vineri, 27 iulie 2012

Democratia ... strict secret de importanta deosebita

Mi-am permis sa readuc in atentie un subiect atat de fierbinte, incat se pare ca ne este frica sa mai amintim de el : democratia.


Conform "Dex online", din care am copiat-o, una din definitii suna asa :
"DEMOCRAȚÍE s.f. Formă de organizare și conducere politică a societății în care puterea supremă este exercitată de popor. [Gen. -iei, var. democrațiune s.f. / < fr. démocratie, it. democrazia, cf. gr. demokratia < demos – popor, kratos – putere]. Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink" ( sublinierile im apartin).
Hotarat lucru, toate discutiile pro si contra presedintelui suspendat, toate actiunile USL versus PDL (si aliatii corespunzatori), toate manipularile media (de orice natura, suport tehnic sau financiar) nu fac decat sa demonstreze ca, cel putin in Romania, RAZBOIUL RECE nu s-a terminat. Un razboi atipic, anormal, antinational, antiuman, anti-orice nu corespunde intereselor SECTARE de grup si clasa politica aflata la putere sau in opozitie. Despre beligeranti, metode si mijloacele folosite in acest razboi aminteam (discret) si in postarile anterioare, fapt pentru care astazi II VOI IGNORA.
Gandurile mele se focalizeaza exclusiv spre subiectul cel mai important, dar si cel mai hulit, atat de aruncat in derizoriu de cel care, nu cu mult timp in urma, se intitula "...al intregului popor".  Caci despre noi, POPORUL, este vorba. Si pentru a-mi justifica incercarea, ma intorc la documentul suprem, la care s-a facut atata referire in aceste zile, CONSTITUTIA ROMINIEI - publicata pe site-ul "Presedintele Romaniei", din care voi redat cateva pasaje.  Astfel, voi face referire la un drept fundamental, la chintesenta exercitarii drepturilor si a libertatilor si la rolul presedintelui, in exercitarea functiei sale: ARTICOLUL 47: Nivelul de trai(1) Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent.
 (2) Cetăţenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate plătit, la asistenţă medicală în unităţile sanitare de stat, la ajutor de şomaj şi la alte forme de asigurări sociale publice sau private, prevăzute de lege. Cetăţenii au dreptul şi la măsuri de asistenţă socială, potrivit legii.
ARTICOLUL 57: Exercitarea drepturilor şi a libertăţilor
Cetăţenii români, cetăţenii străini şi apatrizii trebuie să-şi exercite drepturile şi libertăţile constituţionale cu bună-credinţă, fără să încalce drepturile şi libertăţile celorlalţi.
ARTICOLUL 80: Rolul Preşedintelui (1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
 (2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.

pentru a demonstra ca si in ceasul al doisprezecelea, suntem mintiti cu dezinvoltura, pentru ca presedintele suspendat nu a incalcat NICI UN ARTICOL din CONSTITUTIE.
Dragi compatrioti, anti sau pro, analizati doar cele trei articole sus prezentate si veti gasi raspunsul.Statul, prin presedintele sau, care EXERCITA FUNCTIA DE MEDIERE, s-a angajat sa ne asigure un trai decent, cu buna-credinta, fara sa incalce drepturile si libertatile celorlalti.
Doar trei intrebari de clarificare cred ca sunt suficiente pentru edificare:- cand presedintele, ca un autentic PRIM MINISTRU (pentru ca Emil Boc era "prea mic" pentru o aparitie in fata unei natiuni ce trebuia "imbrobodita" ) inrobea, prin masurile "de urgenta" anuntate, poporul si, in acelasi timp, exonera  orice partener de afaceri, si nu numai, al PDL-ului, actiunea respectiva nu contravenea Constitutiei ? -  cand intre stat (care acaparase puterea prin PDL-ul cu care presedintele "nu avea nici o legatura") si societate se crease acea MARE RUPTURA, nascuta din hotiile votarilor pdl-iste si a aplicarii masurilor de austeritate, cum a fost respectat rolul de mediator?- cand se luau cele mai dure masuri de asuprire economico-financiara, pentru a se ASIGURA POPORULUI UN TRAI DECENT, in paralel cu efectuarea unor cheltuieli exorbitante pentru bunul mers al treburilor interne ale puterii (in toata plinatatea ei constitutionala) , presedintele, ca REPREZENTANT AL STATULUI ROMAN, ce pozitie lua fata de toate acestea?
Cu siguranta demersul meu este o insinuare si un atentat la bunul simt si la prezumtia de nevinovatie, care trebuie sa caracterizeze un presedinte dedicat, in totalitate, slujirii POPORULUI care l-a ales.
Dar cand POPORUL a fost batjocorit intr-atat incat sa i se sugereze ca "exista libertatea de circulatie" (adica sa se plece din tara, daca nu-i convine), ca "va ajuta selectia naturala la rezolvarea problemelor financiare" (adica nu vor trece multi peste valul de restrictii si, oricum, se vor elibera fonduri din decese), ca .... nu pot decat sa ma gandesc la existenta acelor documente, de trista amintire, numerotate "OOO".Documente care, chiar daca nu au fost elaborate, au fost gandite in "locatiile secrete ale puterii" pentru un razboi absurd contra DEMOCRATIEI, adica a PUTERII POPORULUI.
Din pacate, toate documentele privitoare la razboi, revolutie sau alte acte incomode puterii, au caracter STRICT SECRET DE IMPORTANTA DEOSEBITA.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu