sâmbătă, 18 mai 2013

2 in 1, 3 in 1, N in 1 sau ... TOTUL PENTRU TARA ?


Alegerile noastre, mai mult decât abilităţile de care dăm dovada, arată cine suntem cu adevărat.”
J.K. Rowling

Sincer sa fiu, nu eram tentat sa scriu despre, de-acum, arhicunoscuta dihonie care scutura USL-ul, in ultima perioada. Incercand sa depasesc aceasta faza, m-am apucat, in aceasta dimineata libera, sa frunzaresc presa on-line si am gasit un comentariu care m-a pus pe ganduri, pe care-l redau mai jos, prin acelasi copy-paste:


"planul Basescu-Ponta a spus:

Planul Basescu-Ponta, gandit inca din septembrie 2012, dupa revenirea lui Basescu la Cotroceni, in intelegere cu Ponta (intelegerile au inceput la Neptun in 2 iulie si in prezenta lui Rus) consta din aducerea lui Ponta la Cotroceni, in alegeri prezidentiale devansate, prin demisia lui Basescu, si numirea lui Basescu, de catre Ponta, ca Prim Ministru. Planul are cativa pasi: constituirea unei noi majoritati parlamentare, in actualul Parlament, format din PSD+PPDD(eventual sub alta sigla)+parte din PDL(grup condus de Udrea, initial era prevazut PDL-ul condos de Udrea+celelalte grupulete pro basiste)+UDMR+Grupul Minoritatilor. Noua majoritate e necesara pentru inlocuirea USL, USL care nu ar permite participarea la prezidentiale a lui Ponta. PNL-ul va fi obligat sa iasa de la guvernare si prin asta dizolvarea USL. Poate e ciudat ca Antonescu cunoaste si a acceptat aceste lucruri fiind santajat inca din 12 decembrie, pe baza de dosar inca necunoscut public. Antonescu sprijina azi acest plan, pe ascuns, incercand sa profite de prezenta perioada pentru a-si intregi averea si apoi sa se retraga din politica din tara, plecand pe o functie, destul de anosta, dar bine platita, la UE. Realizarea planului a intrat in linie dreapta prin regruparile din Parlament, inclusive prin ruperea PDL-ului, bine cunoscuta demult, prin eventuala regrupare a parlamentarilor lui DD sub diverse sigle politice si prin inceperea fezandarii membrilor PNL prin dosare. Azi a inceput campania mediatica cu Nicolaescu la B1. Vor continua dezvaluiri la RTV si Realitatea, ca si inceperea “cercetarilor” penale de la DNA. Va incepe iarasi o campanie de intoxicare cu presupusa actiune a lui Basescu de edificare a unui viitor partid. Pura intoxicare, Basescu nu e interesat de infiintarea unui partid, singura functie politica acceptabile pentru el fiind aceea de Prim Ministru si la asta s-a referit cand a spus ca se va reintoarce in viata politica. Am informat, partial despre acestea inca din ianuarie. Vom reveni cu detalii si noutati." (http://www.dcnews.ro/2013/05/documentul-care-a-provocat-scandalul-din-usl/)
Nu fac nici un fel de comentariu, deoarece la vremea respectiva mi-am spus parerea despre unele aspecte punctate mai sus. Insa randurile sus-redate mi-au adus aminte de un pasaj foarte important (pe care l-am mai amintit si cu alta ocazie), care vorbeste despre nimicnicia omeneasca, vanitoasa, egoista, egocentrica si, indiferent cum i-am spune, distrugatoare pentru orice alianta, uniune sau orice altceva de genul acesta (aici punctez doar marea alianta antinazista care, normal sau nu, s-a transformat intr-un devastator razboi rece, care a distrus destine si vieti mai ales in Estul abandonat de "democratiile" occidentale).
"De unde vin luptele si certurile intre voi? Nu vin oare din poftele voastre, care se lupta in madularele voastre? Voi poftiti, si nu aveti; ucideti, pizmuiti, si nu izbutiti sa capatati; va certati si va luptati, si nu aveti, pentru ca nu cereti. Sau cereti, si nu capatati, pentru ca cereti rau, cu gand sa risipiti in placerile voastre."(Epistola soborniceasca a Sfantului Apostol Iacov)
Mai poate fi facut vreun comentariu?
Da, unul singur, care ma urmareste si ma doare.
Cineva, in trecut, a compus un cantec, pentru slava si gloria Romaniei:
Pe-al nostru steag e scris unire,
Unire-n cuget și simțiri
Și sub măreața lui umbrire
Vom înfrunta orice loviri.
Acel ce-n luptă grea se teme
Ce singur e rătăcitor,
Iar noi uniți în orice vreme
Vom fi, vom fi învingători.
Am înarmat a noastră mînă
Ca să păzim un scump pămînt,
Dreptatea e a lui stăpînă,
Iar domn e adevărul sfînt.
Și-n cartea veșniciei scrie
Că țări și neamuri vor pieri,
Dar mîndra noastră Românie
Etern, etern va înflori.
Învingători cu verde laur
Noi fruntea nu ne-o-mpodobim
Nici scumpele grămezi de aur
Drept răsplătire nu dorim.
Știind că-n viața trecătoare
Eterne fapte-am împlinit
Și chinul morții-ngrozitoare
Bogat, bogat e răsplătit.

De pe wikipedia redau "Pe-al nostru steag e scris Unire este un cântec patriotic dedicat unirii Principatelor Române, Moldova și Țara Românească de la 1859. Muzica îi aparține lui Ciprian Porumbescu, iar versurile lui Andrei Bârseanu. Melodia este în prezent imnul național al Albaniei."
Inchei cu gustul amar al adevarului din citatul de la inceput.
Alegerile noastre ne demonstreaza ca suntem gresiti politic, social, sindical, ideologic, spiritual. 
Noi alegem de fiecare data, prost, "TOTUL in 1".
Oare vom ajunge, vreodata, sa alegem ca inaintasii nostrii TOTUL PENTRU TARA?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu