sâmbătă, 6 aprilie 2013

Miza

Incercand sa depasesc fazele, deja derapante, pe care ultima confruntare a coabitarii le-a generat, cu ocazia "propunerilor si numirilor", ma gandesc la miza urmarita de toti actorii implicati in speta.

Asa cere Uniunea Europeana?
Da, este interesanta justificarea, dar de ce numai la noi?

Este tradare?
Posibil, dar tinand cont ca provenim dintr-un spatiu in care tradarile au fost "cheia de bolta" a atingerii planurilor oculte, nici nu trebuie sa ne mai ingrijore-ze situatia. Inclusiv daca intr-un viitor foarte apropiat tensiunile, induse si intretinute, vor darama si actuala coalitie de la putere.

Este in interesul poporului sau doar a unor anumite persoane?
Aici lucrurile se complica.

Daca ar fi fost in interesul poporului suveran, cu siguranta nu ar mai fi fost atatea blocaje si deblocaje, interventii si parainterventii inclusiv in atat de controversatul termen al coabitarii. Conform Constitutiei si legislatiei in vigoare, totul era clar si fara echivoc.

Ma gandesc, insa, ca totul este legat de alte obiective iar cel mai important mi se pare obiectivul 2014. Urmeaza niste alegeri care pot produce multe schimbari. Din toate punctele de vedere. 

Ori, jocul de-a puterea a ajuns intr-un stadiu in care actorii implicati pot fi usor manipulati de trecut. Care se afla in niste dosare. Care dosare pot sau nu sa fie deschise. Sau sa fie cosmetizate. Sau ...
Precedentul ne-a demonstrat ca s-a practicat si s-a putut. Oare nu se mai poate?

Un domn PSD-ist spunea astazi la un post tv (redau din memorie) ca "se asteapta, intr-un viitor foarte apropiat, ca dl presedinte sa se gandeasca mai mult la interesul poporului decat la interesele sale..." (nu mai redau termenul) care s-au aratat pana acum.

Tare mi-e frica de faptul ca asta este miza.

Sper, insa, sa ma insel.



2 comentarii:

  1. M-am saturat de "asa cere UE". Minciuni si motivari pentru ca sa se faca anumite aranjamente. Pe cine crede Ponta ca pacaleste? Daca basescu a inmormantat pdl-ul Ponta, daca nu se astampara, va pune cruce PSD-ului. Asa cum mai spuneam si pe la alte tarabe media, "dottore" Ponta vindeca omul cu o mana taindu-i si un picior.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar nu-i nici o surpriza pe dulcele nostru plai mioritic. Si, asa cum spuneam, existand precedent - iar "dottore" cunoaste termenul juridic, nimic bun nu se intrevede a se rezolva corect si cinstit in "democratia noastra originala".
      Oricum, dupa parerea mea, miza e mult prea absconsa pentru a mai putea fi descifrata pe cai normale. De aia este necesara "protectia"&co.

      Ștergere