marți, 23 aprilie 2013

Nici o ... surpriza!

Candva, in ianuarie, in introducerea postarii redam cateva randuri preluate, prin copy-paste, din sursa redata la final.


duminică, 13 ianuarie 2013


Ganduri despre niste ... RANDURI

  „Ca urmare a aşezării geografice(;), a resurselor naturale, şi, mai ales(;), a celei mai mici densităţi (populaţionale n.n.) din Europa, România n-a fost niciodată stat absolut independent(;).

Indiferent care a fost; puterea tutelară s-a comportat la fel: agreând şi colaborând cu un anumit tip de Român şi ţinând la distanţă sau ordonând represiune pe alt tip de Român.

Tipul de Român repudiat de toate puterile tutelare este naţionalistul cu convingeri imposibil de corupt şi patriotul refractar la operaţii transacţionale.Aceste însuşiri de intelect şi de caracter sunt considerate a fi periculoase şi deci o vinovăţie cu care nu se colaborează şi care se pedepseşte dacă iese din anonimat.

Exact invers, tipul de Român agreat de toate puterile străine care au tutelat şi care au controlat România: fără convingeri politice, căldicel în comportament şi adaptabil în colaborări, cameleon în politică, tranzacţionist în afaceri(;), oportunist în relaţii şi, întotdeauna, de partea Puterii şi cu utilitate pentru Putere”.*
Şerban Milcoveanu
*Şerban Milcoveanu, Puterile tutelare şi exigenţele lor în
România, fragment din lucrarea: Gheorghe Vornica, Şerban
Milcoveanu, Andrei Justin Hossu şi Tatiana Perţ, Biopolitica
eminesciană, Editura Crater, Bucureşti, 2001, pag. 221    

Rasfoind presa on line, duminica, gasisem un material interesant care   se potrivea, ca o manusa, ultimului aliniat al introducerii respective, pe care-l subliniez astazi, ca sursa:
http://www.dcnews.ro/2013/04/basescu-secretar-general-nato-decizia-finala-in-aprilie-2014/
"O informație care circula sub formă de scenariu a fost confirmată de surse din mediul diplomatic, pentru DeCe News. În ultimele luni, în cancelariile occidentale a fost luată în discuție candidatura președintelui Traian Băsescula funcția de secretar-general NATO. Mandatul actualului secretar-general, Anders Fogh Rasmussen, se termină în august 2014, iar nominalizarea succesorului se anunță, de regulă, cu trei-patru luni mai devreme. Din informațiile noastre, Traian Băsescu se bucură atât de susținerea SUA, cât și a unor importante capitale europene. Alt nume care se vehiculează, în acest moment, este cel al președintelui Turciei, Abdullah Gül, dar acesta este cunoscut drept un critic al Vestului și al Israelului. În ciuda poziției strategice a Turciei și a dimensiunii sale militaro-economice, islamismul asociat lui Gül îl face pe acesta greu de acceptat de unii membri NATO. Disputa țării sale cu Grecia este un alt handicap în competiția pentru cel mai important post din sistemul internațional de apărare."

Spre surprinderea mea, astazi, incercand sa innod informatiile pentru a-mi exprima cateva ganduri, gasesc urmatoarea referire la speta in cauza (http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/presedintia-dezminte-oficial-traian-basescu-nu-candideaza-ca-secretar-general-al-nato-299943.html), din care redau, tot prin copy-paste:

"Referitor la informaţiile vehiculate de presă în ultimele zile potrivit cărora preşedintele României, domnul Traian Băsescu, ar urma să candideze la funcţia de secretar-general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, domnul Bogdan Oprea, face următoarea precizare: '-nicio instituţie a statului român nu a făcut vreo astfel de propunere'", potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale remis România liberă.
Reacţia Preşedinţiei vine după ce site-ul de ştiri dcnews.ro a publicat o informaţie potrivit căreia Traian Băsescu şi Mircea Geoană ar fi posibili candidaţi la postul de Secretar General al NATO din 2014Mai mult, dcnews.ro susţine chiar că "preşedintele Traian Băsescu ar urma să devină Secretar General al NATO din aprilie 2014 (...) Băsescu ar fi sprijinit de Statele Unite. În acest fel, s-ar explica şi existenţa Pactului de Coabitare cu Victor Ponta – Traian Băsescu ar vrea să demonstreze în străinătate că este un bun mediator".

Pentru ca mi s-a parut interesanta sublinierea din comunicatul Administratiei Prezidentiale, stau si ma intreb, cu umila mea pozitie de simplu cetatean:

DACA PROPUNEREA SI NUMIREA VA VENI TOCMAI DE LA CANCELARIILE la care face referire dcnews, in materialul specificat, tot aceeasi va fi reactia?

Dupa cum ne-a obisnuit, Presedintele este imprevizibil, atat in declaratii DAR MAI ALES in fapte. Si, dupa cum o zicala straveche spune ca NU IESE FUM FARA FOC, este putin probabil ca stirea respectiva, din dcnews, sa nu contina un sambure de adevar.

De aceea, cred ca supararea mare nu este stirea ca atare ci modul in care ea a ajuns publica. 
Adica, cum de-a transpirat? 

Pentru ca nu vreau sa fac nici o interpretare (cu toate ca cineva ar putea adeveri ca am avut, deja, o interpretare), vreau sa inchei postarea de astazi tot in consonanta cu ultimele postari. Caci, indiferent care va fi viitorul Presedintelui nostru, acum in exercitiu, o singura ceritudine ramane. Si aceasta se gaseste tot in Sfanta Scriptura care, intre altele, spune in Pildele lui Solomon (desi noi pretindem ca este un vechi proverb romanesc):

"Cine sapă groapa (altuia) cade singur în ea şi cel ce rostogoleşte o piatră se prăvăleşte (tot) peste el."

Mare motiv de meditatie, nu ?





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu