duminică, 2 martie 2014

Despre ... socuri

„Șarpele e odios nu pentru că mușcă, ci pentru că se ascunde ca să muște.” — Nicolae Iorga (http://cuvintecelebre.ro/subiecte/viclenie/)

Nu m-a socat atat de mult ceea ce se intampla in lume pentru ca, vrem sau nu vrem, lucrurile se vor complica din ce in ce mai mult in aceste timpuri "din urma", ci ceea ce se intampla pe dulcele nostru plai mioritic mai ales "la nivel inalt". Lumea de astazi, cu o continua miscare de globalizare si, in acelasi timp, de sracire in ceea ce priveste resursele va trece, probabil, printr-un mare colaps datorita, pe de o parte saracirii accentuate a acestora si a incapacitatii gasirii rapide a unor inlocuitori, iar pe de alta datorita exploziei demografice si nu numai. Dar nu sunt eu abilitat sa judec asemenea "spete". Pot, insa, sa ma gandesc si sa analizez, macar pentru placerea mea personala, ce poate fi bun sau rau in ele.

Cu toate acestea, gandurile de astazi nu la externul tulbure, dar previzibil, se opresc ci tot la ultimele stiri despre democratia romaneasca originala. Ce bine era sa fi fost o democratie reala!

Am aflat, astfel, ca sotul unui fost ministru care ne dadea, pana mai ieri, lectii de "competenta in munca" este atat de bolnav incat ramane o mare necunoscuta cum de mai are permisiunea sa conduca un autoturism.
Apoi, ca asa sunt stirile, ca razboiul intern dintre palate, nestins de mioritica coabitare tinde sa capete noi valente, nu numai de oridin verbal ci si faptic, "speta" ce m-a condus spre citatul marelui nostru istoric, fapt pentru care m-am gandit ca este bine sa fie pus pe tapet sau, asa cum trebuie precizat, redat prin copy-paste, pentru a nu fi acuzat de plagiat.
In fine, daca mai era nevoie, am aflat ca mai bine-ti petreci timpul urmarindu-i pe, vorba comentatorilor, "Clopotel" si "Rony, Masinaria de castigat turnee" (daca m-am exprimat eu bine) decat sa te gandesti la nimicnicia politica pkina de pelin si viclenie. De aceea, in pauza Openului galez, caci de snooker este vorba, m-am gandit sa las cateva randuri, pentru meditatie si nu numai, tot din Cartea Cartilor care, cu siguranta in aceste vremuri deosebit de tulburi, scoate la iveala multe invataturi care ar trebui retinute, chiar daca contextul in care au fost scrise este altul (http://www.bibleserver.com/text/NTR/Luca21):

"9 Când veţi auzi de războaie şi răscoale, să nu vă îngroziţi, căci întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar sfârşitul nu va fi imediat.
10 Apoi El le-a zis: – Un neam se va ridica împotriva altui neam şi o împărăţie împotriva altei împărăţii.
11 Vor fi cutremure mari şi foamete, şi molime în diverse locuri; vor fi manifestări înspăimântătoare şi semne mari din cer."


Din pacate, cred, lumea nu este interesata nici de sarpe nici de locul in care se ascunde pentru a musca. De aceea, atunci cand iese si musca, provoaca socuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu