercare (prin cele cateva mesaje prezentate) de a trage un semnal de alarma fata de o situatie care, se pare, devine fara iesire si va conduce, mai devreme sau mai tarziu, la actiuni imprevizibile care vor putea sa afecteze, cu siguranta, stabilitatea si securitatea nationala.

            Domnule Presedinte,

            Ca votant al Dumneavoastra, vreau sa va adresez o ultima abordare prin care, daca imi permiteti, voi evidentia doua aspecte ce pot parea minore dar, care, au o incarcatura speciala in perspectiv evolutiei viitoare a cotidianului romanesc.
   
Primul aspect se refera la mesajul recent adresat Parlamentului, mesaj pe care nu l-am urmarit in intregime dar care mi-a atras atentia printr-o scapare (eruare) strategica (?) ce putea sa fie abordata din alt unghi, cu mult mai multe avantaje in plan social, si nu numai, pentru institutia prezidentiala.
Ati afirmat, Domnule Presedinte, (citez din memorie) ca situatia actuala deosebit de difi-cila cu care se confrunta Romania isi are originea in gravele greseli comise in perioada 2007-2008. Este posibil sa fie adevarat, mai ales privnd prin prisma pdl-ista a analizei.
Dar, daca s-ar fi analizat intregul parcurs economic si social pe care l-am “suportat” in cei douazeci de ani de democratie originala romaneasca, cred ca  adevarul ar fi aratat altceva:
vinovatii pentru criza actuala sunt cei care timp de 20 de ani au permis dezagregarea sistemului economic romanesc si aparitia multimilionarilor (de conjuncture la noi), care intr-o democratie autentica s-au dezvoltat in doua-trei generatii si, nu in ultimul rand, minciunilor cu care am fost alimentati, fara deosebire de culoare politica, de cei care trebuiau sa apere si sa respecte Constitutia, incepand cu adevarul despre evenimentele din decembrie 1989 si terminand cu privatizarile dezastroase, care au adus pagube de miliarde economiei romanesti dar, probabil, beneficii de miliarde celor cu drept de semnatura (prin comisioanele primate). Si intre cei care ne-au adus pe drumul acesta, din pacate, sunteti si Dumneavoastra, nu ca fost ministru al transporturilor ci ca parte implicata in luarea unor decizii cu impact negative asupra sigurantei noastre nationale.
Ma asteptam, deci, ca recunoscandu-va greselile comise post-decembrist, sa aduceti in parlament acea gura de oxigen prin care sa se poata respira aerul curat al delimitarii de vechile metehne, racile sau practice comunisto-machiavelice. Cu alte cuvinte, sa aduceti o stare spirituala prin care sa demonstrati ca, fiind un om cu frica de Dumnezeu, sunteti consecvent unor principii morale, etice si spirituale la care ii chemati pe toti alesii.
Adica, sa chemati intreaga clasa politica la o intoarcere reala la Dumnezeu. Macar de frica unui viitor sumbru, daca nu din cauza credintei pe care o afiseaza, cu atata emfaza, toti politicienii la sarbatorile religioase traditionale.
           

           
Al doilea eveniment, legat de primul, se refera la modul in care v-ati suparat pe politia rutiera romana, renuntand la serviciile acesteia..
Domnule Presedinte, am impresia ca ati vrut sa va spalati pe maini de ceea ce urma sa se intample ca urmare a unor sincope guvernamentale cu care, constitutional, nu aveati nici o tangenta. Mai rau, mi s-a parut ca ati fost in postura acelui copil bosumflat care, suparat pe situatia cu care se confrunta, si-a luat jucariile si a plecat acasa. 
Daca este cineva vinovat pentru situatia foarte grava, de altfel, prin care Politia Romana s-a etichetat ca o destabilizatoare a democratiei, acela (sau aceia) trebuie cautat (cautati) la nivelul central al institutiei si in randul liderilor de sindicat. Si nu in ultimul rand, trebuie sa recunoasteti ca, implicandu-va in gestionarea crizei cu care ne confruntam, ati avut si dumneavoastra cateva scapari, care va apartin. Si sunteti solidar cu vinovatia guvernului, pentru acele scapari. Exista cateva servicii de informatii si protectie interna care trebuiau sa anticipeze o asemenea deturnare a situatiei: la MAI, la SPP, chiar si la SRI sau MApN. Ceva nu a functionat si, inclin sa cred, ca nu cadrele din structura medie sunt vinovate, ci cei din varful piramidei. Probabil o sedinta a CSAT-ului, care sa preceada inceperea actiunilor greviste care pot, cu adevarat, sa afecteze siguranta nationala, era mult mai necesara decat alte activitati trecute cu vederea si ramase fara urmari concrete.
Dar, in nici un caz, nu mi se pare patriotic ca un Presedinte sa renunte la prestanta pe care o cere functia reprezentativa suprema, coloana oficiala, care da consistenta oricarui tip de conducere statala: democratie sau totalitarism, republica sau monarhie.

            Domnule Presedinte,

            Acum, cand incerc sa revad acest ultim mesaj, inteleg ca tineti o conferinta de presa cu referiri la legea pensiilor.
Probabil ca urmare a promulgarii acestei legi, vor aparea si mai multe nemultumiri in randul compatriotilor nostri. Si, cu siguranta, opozitia va face tot ce se poate, chiar si imposibilul, pentru a-si pune in aplicare planul: suspendarea si demiterea Dumneavoastra.
Sunt constient de tensiunile care exista, in acest moment, in jurul Dumneavoastra si, de aceea, nu vreau sa fac referire pro sau contra la acest aspect.
Vreau, insa, sa inchei seria mesajelor mele tot cu o trimitere la Sfanta Scriptura: in cartea Estera, din Vechiul Testament, singura, de altfel, in care nu este mentionat Dumnezeu, se intampla sa fie un citat care spune asa:
  „Căci dacă vei tăcea acum, ajutorul şi izbăvirea va veni din altă parte pentru iudei, dar tu şi casa tatălui tăi veţi pieri. Şi cine ştie dacă nu pentru o vreme ca aceasta ai ajuns la împărăţie".

            Domnule Presedinte,
            Imi cer iertare pentru ca, prin mesajele mele, am incercat sa si critic unele aspecte care mi s-au parut in neconcordanta cu promisiunile facute in campanile electorale.
Asa cum am spus-o si anterior, intentia mea a fost doar aceea de a trage un semnal de alarma fata de o situatie care, poate, acolo “sus” nu se vede, dar care aici, “jos” este cat se poate de evidenta.
Daca am reusit sau nu, timpul o va dovedi.
Si chiar daca sunteti, asa cum va caracterizeaza cunoscutii, o personalitate cu un caracter extraordinar de puternic si greu de schimbat, raman convins de o certitudine:
Ce este cu neputinţă la oameni, este cu putinţă la Dumnezeu.
           
            Va multumesc pentru atentia pe care mi-ati acordat-o si doresc ca Dumnezeu sa va calauzeasca spre ceea ce este mai bine si mai indicat, atat pentru Dumneavoastra cat si pentru noi, cei care speram sa traim mai bine in aceste momente atat de grele.

            Cu tot respectful si toata consideratia,
             Grosu Corneliu-Dan


             Dragi cititori,

Poate ca cele de mai sus nu reprezinta vreo importanta pentru dumneavoastra.
Pentru mine, simplu cetatean marcat de cele trei experiente sus-amintite, demersul suna ca o declaratie si, in acelasi timp, ca un angajament (pentru ca tot s-a inceput campania PDL-ului de sustinere a dublului suspendat) :

In conditiile in care astazi, dupa atatea si atatea deziluzii, suntem in pragul unei noi solicitari de a ne manifesta vointa prin vot, la referendumul din 29 iulie a.c., am vrut sa declar public de ce subsemnatul, cpt (rez) GROSU CORNELIU-DAN, nu-l mai poate sustine pe cetateanul Basescu pentru functia de presedinte al Romaniei. 

In incheiere, pentru toti concetatenii, le doresc ceea ce marele Eminescu a dorit cand a scris
Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie.

Corneliu-Dan GROSU 


Nota:

Am facut aceasta modificare din dorinta de a exista o continuitate a mesajelor si a ajuta, astfel, pe cititor in lecturarea textului.
Vreau sa precizez, pentru cei interesati, ca mesajele se afla salvate in adresa mea de e-mail (ele neavand o datare corespunzatoare si putand da nastere unor interpretari eronate).

Va multumesc,

GCD