vineri, 17 mai 2013

Zadarnica rocada (tot despre O.O.O.)

"Omul cu adevarat bun este doar cel care ar fi putut fi rau si n-a fost."                                                    
                                                                                                                                                             (Nicolae Iorga)

Un comentator spunea, pe un post tv, ca "baietii nostri destepti" au inlocuit sin-tagma postdecembrista "NU NE VINDEM TARA!" cu sloganul nou, mioritico-capitalist "NU NE VINDEM TARA, NE-O FURAM SINGURI!". Imi amintesc ca, in urma cu cativa ani buni, le spuneam fostilor mei colegi ca noi am ajuns sa jubilam dupa prima exprimare pe care, fatidic, am completat-o in felul urmator: "NU NE VINDEM TARA, O DAM PE DEGEABA!"

Oricare ar fi actual sloganul in voga, realitatea demonstreaza ca indiferent de schimbarea produsa in exprimare, tara se duce de rapa ca un corolar al prezicerilor acelor specialisti care ne avertizau in legatura cu ZADARNIZA ROCADA, produsa in decembrie 1989.

Ca esicherul social si politic al Europei anilor '80 o cerea, sau nu, nu mai are importanta acum, la aproape 25 de ani de la realizare.
Ca interesele, de fapt si de drept, nu vizau "destructurarea comunismului" ci extinderea - si in sfera comunista - influentei "elitei conducatoare a lumii", iarasi nu mai are importanta. Ca relevanta redau, prin copy-paste, un citat "de impact" pentru cei interesati:
“Numai in cooperare cu Rusia si SUA poate Europa sa isi joace rolul in procesul global al crearii unei noi ordini mondiale”, a spus el, adaugand ca acesta a fost un viitor ideal al “bunei intalniri” cu fostul papa catolic Ioan Paul al II-lea. (nota traducatorului: dupa cum vedeti se stia de catre Papa de noua ordine mondiala si chiar asta se si doreste, unire si iar unire, insa toate aceste intalniri prefigureaza de fapt ceea ceva la care cei ce se uita la televizor nici nu banuie ca se intampla in spatele usilor inchise. Nu spun nimic mai mult. Va las sa trageti concluziile singuri.)" (http://saccsiv.wordpress.com/2009/11/09/cu-ocazia-celebrarii-caderii-zidului-berlinului-9-noiembrie-mihail-gorbaciov-ne-aminteste-ca-impreuna-cu-papa-ioan-paul- a lucrat pentru edificarea noii ordini mondiale)

Rocada, mutare speciala la sah, este o schimbare intre pozitia, pe tabla, a regelui cu unul din turnuri. Dar asta o stie si un copil de gradinita, pasionat de sah.

Pe tabla socio-politica si geo-strategica, insa, rocada poate avea mult mai multe sensuri, ca schimbare, fara a se tine cont de piese (popor).

Asa s-a intamplat, ca istoria noastra mai veche sau mai recenta, s-a umplut cu astfel de rocade, unele cu impact si cu urmari deosebite pentru popor. Trecand peste cea mai dura si mai nedemna, petrecuta cu asentimentul tacit si cu sprijinul direct al "democratului Occident, cea din decembrie 1947, nu pot sa nu subliniez un alt exemplu care-i vizeaza tot pe vestici: sfârşitul seco-lului al XVII-lea când Transilvania schimba  jugul de lemn turcesc cu cel de fier austriac” ỉn urma răsboiului austro-turc dintre anii 1683-1699 ỉncheiat cu victoria austriecilor. Nu vreau sa redau, mai departe, urmarile. Ele pot fi gasite aici (http://www.dacoromania-alba.ro/nr49/rascoala_sf_sofronie.htm), de unde le-am preluat, din nou, prin copy-paste.

De ce aceste ganduri, astazi?

Pentru ca ele continua gandurile din ultima postare, legate de Oameni si Omenire si includ un alt termen, important in randul semenilor nostri, Omenia.

S-a dorit schimbarea si introducerea unei noi ordini mondiale. Si s-a realizat. Dar cu ce pret? Noi, simplii cetateni il cunoastem in timp ce EI, exponentii acestei noi ordini mondiale, nici pe departe nu au dat piept cu rodul actiunii lor.

Acum, ni se flutura stindardul libertatii si democratiei in timp ce "pavilionul" nostru, ciuruit, terfelit si murdarit de interese meschine, de grup, risca sa se scufunde, odata cu corabia inrobita prin rocada.

Caci, asa cum zice un vechi proverb, LACOMIA A STRICAT OMENIA si acest fapt adevereste si intareste zadarnicia acelei rocade.

Dar nu asta este TRISTETEA TRISTETILOR, ci ceea ce , de fapt, s-a urmarit prin cea mai grava si periculoasa rocada petrecuta in istoria omenirii si care, inca, isi mai are urmarile devastatoare si in secolul 21:

"...au schimbat slava Dumnezeului nemuritor ... au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! "(http://www.ebible.ro/biblia/romana/cornilescu/romani/1/)
                                                                  (Epistola Sfantului Apostol Pavel catre Romani)
Am extras doar doua pasaje din capitolul 1 al acestei Epistole, intr-o traducere mai aproape de limbajul actual, dar nu acest lucru este important ci tot ceea ce se afla scris in acest capitol de la versetul 18 la final, lucruri ignorate, in cea mai mare parte, de toti cei care ne invata (sau vor sa ne invete) despre libertate si democratie.
Gandindu-ma, astfel, la zadarnicia rocadei (rocadelor) care ne-a(u) marcat viata  in ultimii 24 ani, mi-am dat seama cat de real a fost si a ramas citatul marelui Nicolae Iorga, vizavi de Oamenii, Omenia si Omenirea in care, inca, ne ducem existenta. 

Si ce pericole ne pasc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu