duminică, 9 martie 2014

Despre ... constructii

„Învață să-ți scrii durerile pe nisip și bucuriile pe stâncă.” — Sfântul
Augustin

Nu stiu cat de importanta este pentru noi, simplii cetateni, "victoria" de ieri, obtinuta cu scorul de 8 la 1. Probabil se va vedea si ea in timp,  dar poate ceva mai lung decat a existat "mariajul de conjunctura" numit USL. Sper.
Cert este ca ma astept, daca nu chiar de astazi, sa apara si din (sau in) zona "frondista" dosare. Care dosare, stand undeva la "naftalina" au permis manipularea a ceea ce noua ne place sa numim "independenta".

Nu stiu de ce m-a "patruns" acest gand. 
Sa se fi trezit in ei acea constiinta care, adormita fiind in trecut, a facut sa suportam atatea manciuni si juraminte false? Se simte, oare, acel "wind of change" care strabate lumea? Se resimte, deja, la nivelul cel mai inalt remuscarea pentru timpul pierdut? Greu de raspuns.

Ceva este cert. O rotita nu a mai mers atat de bine unsa si s-a gripat, antrenand dupa ea o sumedenie de evenimente (anticipez) care, cu siguranta, vor schimba "cursul normal al planului initial", atat de placut comandantilor ( de nava, trupe sau oricare ar fi ei).

Sau poate (varianta "B") si aceasta "victorie" retro face parte din "protocoalele inteleptilor palatelor"? Ar fi culmea sa fie asa si, in acelasi timp, groaznic pentru cei care mai cred, inca, in onestitate, morala si democratie aici, pe dulcele plai mioritic, unde totul este posibil

Gandurile astea le-am "receptat" dupa ce am urmarit in film interesant intitulat "Jackie fara Jack", care prezinta "secrete din bucataria" celui care, in anii '60 a fost mai mult decat un lider, un idol. J.F.KennedyFilm care mi-a dat de gandit. 
Cate nu se vor afla peste vreo 40 sau 50 de ani si despre secretele bine ascunse din culisele "democratiei originale romanesti"!
Pentru mine, oricum va fi prea tarziu si fara finalitate caci, nu-i asa, voi fi "finalizat" de mult socotelile cu viata. Iar pentru copiii si nepotii mei probabil ca nu va mai avea nici o relevanta. Doar simple "povesti dintr-un trecut intunecat".

De aceea, astazi stand si gandindu-ma la toate acestea, mi-am amintiti cat de importanta este temelia pe care construim si ne scriem durerile si bucuriile. Asa cum ne invata si Invatatorul Suprem care, intr-o parabola importanta, prezinta un alt aspect pe care nu prea multi il iau in seama (http://www.bibleserver.com/text/NTR/Matei7)

"Casa zidită pe stâncă
24 De aceea oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi le împlineşte, va fi asemănat cu un om înţelept, care şi-a construit casa pe stâncă.
25 S-a revărsat ploaia, au venit şuvoaiele de apă, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea, dar ea nu s-a prăbuşit, pentru că avea temelia pusă pe stâncă.
26 Însă oricine aude aceste cuvinte ale Mele şi nu le pune în practică, va fi asemănat cu un om nesăbuit, care şi-a construit casa pe nisip.
27 S-a revărsat ploaia, au venit şuvoaiele de apă, au suflat vânturile şi au izbit în casa aceea, şi ea s-a prăbuşit, iar prăbuşirea i-a fost mare.“


Dar asta iarasi nu are nici o relevanta, atata timp cat priveste doar constructorii si constructiile, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu