duminică, 22 iulie 2012

Ganduri despre consecventa, intelepciune si credinta


In incercarea de a continua seria gandurilor despre caracter, m-am lovit de cateva situatii cel putin bizare, daca nu jenante: prima priveste mediatizarea pozitiei Societatii Timisoara ( sau a unei parti din aceasta) care l-a facut membru pe M.R.U. si a incheiat un parteneriat cu proaspat-infiintata organizatie de dreapta (?) a respectivului. O alta situatie priveste modul in care presedintelui suspendat i se face campanie de catre PDL (daca in Constitutie se subliniaza clar: " (1) În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.", de ce trebuie sa asistam la o sustinere care nu isi are justificare, deoarece T.B. se sprijina pe popor si chiar daca este suspendat este, inca, presedinte si "nu are nimic de a face cu membrii acestui partid"  - citat din memorie ?). In fine, ultima situatie care mi se pare cea mai jenanta este cea creata de concetatenii mei care, din motive mai mult sau mai putin mediatizate, au reusit sa inlature ultimul guvern Boc, au permis inchegarea USL si inceperea pregatirilor pentru "debarcarea" iar acum, cand urmeaza ca demersul lor sa fie si concretizat, dau inapoi.
Toate aceste situatii ma determina sa ma gandesc la un trecut plin de inconsecventa, din care am avut numai de pierdut si, probabil,  din cauza caruia inca mai avem de suferit.
Si ma duc cu gandul la o nevoie absolut esentiala pentru consecventa actelor noastre, CREDINTA,  pe care vreau sa o redau mai jos (in copie):

"Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, Care dă tuturor cu generozitate şi fără să mustre, şi ea îi va fi dată.Dar s-o ceară cu CREDINTA, fără să se îndoiască, căci cel ce se îndoieşte este ca valul mării, purtat de vânt şi dus încoace şi încolo.Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul fiindcă este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile lui."


Daca in ultimele postari promovam nevoia sustinerii unui OM DE CARACTER,  este momentul, punand punctul pe I, cand trebuie sa demonstram ca, asa cum s-a aclamat in decembrie 1989, asa este si acum : "NOI SUNTEM POPORUL !" si suntem hotarati sa mergem pana la capat.
   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu